Kişisel GelişimYaşam

8 Maddede Gençlik Nasıl Yaşanır? Kaliteli Hayat Geçirmek

8 Maddede Gençlik Nasıl Yaşanır? Kaliteli Hayat Geçirmek yazımızda zamanın kısa olduğu hayatımızda gençliğin nasıl yaşanacağını ve kaliteli hayat geçirmenin yollarını yazdık.

8 Maddede Gençlik Nasıl Yaşanır? Gençlere Öğütler

Bankada Unutmuş Olabileceğiniz Paranızı Sorgulatın-Para sorgulama

1-Zamanı Verimli Kullanın

Hayat bir nehirse, nehrin en hızlı çağladığı, gündüzün geceye, gecenin gündüze bir an önce kavuşmak için deveran ettiği noktadasın. Gençsin ve heyecanlısın. İçin, bitmez tükenmez enerjiyle kıpır kıpır. Yaşamak istiyorsun hayatı, doya doya, künhüne vara vara.

Öyleyse kendinize bolca zaman ayırın, mutluluk duyacağınız işlerle meşgul olun. Fakat mutlu olacağım diye de zamanınızı heba edecek şeylerle uğraşmayın. Plan yapın, istikametiniz, hedefleriniz olsun. Hedeflerinize ulaşmak için yürümeyin, koşun. Korkmayın, içinizdeki enerji, hedeflerinize götürecek kadar çok. Güzel anlar yaşamanın formülü; ömür saatinizi iyi kurup, iyi zaman planlaması yapmaktır.

Egzersiz Yapmanın Faydaları-Sosyallik

2-Sağlıklı Beslenin ve Spor Yapın

İyi yaşamanın öncelikli kuralı sağlıklı beslenmedir. Bedeninizi sevin, önemseyin, ona sahip çıkın. Zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Helal ve sağlıklı şeylerle beslenmeye özen gösterin. Vücudunuza giren şeyler size zarar değil, fayda versin. Enerjinizin artmasını sağlasın. Spor yapmaya özen gösterin. Bedeninizi hantallaştırmayın. Hantal bedenler, hastalıkların sıklıkla uğradıkları yerlerdir. Hastalık gelmeden, sağlığın kıymetini bilin. Güzel, kaliteli bir hayat yaşamak kendine iyi bakmaktan geçer.

Üniversiteye Başlayacaklara Tavsiyeler-Gençler

3-Arkadaşlarınızı İyi Seçin

Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. Nasıl bir hayat kalitesi ve ahlaka sahipsin, işte o zaman anlaşılır. Gençken herkesle arkadaşlık yapılmamalıdır. İyi ahlaka sahip, daima gülümseyen, çözüm odaklı, kaliteli insanlarla arkadaşlık kurulmalıdır. Yüzü sirke satan, zararlı alışkanlıklarını size aşılamaya çalışanlardan uzak durulmalıdır. İyi bir insan olmak için iyi insanlarla vakit geçirin. Onlarla iyilikte ve güzellikte yarışın.

4-Kendinize Güvenin

İnanmak başarıya götürür. Kendinize inanın ve güvenin. Yeni şeyler deneyin. Zorluklarla karşılaşacaksınız elbet. Ne olursa olsun, kaçmak değil, mücadele etmektir marifet. Mücadele edin, şikayetçi olmayın. En kötü anlarda bile, öğreneceğim bir şey vardır diyerek ders çıkarın. Böylece her zaman kaybeden değil de kazanan olursunuz. Çünkü yeni şeyler öğrenirsiniz.

5-Okuyun

Okuyun, fakat seçerek okuyun. Seçkin okurlardan olun. Her kitap yeni bir dünyadır. Yeni dünyalar, yeni hayatlar keşfedin. Beyninizin en iyi çalıştığı, zihninizin en açık olduğu zamanlardır bu zamanlar. Bu vakitleri iyi değerlendirin. Gençliğinizde beyniniz uçsuz bucaksız verimli bir tarla. Ne ekerseniz, sonraki yaşlarınızda mahsul olarak onları toplayacaksınız. Unutmayın, bilgili insanlar, kendilerini sürekli okuyarak geliştirirler.

6-Gezin

Evin bir köşesine elinizde telefon ya da bilgisayarla çöküp kalmayın. Bunları elinizden atın ve kalkın ayağa. İçinizde bir daha bulamayacağınız bir enerji var. Buna yetişkinlik ya da yaşlılık değil, gençlik enerjisi diyorlar. Çıkın dışarıya gezin, dolaşın. Yeni yerler görün, yeni insanlar tanıyın. Nasıl düşündüklerine, nasıl yaşadıklarına bakın. Ders çıkarın, ibret alın. Ufkunuzu genişletin. Hayat dört duvar arasından ibaret değil, bunu bilin.

7-Aile ve Akraba Bağlarını Kuvvetlendirin

Ailenizi ve akrabalarınızı ihmal etmeyin. Çünkü onlar bizim vazgeçilmezlerimizdir. Başımıza bir hal gelse ilk koşacak onlardır. Bu nedenle ailenizle vakit geçirin, aktiviteler yapın. Yakında olan akrabalarınızı ziyaret edin, uzaktakileri telefonla arayıp hal hatırlarını sorun. Onlarla güzel anılar biriktirin. Bağlarınız daima sıkı ve güçlü olsun. Siz onlara sevgi ve saygı gösterin ki onlar da sizi sevip saysınlar.

8-Paranıza Sahip Çıkın

8 maddede gençlik yazımızda son sırada para geliyor. Yapacağınız harcamaların planını iyi yapın. Elinize geçen parayı har vurup harman savurmayın. Her alışveriş yaptığınızda alacağınız şeye ihtiyacınız var mı yok mu diye kendinize sormayı ihmal etmeyin. Alacağınız şey gerçekten gerekli ise alın. İhtiyacınız yoksa paranıza sahip çıkın. Gençlik yaşlarında elinizdeki parayı doğru yönetirseniz, ilerleyen yaşlarda zorluk çekmezsiniz.

8 Maddede Gençlik Nasıl Yaşanır? Kaliteli Hayat Geçirmek-İnsan ve Hayat Dergisi‘nden yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir