Bitcoin Satın Almalı Mısınız? Token 40.000 Dolara Ulaştıktan Sonra Bilmeniz Gereken Her Şey

Bitcoin Artışı 2017

Bitcoin Satın Almalı Mısınız? Token 40.000 Dolara Ulaştıktan Sonra Bilmeniz Gereken Her Şey

Bitcoin Satın Almalı Mısınız? Token 40.000 Dolara Ulaştıktan Sonra Bilmeniz Gereken Her Şey

Bitcoin bu yıl hisse senetleri ve altın gibi diğer yatırımları geride bırakarak %140‘tan fazla artış gösterdi ve daha fazla kazanım için iyimserlik yüksek.

Tokenın muhteşem performansı çalkantılı bir dönemden sonra geldi. Geçtiğimiz yıl kripto para birimlerinde yaşanan çöküşün ardından, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried dolandırıcılık suçundan hapse atılırken, önde gelen borsa Binance ve kurucusu Changpeng Zhao kısa süre önce ABD’nin kara para aklamayı önleme ve yaptırım ihlallerini kabul ederek sırasıyla 4,3 milyar dolar para ve 50 milyon dolar cezasına çarptırıldı.

Bitcoin’in 40.000 dolar seviyesine dönüşü sektörün olgunlaştığının ve başka bir boğa koşusunun başladığının bir işareti mi, yoksa token yeniden raydan mı çıkacak?

İşte bilmeniz gereken her şey:

Bitcoin neden 19 ayın en yüksek seviyesi olan 41.000 dolara ulaştı?

Token, Federal Rezerv’in faiz oranlarını düşüreceği beklentileri ve borsada işlem gören fonlardan daha fazla talep geleceği umutları üzerine toparlandı. Bitcoin en son geçen yılın nisan ayında, TerraUSD stablecoin’in çöküşünden önce bu seviyedeydi.

Endüstri, BlackRock Inc. gibi şirketlerin ABD’deki ilk spot Bitcoin ETF’lerini piyasaya sürmek için yaptığı başvuruların sonucunu bekliyor. Bloomberg Intelligence, bu tür fonlardan bir kısmının Ocak ayına kadar yasal onay almasını bekliyor.

Ve fiyatı yönlendiren başka bir faktör daha var: Gelecek yıl gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanması. Birazdan bununla ilgili daha fazla bilgi vereceğiz.

Spot Bitcoin ETF’si nedir?

Diğer ETF’lere çok benzer ancak doğrudan Bitcoin’e yatırım yapar. Bu, bugüne kadar ETF’lere varlık için spot piyasa yerine Bitcoin vadeli işlemlerine yatırım yapma imkanı sunan ABD için bir ilk olacak.

Bu, yatırımcıların tokenin mevcut piyasa fiyatına doğrudan maruz kalacağı anlamına gelir.

Peki Bitcoin yarılanması nedir?

Bitcoin madencilerinin çalışmaları karşılığında ödül olarak aldıkları token miktarının yarıya indirildiği yer burasıdır. Etkinlik her dört yılda bir gerçekleşiyor ve Bitcoin arzını 21 milyon token ile sınırlama sürecinin bir parçası. Coin, son üç yarılanmanın her birinden sonra rekorlara ulaştı.

Bitcoin fiyatının görünümü nasıl?

Tokenin arkasında güçlü bir rüzgar var. İyimserler, şüpheli uygulamaları ve ETF başvurularındaki telaşı engelleme dürtüsünün, sektörün olgunlaştığının ve dijital varlıklar için daha geniş bir yatırımcı tabanı potansiyeli bulunduğunun bir işareti olduğuna işaret ediyor.

Bu arada yatırımcılar, Fed’in faiz artırımlarını sonlandırdığına giderek daha fazla ikna oluyor ve bu da küresel piyasalarda bir yükselişe yol açıyor.

Ancak oran bahislerinde bir sıfırlama veya planlanan ETF’ler için beklenmedik bir kargaşa, Bitcoin’i raydan çıkarabilir. Haftalık göreceli güç endeksi gibi bazı teknik grafik modelleri “aşırı alım” koşullarına işaret ediyor.

Uzmanlar ne diyor?

Galaxy Digital Holdings Ltd.’nin kurucusu ve CEO’su Michael Novogratz, Bitcoin’in bundan bir yıl sonra eski zirvesine ulaşmaya hazır olduğunu öngörüyor. Bitcoin, geçen yıl %64 gerilemeden önce Kasım 2021’de neredeyse 69.000 dolara ulaştı.

Novogratz, Bitcoin ETF işlem görmeye başladığında ilk yıl içinde ETF alanına milyarlarca doların akması gerektiğini söyledi.

Elbette herkes hayran değil. Geçen hafta 99 yaşında ölen Berkshire Hathaway Inc.’in başkan yardımcısı Charlie Munger, Bitcoin’i “zararlı zehir” olarak nitelendirdi ve dijital varlıkların “kısmen sahtekarlık, kısmen de yanılsama” olduğu konusunda uyardı.

Munger, 2022’de CNBC ile yaptığı röportajda “Bu kötü bir kombinasyon” dedi. “Dolandırıcılığı da, yanılgıyı da sevmiyorum. Ve yanılsama sahtekarlıktan daha aşırı olabilir.”

Dikkat: Yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin Satın Almalı Mısınız? Token 40.000 Dolara Ulaştıktan Sonra Bilmeniz Gereken Her Şey-Kaynak: bloomberg

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir