Beyaz Şekerin Zararları Nelerdir? yazımızda soframızda ve yemeklerimizde kullandığımız beyaz şeker zararlarını yazdık. 3 beyaz olan tuz, un ve şekerin zararlarını biliyoruz. Bu üçlüden şekeri yazımızda ele aldık.
Kemik Tozu Kullanarak Şekeri Yapıştırma İşlemi
Evde kullandığımız şekerler trans hale gelmiş ve ısıl işlemlerden geçmiş, içine akıcı olması için katkılar yapışmış zararlı şekerdir. Kesme şekeri küp şeker haline getirmek için şeker tanelerini birbirine yapıştırmaktadırlar. Bu işlemde yapıştırıcı olarak kemik tozu kullanılır. En iyi yapıştırıcı madde kemiklerden yapılır. Küp şekeri yapmak için çoğunlukla en ucuz kemik tozunu satın alırlar. Şuan da kemiği en ucuz olan hayvan domuzdur. Bu nedenle kullandığınız küp şekerleri kullanmayı bırakın. Bir nevi domuz yemiş gibi oluyorsunuz. Tabi yapıştırma işleminde kemik tozu kullanılmıyorsa, domuz tehdidinden kurtarmış olduk. Normal zararları hala devam ediyor. Şeker yüksek derece de ısıl işlem gördüğü için zararları meydana çıkmaktadır. Kanserojen etkisi de bu ısınma işlemiyle ortaya çıkar.
Doğal Şeker Yapımı
Yarım kg şeker pancarını (2 adet şeker pancarı) 1 litre su içerisine koyuyorsunuz. Yarım saat kaynatıp tencerede soğumaya bırakıyorsunuz. Bu doğal şeker pancarını yemeklerde şeker olarak kullanabilirsiniz.
Beyaz Şekerin Zararları ve Neden Olduğu Bazı Hastalıklar
Kanserli hücreler oluşturmasının yanında kalp ve damar tıkanıklıklarına neden olur. Kalp damarlarının tıkanmasıyla da birlikte kalp krizlerinin artmasına neden olur. Aldığımız şeker miktarı harcayamazsak bunlar yağlara dönüşür. Bel ve basenlerde yağlanmalar başlar. Diyabete kadar giden bir yola girmiş olursunuz. Kesin diyabete girme 10 yıl kadar zaman alır, bu süre zarfında şeker alımını kontrol altına alın ve dengeli beslenmeye dikkat edin. Yoksa şekere bağlı bir çok hastalık başınıza dert olur ve hayatınızı kabusa çevirir. Büyüme hormonunun azalmasına neden olur. Kolesterolünüzü yükseltir. Görme bozukluklarına neden olur. Protein emilimini önler. Protein eksikliği oluşturur. Gıda alerjilerine neden olur. Çocuklarda egzamaya neden olur. Hiperaktivite, konsantrasyon bozukluğu, kaygı ve endişeli olma gibi psikolojik sorunlara da neden olur. Bakteriyel enfeksiyonlara neden olur. Kemiklerin erimesine sebebiyet verir. Vücutta fazla yağ birikmesine neden olur.
En Çok Şeker Tüketen Ülkeler
Bu sıralamada en çok şeker tüketen ilk 10 ülkeye yer verilmiştir. Kişi başı günlük şeker tüketimi en fazla 10 ülke şöyle sıralanıyor:
- 1-ABD 126,4 gram
- 2-Almanya 103 gram
- 3-Hollanda 102,5 gram
- 4-İrlanda 96,7 gram
- 5-Avusturya 95,6 gram
- 6-Belçika 95 gram
- 7-İngiltere 93,2 gram
- 8-Meksika 92,5 gram
- 9-Finlandiya 91,5 gram
- 10-Kanada 89,1 gram
- Türkiye’de kişi başı günlük şeker tüketimi 35,4 gram olmuştur. Bu oran her geçen yıl artmaktadır. Aynı oranda da obezite (aşırı kilolu) sayısı artmaktadır. 2020 yılı obezite oranında Türkiye, Amerika’yı geçmiştir.
Beyaz Şekerin Zararları-Masum Gördüğünüz Gıdalar Vücutta Şekere Dönüşüyor
Fast food yiyecekler ve yanında içilen kola, gazoz gibi asitli ve şekerli içecekler tüketilen şeker oranını artırmaktadır. En çok şeker kullanan ülkelere bakacak olursak fast food’u seven milletler olduklarını ve obeziteyle uğraştıklarını görürüz. Şekerin bu oranlarda çok tüketilmesiyle de kanserli olan kişi sayılarında büyük bir çoğalma vardır. Bütün zamanını ve maddi imkanlarını bu kanser hastalıklarının tedavisi için kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Çikolatalarda da hiç de az olmayacak kadar şeker vardır. Kola içen bir kişi şeker alımı olarak başka hiçbir şey yapmasına gerek yoktur. Bir bardağında 7 küp şeker vardır. Kolanın diğer zararları yanında bu zararını da aklımızda bulundurmamız gerekir. Meyveli yoğurtlarda, enerji içeceklerinde ve hazır çorbalarda yüksek miktarda şeker bulunmaktadır. Çözüm ise canınızın çektiği yiyeceği ve içeceği evde yapın.
Beyaz Şekerin Zararları Nelerdir?