You are currently viewing Minyatür Drone Füzesinin Seri Üretimine Başlandı
Bayraktar TB2

Minyatür Drone Füzesinin Seri Üretimine Başlandı

Minyatür Drone Füzesinin Seri Üretimine Başlandı

Bayraktar TB2 Drone

Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracına Yerleştirilmek Üzere Minyatür Drone Füzesinin Seri Üretimine Başlandı

Bir Türk devlet araştırma kurumu, bir Türk şirketi Baykar Makina tarafından yapılan Bayraktar TB2 insansız hava aracına yerleştirilmek üzere yeni bir minyatür mühimmatın seri üretimine başladı.

Lazer güdümlü Bozok füzesi, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü tarafından geliştirildi. Birçok başarılı yangın testinden geçmiştir.

Türkiye, ilk Avrupalı ​​alıcı olan Polonya da dahil olmak üzere uluslararası müşterilere 96 adet TB2 drone tedarik etti. Savunma sanayii yetkilileri, Türk yapımı insansız hava araçlarının olası alıcılarının Birleşik Krallık, Macaristan, Letonya, Litvanya, Suudi Arabistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Slovakya, Uruguay ve Arnavutluk olduğunu söyledi.

Mühendisler Bozok’un menzilini orijinal 9 km’den 15 km’ye çıkardılar ve daha etkili bir savaş başlığı ve menzili daha da genişletmek için çalışıyorlar. Araştırma enstitüsünü yöneten Gürcan Okumuş’a göre çalışmalar şu anda ateşleme testi aşamasında.

Bozok, Türk yapımı muharebe dronları tarafından yaygın olarak kullanılan bir mühimmat olan MAM-L’ye kıyasla daha küçük ve daha hafif, kompakt bir yapıya sahip. MAM-L, yurt içinde geliştirilen akıllı mikro mühimmat ailesinin bir parçasıdır. Bozok, yarı aktif lazer arayıcı, yakınlık sensörleri ve TÜBİTAK’a göre optimize edilmiş hedef etkinliği ile hassas rehberlik sunuyor.

Enstitü ayrıca, her ikisi de seri üretime yakın olan iki havadan havaya füze, Bozdoğan ve Gökdoğan geliştirdi. Havadan havaya füze çalışmaları 2013 yılında başladı. Araştırma enstitüsü kısa menzilli, yüksek manevra kabiliyetine sahip kızılötesi arayıcılı Gökdoğan’ı, uzun menzilli aktif radar arayıcılı bir füze olarak Bozdoğan’ı geliştirdi.

Kaynak: defensenews.com

Bir yanıt yazın