HaberYaşam

2017 Yılına Girerken Hayatın Kıymetini Bilmek

2017 Yılına Girerken Hayatın Kıymetini Bilmek yazımızda geçtiğimiz 2016 yılının ne kadar da sıkıntılı ve buhran dolu bir yıl olduğunu hepimiz derinden hissettik. Hayatımızın 2016 yılından önce aslında ne kadar sıkıntısız ve düzgün gittiğini fark edişimiz olduğu bir yılı atlattık. Yeni yıldan beklentilerimiz.

2017 Yılına Girerken

Hicri yılbaşı 2 Ekim pazar günüydü. Şu an Miladi 2017 yılına giriyoruz bu yıl bizim için yeni başlangıçların yılı olacaktır. 2016 yılını arkamızda bırakırken herkesin söylediği söz “yeter artık bu 2016 bitsin”. Çok acılar çektik millet olarak. Ama ayağa kalkmasını bildik. İçimizdeki hainlerin kirli planlarını boşa çıkardık ve ülkemizin geleceğine emin adımlarla ilerlemesine katkı sağladık. Tabi ki tüm milletimizde bir çökme ve psikolojik olarak bunalmalar mevcuttur. Az bir olay yaşamadık. O kadar şehit ve gazi verdik. Bununla da birlikte ülkenin dengesi bozuldu. Keyiflerin kaçması normaldir. Asıl keyfin kaçmıyorsa bu senin vatan sevgin olmadığına delildir.

Güven duygusuna değinelim. İnsanlar topluluk kurarlar. Bu topluluklar birbirleriyle yaşama zorunluluğu hissederler. Kendine yakın hissettiği kişilerle beraber yaşarlar. Bu insanla kendilerine ülke kurarak güven duyduğu bir yapı altında yaşamaya başlarlar. Bu insandaki birine güvenme ihtiyacının sonucudur. Güven olmadan kişiler kendilerini mutlu ve huzurlu hissedemez. Güvensiz ilişkiler yıkılmaya mahkum olur. Artı özgür yaşama isteği de bu topluluğu kurmaya bizi iter. İnsan özgür bir varlıktır. Özgürlüğü kısıtlanıyorsa o insan yaşamıyor demektir.

Türk Milletinin Gücü
Türk Milleti

Yaşanılan Travmanın Etkisi

Şimdiki ruh halimizde korkuyoruz, belirsizlik içinde kalmışız, emniyetimiz tam olarak sağlanamıyor. Geleceğimizi tam olarak planlayamıyoruz, öfke kontrolümüzü zor yapıyoruz, çabucak sinirlenme hali var üzerimizde, bazı vatandaşlar ülke değiştirme veya olduğu yerden taşınma duygusu içerisine girdi. İşlerdeki insanlarda yaşanılan motivasyon düşüklüğü ve işleri tam anlamıyla yapamama gibi kötü durumlar gözlemlenmeye başlandı. Bazılarında eskiden hoşlandığı aktivitelerden, şimdi hoşlanmama gibi yan etkiler baş gösterdi. İnsanlarda bir enerji düşüklüğü de meydana geldi. Eleştiri yapılan kişi sanki kendisine çok kötü bir şey yapılıyormuş gibi hareket ediyor. Eleştiriyi hiç kaldıramıyor.

Bu kadar olayı yaşayan başka bir millet olsaydı yine bizim kadar az hasarla (o kadar darbeye oranla) çıkabilir miydi kesinlikle çıkamazdı. Bu milletin kanında ve genlerinde olan iman gücü ve kahramanlık sayesinde yine ayağa kalkacağız ve yine tüm düşmanlarımıza karşı hep birlikte mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.  Yine normal hayatımıza döneceğiz ve kaldığımız yükselme noktasından devam edeceğiz. Bizi durdurmak isteyen düşmanlara boyun eğmeyeceğiz.

Millet Dayanışması

Milletimizde farklı görüşte olan bir sürü vatandaşımız var. Onlarla sohbet etmeli ve iyi bir diyalog geliştirmeliyiz. Eğer birbirimize düşman olursak bu ülkemizin hayrına olmaz ve düşmanların planladığı parçalama işlemi başarıya ulaşır. Türkiye’deki tüm insanlara sevgi ve saygıyla yaklaşmalı ve ilişkilerimizi sağlam temeller üzerinde yürütmeliyiz. Terör olaylarına hep birlikte karşı gelmeli ve birlikte terörü yok etmek için çalışmalıyız. Başka vatanımız maalesef yok ve kıyamete, ölene kadar burada birlikte yaşayacağız.

2017 Yılına Girerken Hayatın Kıymetini Bilmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir