Gençlerin Yüzde 27’si Ne Çalışıyor Ne de Okuyor

Gençlerin Yüzde 27’si Ne Çalışıyor Ne de Okuyor yazımızda Türkiye’de her 100 gençten 27’si ne çalışıyor ne de okuyor. Bu gençler zamanını nasıl geçiriyor?

Gençlerin Yüzde 27’si Zamanlarını Boşa Öldürüyor

İnsanoğlu bu dünyada her zaman bir göç halindedir. Doğunca başlayan göç, gençlikle devam eder, yetişkinlikten yaşlılığa doğru geçer. Yaşlılıktan sonra göçün son durağı olan ahiret hayatı başlar. Bu kısa süren göç esnasında insan çalışır, eğitim alır ve kendini son durağına hazırlar. Göçün en hızlı geçtiği ve zamanın fark edilmediği zaman dilimi gençliktir. Özellikle 20’li-30’lu yıllar arasındaki dönemde hayatın nasıl hızlı aktığını yaşayanlar çok iyi bilir. Daha 20 yaşındayım diyen birisi çok geçmeden 30 olduğunun farkına varır. Tabi ki günümüz şartlarında ömür eskiye göre daha uzadığı için bu yaşlardan sonrası da gençlik kategorisine girer. Önemli olan bu yılları nasıl geçirdiğimizdir. Hayatın bir göç etmeden ibaret olduğunu kavramamız gerekiyor. Günümüz gençleri maalesef göçlerini layıkıyla devam ettiremiyorlar. Çalışmaları, didinmeleri gereken dönemde her şeyden ellerini ve ayaklarını çekmiş durumdalar.

Markalaşmanın Önemi-Fatih Sultan Mehmet
Fatih Sultan Mehmet

Gençlerin Son Durumu Nedir?

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı son yıllarda iyice artarak 4 milyona yaklaştı. Son verilere göre; 15-29 yaşları arasında bulunan her 100 gencin 27’si ne okuyor, ne de çalışıyor. Yaşadığımız hayatı dünkü gençlere borçlu olduğumuz gibi, yarınımızı da bugünkü gençlere borçlu olacağız. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u daha 21 yaşındayken fethetmiştir. Fatih gencim ben diye geri durmadı; çalıştı, çabaladı. Sonunda İstanbul’u fethetti. Kendi hayat göçünü layıkıyla tamamladı. Bugünün gençleri başarılı olan gençlere dönüp bakmalılar. Kendilerine ona göre çeki düzen vermeliler. Hayat göçünün ham maddi hem de manevi yollarında daima olmaları gerekiyor.

Gençlerin Yüzde 27’si Ne Çalışıyor Ne de Okuyor-İnsan ve Hayat Dergisi‘nden yardım alınmıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir