HaberSağlıkYaşam

Yaz Aylarında Kalp Sağlığı

Yaz Aylarında Kalp Sağlığı yazımızda ölümlere çok fazla etki eden kalbimizin sağlığını sıcak havalarda nasıl koruyacağımızı ve tatilde kalp sağlığına nasıl dikkat etmemiz gerektiğini yazdık.

Yaz Aylarında Kalp

Yaz Aylarında Kalp Sağlığınıza Dikkat Edin

Türkiye’de kalp krizi geçiren insan sayısı yılda 300.000 kişidir. Bu kişilerinde 100.000’i ölmektedir. Kalp krizinin öldürme oranı diğer ölüm vakalarına göre çok yüksektir. Yazın aşırı sıcaklarda vücudumuzun genel işleyişi bozulmaktadır. Sıcaklar kalbimizi de olumsuz etkilemektedir. Aşırı sıcaklar kalbimizin normal ritmini de etkileyebilmektedir. Kalp sağlığı açısından daha dikkatli olunması gereken aylardayız. Özellikle sıvı tüketiminin arttırılması vücut sağlığı açısından çok önemlidir. Kalbinde olumsuzluk olan ve rahatsızlığı olanlar özellikle yaz sıcaklarında daha dikkatli olmalıdır. Hipertansiyonu olan hastalar kullanmış olduğu idrar söktürücüleri daha dikkatli almaları gerekir. Zaten sıcaktan çok fazla sıvı kaybı yaşandığı için, hastaların sıvı alımına ve ilaç kullanımına dikkat etmeleri gerekiyor. Çok çok sıcak havalarda dışarıya çıkılmaması önerilir. Güneş çarpması ve kalp krizi riski artmaktadır. Yazın besleme de ağır gıdalar yerine hafif gıdalar tercih edilmelidir. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenme ideal beslenme olacaktır.

Sporcu Beslenmesi-Aritmi

Tatilde Kalp Sağlığını Koruma

Kişiler tatile çıktıklarında yemeklerine ve hareketlerine dikkat etmelidir. Özellikle yapılan araştırmada tatilin 3.gününde kişiler kalp krizi geçirmektedir. Normal yaşantısından farklı şekilde fazla yeyip, fazla hareket eden vücut kendini bozabilmektedir. Aşırı spor yapmak tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. Kalp krizi çıkma riski olan kişiler bu durumlara dikkatli olmalıdır. Bir anda yapılacak değişiklik yerine, tatilden 1-2 hafta önce başlanacak yeme ve spor hareketleri alıştırmaları sizi bu risklerden koruyacaktır. Haberlerde çıkan tatile çıkıp kalp krizi geçiren kişiler bu nedenle olmaktadır. Ani yaşam değişimi kalbi zorlayıp, kişiyi hastanelik edebilmektedir. Aşırı efor insanın kalbini zorlamaktadır. Alışkan olmadığı bu durum neticesinde insanların tatilleri zehre dönüşmektedir.

Yaz Aylarında Kalp
Kalp Krizi

Kalp Krizi Geçiren Kişi Ne Yapmalı?

Kalp krizi geçiren kişiye çevresindeki insanların bir şey yapmaması ve sakin kalmaları gerekir. Hemen 112 acil servisi arayarak uzmanların gelmesini beklemeleri gerekiyor. Hastayı kendiniz taşıdığınızda hastaya hem zarar veriyorsunuz hemde hastaneye ulaşma süresi daha yavaş olmaktadır. Hasta ambulans gelene kadar sakince beklemelidir. Bir kaç kere kalp krizi geçirmiş hastalar doktorların uyarılarını dikkate alsınlar, ilaçlarını aksatmasınlar ve egzersiz yapmaya çalışsınlar.

Yaz Aylarında Kalp Sağlığı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir