BYD Arabalarını Dünyanın Dört Bir Yanına İhraç Etmek İçin Kendi Nakliye Filosunu Oluşturdu
BYD Arabalarını Dünyanın Dört Bir Yanına İhraç Etmek İçin Kendi Nakliye Filosunu Oluşturdu
- Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, nakliye işine giriyor.
- Şirket, dünyanın dört bir yanına otomobil gönderecek ilk gemisini satın aldı.
- BYD Explorer No. 1, 5.000 BYD aracıyla ilk yolculuğuna Ocak ayında çıktı.
Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD, yalnızca yollara çıkmakla kalmıyor, aynı zamanda açık denizlere de ulaşıyor. Çinli şirket ve Tesla’nın rakibi, Ocak ayında “BYD Explorer No. 1” adlı ilk araç taşıyıcısında 5.000 araba ile yola çıktı. Yeni gemi BYD için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor çünkü şirketin elektrikli arabalarına yönelik artan küresel talebi kitlelere ulaştırma maliyetini azaltarak karşılamasına yardımcı olacak.
MIT Technology Review’a göre Çin, yerli otomobil taşıyıcı gemilerin yalnızca küçük bir kısmına (%2,8) erişime sahip. Japonya’nın Toyota’sı gibi otomobil devlerinin, otomobillerini dünya çapında taşımak için halihazırda hazır filoları var.
BYD’nin yeni roll-on, roll-off (Ro-Ro) taşıyıcısı Hindistan’a doğru yola çıktı ve Reuters, şirketin daha önce Hollanda ve Almanya’da durakladığını bildirdi. Şirket, bir basın açıklamasında önümüzdeki iki yıl içinde filosuna yedi gemi daha eklemeyi planladığını söyledi.
BYD, 2023’te yaklaşık 3 milyon otomobil sattı. Reuters’in Çin Binek Otomobil Birliği’ne dayandırdığı haberine göre, araçların çoğunluğu Çinli alıcılara satılsa da şirket, aralarında Avustralya, Brezilya ve İsrail’in de bulunduğu ülkelere yaklaşık 243.000 otomobil ihraç etti.
Bu sınırlı ihracatlar dördüncü çeyrekte ilk kez Tesla’yı geçmeye yetti. Avrupa ve ABD gibi önemli bölgelerde EV talebi son birkaç ayda önemli ölçüde azalırken, otomotiv endüstrisi uzmanları talepteki bu yumuşamanın büyük kısmının elektrikli otomobiller için karşılanabilirlik sorunuyla ve müşterilerin daha acımasız bir ortama uyum sağlamalarıyla ilgili olduğunu söylüyor.
Bu, BYD’nin daha uygun fiyatlı modellerinin özellikle ABD talebini karşılayacak şekilde konumlandırılmasıyla, Çin’in elektrikli araç pazarını uzun zamandır beklenen devralmasının bir sonraki aşamasını başlatabilir.
ABD’de elektrikli araç talebi geçen yıl değiştiği kadar azalmadı; müşteriler stil ve performanstan ziyade fiyat ve pratikliğe öncelik veriyordu. Bu, özellikle düşük nakliye maliyetlerinin şirketin etiket fiyatlarını düşük tutmasına izin vermesi durumunda, BYD için mükemmel bir fırsat bırakıyor.
Kaynak: businessinsider