Beykoz Belediyesinin Sokak Hayvanlarını Koruma Çalışmaları

Beykoz Belediyesinin Sokak Hayvanlarını Koruması

Beykoz Belediyesinin Sokak Hayvanlarını Koruma Çalışmaları yazımızda Beykoz’da Belediyenin, veteriner hizmetlerinin ve gönüllü hayvanseverlerin sokak hayvanları için yapmış oldukları çalışmaları yazdık.

Beykoz Belediyesinin Sokak Hayvanlarını Koruma Çalışmaları

Beykoz Belediyesi Veteriner hizmetleri birimi ve Hayvan rehabilitasyon merkezi ilçedeki hayvanseverlerle el ele vererek sokak hayvanlarına can vermektedir. 200 sokak hayvanı bu merkezlerde misafir edilmiştir. 10 bin hayvanın bakımı yapılmıştır. 5 bine yakın kedi ve köpek kısırlaştırılarak doğal ortamlarına geri bırakılmıştır. 6 bine yakın hayvana ise aşılama yapılmıştır. Hayvan rehabilitasyon merkezi ve klinikte sahipli ya da sahipsiz tüm hayvanlara muayene ve tedavi işlemleri ücretsiz yapılmaktadır. Aynı şekilde bu merkezlerde 6 bine yakın hayvanın tedavisi gerçekleştirilmiştir.

Beykoz Belediyesinin hayvanlara göstermiş olduğu yakın ilgi ülkede ve dünyada takdir toplamıştır. Uluslararası Hayvan Hakları Örgütü PETA, hayvan dostluğu ve çalışmaları kapsamında Beykoz Belediyesine plaket takdim etmiştir. Beykoz’da gönüllü 120 kayıtlı hayvansever ile ortaklaşa çalışmalar yürütülmektedir. Sokak hayvanları yararına çalışmalar yapılmaktadır.

Sokak Köpeklerinin Toplanması Hakkında

Sokak Hayvanları İçin Yeme ve Barınma Desteği

Beykoz Belediyesi, sokak hayvanlarının susuz kalmaması için yaz aylarında evlerin kapılarına bırakılmak üzere ilçe sakinlerine 3 bin tane su kabı dağıtmıştır. Soğuk kış günlerinde ise sokak kedilerinin barınabileceği 5 adet kedi evi ilçenin çeşitli noktalarındaki parklara yerleştirilmiştir. Sokak hayvanlarının yiyecek, su ihtiyaçlarını karşılamak için ilçenin meydan ve parklarına 30 adet mama ve su kabı yerleştirilmiştir. Havaların sıcak olduğu zamanlarda sokak hayvanları için ilçenin dört bir tarafına su kapları bırakılırken, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için ormanlık alanlara ve uygun yerlere yiyecek bırakılmaktadır. Beykoz Belediyesinin sokak hayvanlarını koruma adına çalışmaları bu şekildedir.

Pati Fest Ödül Beykoz

Pati Fest

Beykoz Belediyesi, Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği iş birliğiyle düzenlenen Pati Fest ile kedi ve köpekler sevimlilik ve güzellik alanlarında en iyi olmak için yarıştılar. Üstteki resimde Pati Fest birincisi ödünü alırken çekilmiştir. Ayrıca Beykoz’un okullarında doğa ve hayvan sevgisiyle ilgili eğitimler düzenlenmekte ve öğrenciler Hayvan rehabilitasyon merkezlerine götürülerek hayvanları görmektedir.

Beykoz Belediyesi Resmi Web Sitesi: www.beykoz.bel.tr

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir