Gökçeada Tanıtımı yazımızda Gökçeada’nın özelliği, insanlarının nasıl geçindiği, tarihi özellikleri, gezilebilecek yerleri ve önemli sahillerini yazdık.
Gökçeada Tanıtımı-Gökçeada Hakkında Bilgiler
Gökçeada, Ege Denizi’nin kuzeyinde Saros Körfezi girişinde yer alan ada Türkiye’nin en büyük adasıdır. Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir. Türkiye’nin en batı kısmını oluşturmaktadır. Bitki çeşitliliği ve florasının çok çeşitli olması adanın yeşillikler içinde kalmasını sağlamıştır. Eski adı “Rüzgarlı diyar“dır.Yanı başımızda olan adaları bile Yunanlılar aldığı için bize kalan bir kaç adanın en büyüğüdür. 279 km²’lik bir alanı kaplamaktadır. 91 km’lik bir kıyı şeridi vardır. Gökçeada’da eski Rum köyleri çokça bulunmaktadır. Yeşilliği ve zeytin ağaçları bolca bulunmaktadır. Zeytincilik adanın başlıca geçim kaynağıdır. Adanın her yerinde 100 yıllık zeytin ağaçları bulunmaktadır. Adada bolca keçi ve koyun vardır. Küçük baş hayvancılıkta adada oldukça yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Sabun ve yağlarda bolca üretilmektedir. Zeytinyağlı sabunlar en çok üretilen sabun çeşididir.
Gökçeada’nın Güzellikleri
Gökçeada, dibek kahvesi ve güzel sahilleriyle ünlenmiştir. Kaleköy’de güzelce bir kahvaltı yapmak size adayı gezmek için enerji verecektir. Gökçeada’da 10’a yakın eski yerleşim yeri bulunmaktadır. Yıldız Koyu’nda ve Tepeköy’de güneşin batışını izlemek harika bir görsellik oluşturacaktır. Marmaros şelalesi ve ormanı adayı gezecekler için harika bir güzellik sunmaktadır. Gökçeada’nın tarihi yapısı nedeniyle çokça jeolojik oluşum vardır. Bu Jeolojik zenginlik turistleri kendine çekmesini sağlamaktadır.
Gökçeada’da sakızlı muhallebi ve bademli kurabiye çok meşhurdur. Adaya gidenlerin mutlaka yemesi gerekir. Adada yapılan organik tarım ile doğal ürünleri alabilir ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Yıldız Koyundaki kumtaşlarının, deniz suyu ve bakteriler tarafından aşındırılması sonucunda harika şekiller ortaya çıkmıştır. Bu yapıları görmeniz tavsiye edilir.Güzelce Koyu ve Kefalos’ta hem rüzgar sörfü hem de kite sörfü yapılabilmektedir. Rüzgarın bolca olduğu adada rahatlıkla rüzgar sörfü yapabilirsiniz. Eğitmenler buralarda size sörf eğitimi vermektedir. Ayrıca Kefalos sahilinde tuz gölü çamuru ile vücudunuzu kaplayabilir ve cilt güzelliğinizi sağlayabilirsiniz. Adayı aracı ile gezecekler keçi ve koyunlara dikkat etsinler, çünkü her an önünüze çıkabilirler. Son yıllarda şehir hayatını terk edip Gökçeada’ya yerleşenlerin sayısı gittikçe artmaktadır. Sakin ve huzurlu bir ada hayatı yaşamak insanları adaya çekmektedir.
Gökçeada Tanıtımı.