Bitcoin, Kaotik Bir Yılda İkiye Katlandıktan Sonra 40.000 Doları Ortaya Çıkardı

Bitcoin Sanal Para Madencilik

Bitcoin, Kaotik Bir Yılda İkiye Katlandıktan Sonra 40.000 Doları Ortaya Çıkardı

Bitcoin, Kaotik Bir Yılda İkiye Katlandıktan Sonra 40.000 Doları Ortaya Çıkardı

Bitcoin’in 40.000 dolara ulaşma şansı, en büyük dijital varlığın fiyatının iki katından fazla arttığı bir yılın son dönemine girerken kripto spekülatörlerinin ilk aklına gelen konu.

Token, 2022’deki kripto bozgununun ardından son 11 ayda yaklaşık %130 oranında toparlanarak hisse senedi veya altın gibi yatırımları geride bıraktı. Gelecek yıl Federal Reserve’in faiz indirimine dair umutlar ve ABD’nin ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına izin vereceğine dair beklentiler birlikte güçlü bir iksir yarattı.

Bu miting, Sam Bankman-Fried’ın FTX’te dolandırıcılık suçundan parmaklıklar ardına atılmasına ve önde gelen kripto borsası Binance ile kurucusu Changpeng Zhao’ya sabıka kaydı ve büyük para cezaları verilmesine neden olan ABD baskısını atlattı. İyimserler için, şüpheli uygulamaları engelleme çabası ve son zamanlarda ETF başvurularındaki telaş, olgunlaşan bir endüstriye ve kripto paranın daha geniş çapta benimsenme potansiyeline işaret ediyor.

City Index Ltd. kıdemli finansal piyasalar analisti Fiona Cincotta, “40.000 dolara ulaşabilmek için, spot Bitcoin ETF onayına ihtiyacımız var” dedi. Kısmen hisse senetleri ve para birimlerindeki büyük dalgalanmaların etkisiyle token yakın zamanda biraz güç kaybetti. yatırımcıların dikkatini çektiğini söyledi.

Bloomberg Intelligence, bir grup ABD spot Bitcoin ETF’sinin Ocak ayına kadar Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu onayını almasını bekliyor. Oran bahislerinde bir sıfırlama veya ETF’ler için beklenmedik bir kargaşa Bitcoin’i rayından çıkarabilir ancak şimdilik hissiyat iyimser.

Bitcoin’in halka açık en büyük kurumsal sahibi MicroStrategy Inc., geçen ay 593 milyon dolar daha fazla token satın alarak yığınını yaklaşık 6,5 milyar dolara çıkardı. Galaxy Digital Holdings Ltd.’nin kurucusu Michael Novogratz Çarşamba günü, Bitcoin’in bir yıl sonra neredeyse 69.000 dolarlık 2021 zirvesine ulaşabileceğini söyledi.

Bitcoin Cuma günü Singapur’da saat 14:13 itibarıyla %1 artışla 38.121 dolara yükseldi. Ether gibi daha küçük tokenlar da kazanç elde etti. Aşağıdaki üç grafik temel Bitcoin trendlerini vurgulamaktadır.

Tarihten ders

Bitcoin’in haftalık göreceli güç endeksi, bir momentum göstergesi, geçen hafta 75’in üzerinde kapandı. 70’in üzerindeki okumalar “aşırı alım” koşullarının sinyali olarak görülse de tablo o kadar da basit değil. Geçtiğimiz on yılda token, haftalık RSI’nın 75’in üzerinde basılmasının ardından bir sonraki ayda ortalama %15 arttı; bu, onu 40.000 doların çok üzerine çıkaracak bir ilerleme.

Bir varlığın hareketlerinin ardındaki ivmeyi yakalamaya çalışan teknik bir gösterge, hareketli ortalama yakınsama/ıraksama veya MACD çalışması, düşünce için duraklama sağlar. Negatif okumaları gösteren çubuklar dizisiyle gösterilen MACD, son zamanlarda momentumun azaldığını işaret ediyor. Aynı zamanda, Bitcoin rallisi kesin olarak 38.000 doları aşmak için mücadele etti.

IG Australia Pty’den piyasa analisti Tony Sycamore, “38.000 doların üzerinde tutunmayı sağlamak için çok sayıda girişimde bulunulduğunu” söyledi ve “Her seferinde daha yüksek bir hamle başarısız oldu. Bütün bunlarla birlikte, ETF duyurusunun ardından veya riskli varlıkların yıl sonuna doğru yükselişine devam etmesiyle Bitcoin’in 40.000 doların üzerinde bir görünüme sahip olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi.

Seçenekler hakkında bilgi

Bitcoin opsiyon piyasasındaki pozisyonların şekli, Aralık ayında 37.000 ila 40.000 dolar arasında bir işlem aralığına işaret ediyor. 40.000 dolarlık bir grevle yükseliş çağrı seçeneklerini satan tüccarlar açıkça bahsin diğer tarafını tutmaya istekli, bu da seviyenin Bitcoin’in yeniden dirilişi için önemli bir test alanı olacağını gösteriyor.

Bitcoin, Kaotik Bir Yılda İkiye Katlandıktan Sonra 40.000 Doları Ortaya Çıkardı-Kaynak: bloomberg

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir