Her Zaman Sepetinize Eklemeniz Gereken Bağışıklığı Güçlendiren 10 Gıda

İnsülin Hormonunun Önemi-Meyve yemek

Her Zaman Sepetinize Eklemeniz Gereken Bağışıklığı Güçlendiren 10 Gıda

İnsülin Hormonunun Önemi-Meyve yemek

Bağışıklığı Güçlendirmenin Önemi

Kimse hasta olmayı sevmez. Bir noktada soğuk algınlığı, grip veya başka bir virüse yakalanmanız kaçınılmaz olsa da, güçlü bir bağışıklık sistemi sizi çeşitli yaygın rahatsızlıklardan koruyabilir ve bağışıklık güçlendirici gıdalar açısından zengin bir beslenme düzeni yardımcı olabilir.

Bağışıklık sistemi, vücutta yaş, genetik, çevresel değişiklikler ve kronik hastalıklar gibi birçok faktörden etkilenen karmaşık bir ağdır. Ancak bazı yaşam tarzı alışkanlıkları da bağışıklık sisteminizi olumsuz etkileyebilir. Listenin başında mı? Senin beslenme şeklin var.

Yediğiniz yiyecekler, bağışıklığı artırmada veya baskılamada önemli bir rol oynar. Tam gıdalarla dolu ve meyve ve sebzelerle zengin bir beslenme, bağışıklık sisteminizin en iyi şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini sağlar. Buna karşılık, şeker, tuz ve doymuş yağlar açısından yüksek ve bitki bazlı beslenme açısından düşük işlenmiş gıdalardan oluşan bir beslenme aslında vücudunuzun yaygın virüslere ve enfeksiyonlara karşı savunmasını zayıflatabilir.

Sağlıklı beslenme markette başlar. Evinize getirdiğiniz yiyecekler, doğal olarak yediğiniz yiyecekler haline gelir. Bu nedenle, bağışıklığı güçlendiren gıdalar açısından zengin bir beslenme oluşturmak istiyorsanız, bilinçli bir alışverişçi olmalısınız.

En son gıda trendlerini stoklamak cazip gelse de, en iyi bağışıklığı güçlendiren gıdaların çoğu aynı zamanda en temel gıdalardır. Kayıtlı bir diyetisyen olarak, kendimi ve ailemi sağlıklı tutmak için her zaman sepetime eklediğim 10 ürün burada.

Bademcik İltihabı

Her Zaman Sepetinize Eklemeniz Gereken Bağışıklığı Güçlendiren 10 Gıda Listesi

Elma

Elmalar hem ucuzdur hem de yıl boyunca neredeyse her yerde bulunur. Her gün bir tane yediğimi söylemek abartı olmaz. Ve sen de yapmalısın. Elmalar, C vitamini, potasyum ve lif bakımından yüksektir, tüm temel bağışıklık güçlendirici maddelerdir. Ayrıca elmalar, bağışıklık fonksiyonunu destekleyen birçok fitokimyasal, güçlü antioksidan ve antiviral içerir.

Koyu Yapraklı Yeşillikler

Bir torba ıspanak veya lahana, markette sadece birkaç lira geri almanızı sağlar, ancak bağışıklık artırıcı bir güç artışı ile birlikte gelir. A, C, E ve K vitaminlerine ek olarak, koyu yapraklı yeşillikler lif, folat, magnezyum ve demir bakımından yüksektir. Koyu yeşil renk, bağışıklık sisteminin önemli bir stres kaynağı olan oksidatif hasarı önleyen güçlü antioksidanlar olan karotenoidler zeaksantin ve luteinden gelir.

Brokoli

Bu yeşil sebze neredeyse bir portakal kadar C vitamini içerir. C vitamini bir bağışıklık hücresi fonksiyonu için temel besindir. Birçok insan soğuk algınlığının ilk belirtisinde C vitamini yükler, ancak doğrusu, en iyi koruma her gün yeterli miktarda C vitamini almaktan gelir.

Lahana turşusu

Lahana turşusunun keskin tadı, yoğurtta bulduğunuza benzer canlı, aktif probiyotik kültürleri üreten doğal bir süreç olan fermantasyonun bir sonucudur. Ama lahana turşusunun yoğurtta bir ayağı var çünkü lahanadan yapılıyor. Lahana, brokoli ile aynı sebze ailesindendir ve aynı sağlık yararlarının çoğunu sağlar. Böylece, lahana turşusu, güçlü bir bağışıklık sistemini destekleyen bir-iki besin artı probiyotikler verir.

Sarımsak

Sarımsak, güçlü bir antimikrobiyal ve antiviral olan allisin adlı bir bileşik içerir. Düzenli olarak yenildiğinde, sarımsak bağışıklık fonksiyonunu artırabilir, viral enfeksiyonlara karşı koruma sağlar ve bir şey kaparsanız hasta olduğunuz süreyi kısaltır.

Narenciye

Kış aylarında, narenciye mevsimindeyken, her hafta bu meyvelerden bazılarını yüklüyorum. Turunçgiller, C vitamini ve folat bakımından zengindir, ayrıca vücuttaki iltihabı azaltan polifenoller içerir.

Nohut

Garbanzo fasulyesi olarak da bilinir, nohut nispeten ucuzdur, bulunması kolaydır ve uzun raf ömrüne sahiptir. Ama en önemlisi, onlar bağışıklık güçlendirici bir süper besindir.

Nohut, prebiyotik karbonhidratlarda yüksektir. Karbonhidratlar bugünlerde kötü bir üne sahip, ancak prebiyotik karbonhidratlar, bağırsaklarınızdaki iyi bakterileri besleyen bir lif türüdür. Prebiyotiklerde yüksek bir besin, bağışıklık sisteminizde kritik bir rol oynayan iyi bakterilerin büyümesini teşvik eder.

Öte yandan, prebiyotikler ve liflerden yoksun bir beslenme, bağırsağınızda bakteri ve mikrop dengesizliği yaratarak bağışıklığı bozabilir. Kazanmak için nohut tüketin.

Soğan

Soğan, alışveriş sepetinize mutlaka eklemeniz gereken ucuz ve bulması kolay bir besindir. Lif ve prebiyotiklere ek olarak soğan, güçlü bir kersetin dozu içerir. Antibakteriyel ve antioksidan ajandır. Düzenli olarak soğan yemek de belirli kanser türlerinin riskinin azalmasını sağlar.

Yulaf

Sindirim sisteminizdeki mikroplar bağışıklık sisteminizin yüzde 70’ini oluşturur. Optimum bağışıklık için, çeşitli, gelişen bir bakteri topluluğuna ihtiyacınız var ve bu da çeşitli, prebiyotik açısından zengin bir beslenme gerektiriyor.

Tıpkı nohut gibi yulaf, bağırsaklarınızdaki hastalıklarla savaşan bakterileri desteklemek için mükemmel bir prebiyotik ve lif kaynağıdır. Yulafta bulunan prebiyotik beta-glukan, bağışıklık sisteminizin tepkisini artırın, optimal bağışıklık fonksiyonuna müdahale edebilecek iltihabı azaltır.

Tatlı Patates

Bir fincan pişmiş tatlı patates, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu A Vitamininin yüzde 700’ünden fazlasını sağlar. A vitamini gelişmek için gereklidir, sağlıklı bağışıklık hücreleri ve patojenlere karşı ilk savunma hattınız olan bağırsak astarının bütünlüğünü destekler.

Tatlı patateslerin koyu turuncu veya mor rengi, beta-karoten ve antosiyaninler gibi fitokimyasallardan gelir. Fitokimyasallar açısından zengin bir beslenme, bağışıklık sisteminizi daha etkili hale getirirken aynı zamanda inflamatuar ve otoimmün durum riskini azaltır.

Her Zaman Sepetinize Eklemeniz Gereken Bağışıklığı Güçlendiren 10 Gıda-Kaynak: yogajournal.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir