Uluslararası Medya Forumunun İkincisi Düzenleniyor

Uluslararası Medya Forumunun İkincisi

Uluslararası Medya Forumunun İkincisi Düzenleniyor yazımızda tüm dünyanın medya sektörleri temsilcilerinin toplandığı, ülkemizin tanıtımına katkısını ve çeşitli konuların konuşulacağı forumu yazdık.

Uluslararası Medya Forumunun İkincisi 2017

Uluslararası Medya Forumunun İçeriği ve Katılan Ülke Sayısı

50 Ülkenin medya temsilcileri Antalya’da düzenlenen Uluslararası medya forumuna katıldı. Dünyanın bütün Kıt’alarından temsilciler medya forumuna katılmış bulunmaktadır. Televizyon, gazete, dijital medya ve internet haberciliğinden bir çok medya mensubu bu foruma katılmak için Antalya’ya gelmiştir. Medyacılar forumda ekonomi, iş dünyası, ihracat, Türkiye’de yapılabilecek yatırım alanları, kültür, tarih, turizm, uluslararası medya ve iletişim konuları konuşulacaktır. Bu tür forumların ülkemizde düzenlenmesi ülkemizin turizm ve tanıtım bakımından yükselmesini sağlayacaktır. 2016 yılının bizim için kötü geçtiği bilinen bir geçektir ve 2017 yılına bu tür uluslararası forumların yapılması ile gerileyen saygınlığın geri kazanılması sağlanmaktadır.

Uluslararası Medya Forumunun İkincisi Antalya
Antalya

Düşüşte Olan Türkiye Algısı Hızlıca Olumlu Yönde İlerliyor

Gelen yabancı medya sektörlerinden insanlar ülkemizin kendi ülkelerinde kötü algılandığını ve ülkemize gelince gerçeği gördüklerini söylüyorlar. Darbenin oluşması tüm dünyada bizim tanıtımımıza oldukça kötü etkilemiş ve bunun yansımaları hala devam etmektedir. Turizm de oldukça iyi durumda iken şuanda insanlar güvenlik sebebiyle ülkemize gelmekten çekiniyor. Zamanla bu durumun düzeleceği bilinmektedir fakat bu sürecin hızlandırılması ülkemizin gelişme hızı bakımından çok önemlidir. Ülkemizi iyi tanıtmak ve bu yönde çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Medyacıların buraya davet edilmesi onların yaşayarak ve deneyimleyerek ülkemizin gerçek halini haber yapmaları, bizim tanıtımımızda büyük rol oynayacaktır

Yapılan çalışmalar ve ülkemizin düzene girmesiyle dünyada hızlıca olumlu yönde bir izlenim oluşturmaya başladık. Bu olumlu izlenimin yapılacak çalışmalar ile daha da iyi hale getirilmesi çok önemlidir. Uluslararası medya forumda yabancı gazetecilere ülkemizin hikayesi anlatılıyor ve onların ülkelerine gittiklerinde kendi ağızlarından ülkemizin haberi yapılarak olumlu bir tanıtım yapılması amaçlanıyor. Yabancı medya mensuplarının gerçekleri görmesi kendi halklarının Türkiye hakkında oluşturduğu olumsuz algıyı kıracaktır. Ülkemizin tanıtımında büyük katkıları olacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ile TİM tarafından ortaklaşa düzenlenen forum ve 25 Mayıs 2017 tarihine kadar sürecektir. Forum Antalya’nın Serik ilçesinde Belek mahallesinde gerçekleştirilmektedir.

Uluslararası Medya Forumunun İkincisi Düzenleniyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir