Araçlar

2023 Ford F-150 Raptor R, Süper Şarjlı V8’i ile Ortaya Çıktı

2023 Ford F-150 Raptor R, Süper Şarjlı V8’i ile Ortaya Çıktı

2023 Ford F-150 Raptor R Görsel

2023 Ford F-150 Raptor R İncelemesi

Ford sonunda Raptor‘a bir V8 motoru yerleştirdi, ancak bu sadece herhangi bir V8 değil. Bu nihai Raptor, Mustang Shelby GT500‘ün süper şarjlı V8 motoru tarafından desteklenmektedir. Tabii ki, Shelby’den çıkan motorla tam olarak aynı değil, çünkü Ford onu arazi aracı görevi için değiştirmek zorunda kaldı – Ram, Hellcat motorunu Ram 1500’e düşürdüğünde aynısını yapmak zorunda kaldı.

Ford, yeni bir kasnak taktı ve süper şarj cihazını düşük ve orta menzilli torku optimize etmek için yeniden kalibre etti, çünkü pikap sahipleri zamanlarının çoğunu burada geçirecekler. Şehir içi sürüşte, düşük hızda arazi sürüşlerinde ve çekme sırasında size fayda sağlayacaktır. (maksimum çekme R ile 500 pound artar). Hem egzoz hem de emme de değiştirilir. Ford, daha iyi dayanıklılık göstererek yeni dökme paslanmaz çelik egzoz manifoldları geliştirdi. Egzoz sistemi, hem sessiz hem de (çok) gürültülü modlara izin veren – V6’dan trompet tasarımını silerek – yeni bir valfli doğrudan geçişli susturucu tasarımına sahiptir.

Ayrıca, yeni bir konik hava filtresiyle birlikte hava hacmini %66 oranında artırmak için daha geniş bir hava girişi girişi alır. Mustang’den kamyona yaptığı son değişiklikler, yağ yönetimini içeriyor. Ford, benzersiz bir yağ soğutucusu ve filtresi ekledi ve ayrıca, uygun motor yağı soğutmasını sürdürürken onu dik yokuşlara göndermenizi sağlayan daha derin bir yağ karteri kullanıyor.

2023 Ford F-150 Raptor R İç

2023 Ford F-150 Raptor R Teknik Özellikleri

Yukarıdakilerin tümü, Ford’un 700 beygir gücü ve 640 pound-feet torkta derecelendirdiği bir motorla sonuçlanır. Sayanlar için, bu motorun GT500 versiyonundan 60 beygir gücü daha az ve 15 pound-feet tork daha fazla. Ford, supercharger değişiklikleriyle tork eğrisini daha düşük devirlere kaydırdığını söylüyor, bu da torkun tepe beygir gücüne göre yeni önceliğini açıklıyor. Tabii ki, bu rakamlar onu Ram 1500 TRX’lerden çok az utandırıyor. 702 beygir gücü ve 650 pound-feet tork çıkışı. Ford, “en güçlü” övünme haklarını alamıyor, ancak bir off-road pikapta “en yoğun torklu motor” olduğunu iddia ediyor. Hatırlatmak gerekirse, Ford bu gücü Ram’dan çok daha küçük bir motordan alıyor – Ford V8 5.2 litrelik bir motorken, Ram’ın Hellcat motoru 6.2 litre.

Hızlanma sayıları istiyorsanız, zor şanslar. Ford, Raptor R’nin bir boşlukta veya EcoBoost destekli Raptor’a karşı neler yapabileceğini söylemiyor. Söyleyeceği tek şey, R’nin temel Raptor’dan önemli ölçüde daha hızlı olduğudur.

2023 Ford F-150 Raptor R Özellikler

Motorun ötesine geçen Raptor R, kabuğunun altında pek çok başka değişikliğin keyfini çıkarıyor.

 F-150’den 10 vitesli otomatik burada görev için tutulur, Mustang’den 7 vitesli çift debriyajlı otomatik değil. Ancak, 10 vitesli otomatik, performans eklemek için değiştirilir. Ford, özel olarak ayarlanmış tork konvertörüne ağır hizmet tipi bir türbin amortisörü ve dört pinyonlu arka çıkış tertibatı eklediğini söylüyor. Bu, hem yolda hem de arazide daha yumuşak bir güç aktarma organı hissi sağlamak içindir. Şanzımanın kalibrasyonu da değiştirilir ve Ford, vites kutusunu yukarı ve aşağı süper hızlı vites değiştirme sözü verir.

Ek gücü idare etmek için Ford, daha yüksek mukavemetli taşıyıcı döküm ve alüminyum nervürlü yapısal kapağa sahip yeni bir ön aks taktı. Daha büyük çaplı yeni bir alüminyum tahrik mili de kullanılmaya başlandı. Süspansiyon ve şasiye gelince, Ford, EcoBoost V6 destekli Raptor ile aynı donanımı kullanıyor. Fox Live Valve şokları ve helezon yayları, bu miktarda güce sahip bir kamyona daha iyi uyacak ve R’nin standart Raptor’a göre eklediği 80-100 pound ekstra ağırlığı hesaba katacak şekilde yeniden ayarlandı. Boş ağırlık, Raptor R için 5,950 pound – bu bir TRX’ten yaklaşık 400 pound daha az.

37 inçlik devasa lastikler V6 Raptor’da isteğe bağlıdır, ancak bunlar Raptor R’de standart donanımdır. Bu, önde aynı 13 inç tekerlek hareketine ve arkada 14,1 inç tekerlek hareketine sahip olduğunuz anlamına gelir. Ford, tüm hayati arazi özelliklerinizin – yaklaşma, ayrılma ve kırılma açıları – V6 Raptor ile aynı olduğunu vaat ediyor. Boyutsal olarak, Raptor R, standart bir Raptor’dan da büyük değildir. Ford, 37 inç lastiklerle zaten olduğundan daha büyük olmasına gerek olmadığına karar verdi, bu nedenle her özellik (yükseklik, genişlik, uzunluk vb.) aynı. Fikir, onu standart Raptor’a benzer tutmaktı, kitlesel olarak göstermek değil.

Yukarıda belirtilenler, R ile hemen fark edeceğiniz bir dizi görünüm değişikliği var. Bir Code Orange R logosu ızgaraya oturur ve Ford, ızgara, tamponlar ve çamurluk fişekleri gibi daha önce karartılmamış bir dizi öğeyi siyaha boyar. Kaput, V6 Raptor’dan bir inç daha uzun bir çıkıntıya sahiptir ve ayrıca “Supercharged V8” yazan bir grafiğe sahiptir. Ford’un grafik deseni, yakından bakarsanız, sadece 8’lik bir dizidir. Aynı grafik desen yatak başında da devam ediyor ve kırılan parçalar, Raptor R’nin en çok evde olacağı çatlak çöl toprağını andırıyor. Dışarıdan seçebileceğiniz sekiz renginiz olacak, ancak Avalanche Grey (hemen yukarıda resmedilmiştir) ve Azure Gray Tri-Coat, Raptor R’ye özel olacak. Burada ortaya çıkan fotoğraflarda da Antimadde Mavisi görülüyor.

İç değişikliklere gelince, bunlar minimal.

Ford, Raptor R’yi tamamen siyah tek bir iç mekan özelliğinde sunuyor. Recaro koltuklar standart olarak gelir ve tek döşeme seçeneği olarak benzersiz bir üç eksenli karbon fiber dokuma elde edersiniz. Code Orange vurguları, turuncu dikişler, süslemeler ve koltuklar ve kol dayama üzerine işlenmiş model tanımı ile serpilir.

2023 Ford F-150 Raptor R, açılır tavan hariç, normal Raptor’da standart donanım olarak belirtebileceğiniz her olası seçenekle birlikte gelir. Söz konusu açılır tavanı ekleyebilir veya silebilirsiniz ve ayrıca grafik paketini silme seçeneği de vardır. Trail Turn Assist, Trail 1-Pedal Drive ve Ford Trail Control gibi off-road hileleri de dahil olmak üzere, normal Raptor’dan bildiğiniz tüm teknolojiler burada. Ford, varış ücreti dahil taban fiyatın 109,145 dolar olduğunu ve siparişlerin şimdi başladığını ve üretimin bu sonbaharda başlayacağını söylüyor.

Tam yüklü EcoBoost destekli bir Raptor bugünlerde yaklaşık 86.000 dolar tutuyor, bu nedenle süper şarjlı V8 için yaklaşık 23.000 dolarlık bir prim arıyorsunuz. Bir Ram 1500 TRX’teki her bir seçenek kutusunu işaretleyin ve Raptor R’den çok daha ucuza gelmiyor – son çetelemiz 105.000 dolara yaklaştı. Süper kamyon savaşları başlasın.

2023 Ford F-150 Raptor R, Süper Şarjlı V8’i ile Ortaya Çıktı-Kaynak: autoblog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir