Mühendislik Fakültesi Tercih Edecek Adaylara Tavsiyeler yazımızda Mühendislik eğitiminin nasıl alınacağını, Mühendisliği tercih ettikten sonraki durumu ve okurken çift diploma alma zorluğunu yazdık.
Mühendislik Fakültesi Tercih Etme-Mühendislikte Öğrenme Süreci
Mühendislik eğitimini alırken iyi bir temel olmazsa olmazdır. Lise de sayısal ağırlıklı derslerin iyi öğrenilmesi üniversite eğitiminde öğrencilere çok büyük faydalar ve kolaylıklar sağlayacaktır. Çalışma isteği Mühendislik işinde çok önemlidir. Sürekli olarak yeni şeyler öğrenme ve bu öğrendiklerini uygulama başarılı olmanın anahtarıdır. Çalışma yetisi her zaman kazanılabilir. Kimi lisede bunu geliştirir kimi üniversiteye geçtiğinde bunu geliştirir. Yeter ki kişinin amacı olsun ve o yönde ilerlesin. Üniversite eğitimi sırasında kimi öğrenci anlatılanı hemen algılar ve anlar. Kimisi ise daha zor anlar. Bunu öğrencinin bilmesi ve ona göre çalışması işin püf noktasıdır. Eksik olduğu yerleri bilip ona göre çalışmak da çok önemlidir. Mühendislik fakültesindeki bölümleri seçmek isteyen üniversite öğrencileri seçtiği bölümün geleceği hakkında şüpheye düşmesine gerek yoktur. Hiçbir Mühendislik bölümü gereksiz yere açılmamıştır. Çoğu geleneksel dallardır ve geleceğin yaşamı için de yeni bölümler açılmıştır.
Mühendislik Mesleğini Yapacaklara Öneriler
Öğrenci ilk önce Mühendis olmaya karar vermelidir. Daha sonra alt dal olarak hangi Mühendislik türünü seçeceğine karar verebilir. İstediği bölümde çalışan Mühendislerle konuşmalar yaparak ilerideki mesleği hakkında bilgi alması çok yarar sağlayacaktır. Mühendislerin çalıştığı iş ortamını görüp ona göre karar veren genç doğru tercihini yapmış olacaktır. Mühendis olacak gencin ilgi alanını bulması için çalışılan yerleri gezmesi ve yapılan işleri incelemesi çok önemlidir. Sevmediği mesleği yapmak dünyadaki en kötü şeylerden biridir. Tüm hayatınızı zehir edebilir. Üniversiteyi kazanıp istemediği bölümü okuyan ve bırakan çok fazla genç vardır. Tekrar tekrar sınava girip istediği bölümü kazanana kadar uğraşmaktadırlar.
Mühendislikte Çift Ana Dal Yapma
Mühendislikte eğer çok iyi bir öğrenci iseniz ve normalden 2 katı kadar ders alabilecek seviyede iseniz aynı anda iki Mühendislik diplomasına sahip olabilirsiniz. Yazılım Mühendisliğinin yanında Bilgisayar Mühendisliği okumak gibi. Bu size okurken çok yük olacaktır fakat mezun olduğunuzda çok bilgili olacaksınız ve çift diplomalı bir mezun olarak işe başlayacaksınız. Mühendislik 4 yıl olmasına rağmen siz bunu 5-6 yıl arasında da bitirebilme ihtimaliniz doğar. Normalde de zaten öğrenciler 4 yılda zor bitirmektedir. İngilizce hazırlık da var ise oradan da 1 yıl eklenir, siz mezun olana kadar yıllarınız okumakla geçer. Çift ana dal seçecekler iyi karar vermelidir. İki dalda da iyi olması gerekiyor ki diğerlerinden bir farkı olsun. Çift dal yerine tek dal seçip onda uzman olması daha iyidir.
Mühendislik Fakültesi Tercih Edecek Adaylara Tavsiyeler.