Yürümenin Faydaları Nelerdir?

Yürümenin Faydaları Nelerdir? yazımızda spor ve egzersiz yapmanın en kolay yolu olan yürüme aktivitesinin her zaman yapılmasının gerektiğini ve vücudumuza olan faydalarını yazdık.

Yürümenin Faydaları

İnsanın yapısı yürümeye endekslenmiştir. Yürüyüş olmadan vücudumuzun yapısı bozulmaya ve kendini bozmaya başlar. Dışarı çıktığımızda çarşı pazarları gezmek, kısa mesafeleri yürüyerek kat etmek yapacağımız günlük yürüme aktivitemiz olabilir. Temiz havada yürüyüşler akıl sağlığı açısından iyi gelir. Konsantrasyon ve bellek gücü arttırmak açısından da çok iyidir. Yürümek kalp ve beden sağlığı açısından da çok iyi gelir. Bağışıklık sistemini geliştirmeniz de çok faydalı olmaktadır. Yürüdüğümüz de bedendeki görme, duyma, işitme dengede durma gibi fiziksel ve duyusal yetenekler gelişmeye başlar. Kendinizle baş başa kalma ve doğayla iç içe olma gibi yeni güzelliklerle tanışmanızı sağlar. Kas ve kemiklerin birbirleriyle çalışma düzeni iyileşir. Kemiklerin sağlamlığı artar.

Yaşlanma ve yıpranma belirtileri çok azalır. Yaşınız ilerledikçe kendi yaşıtlarınıza göre daha çok dinç kalırsınız. Ayağa kalkar kalkmaz 30’a yakın refleks çalışmaya başlar. Hayatın içinde kendinizi bulursunuz ve küçük bir macera yaşarsınız. Suyun sesi, havanın etkisi, çevrede olan olaylar, diğer insanların etkileri ve tüm etkenleriyle heyecan dolu bir mini macera sizi bekliyor olacaktır. Sağlam kafa sağlam vücut da bulunur sözünün tam karşılığı olarak ne kadar yürürsek o kadar akıl yönünden de açılırız. Beynimiz, ruhumuz, kalbimiz, damarlarımız, tansiyonumuz, şekerimiz gibi değerlerimizin kendilerini bulmasını sağlarız.

Yürümenin Faydaları-Mutluluk kazanmak

Her Fırsatta Yürüyün

Yürüyen merdivenleri, asansörleri ve arabaları daha az kullanmaya çalışın. Her zaman aklınızda sağlığınıza bedavadan yapabileceğiniz katkı olan yürümeyi getirin ve yürümenin ne kadar sağlıklı bir etkinlik olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Yürümenin Faydaları

Günde Ne Kadar Yürümeliyiz?

Günde ortalama 7500 adım yürümeliyiz. Bu bizim günlük sağlıklı yürüme mesafesidir. Yürüme temponuz belirli bir oranda olsun. Çok da yavaş yürümeyin. Normal ve tempolu olarak yürüyüşünüzü ayarlayın. Yürümelerinizi belirli bir ritmik sayısınca yapın bu kasların ve kemiklerin yapmış olduğunuz egzersizi algılamasında önemli bir etkendir. Sürekli olarak yarım saat yürüme gibi durarak yürüme dahil değildir. Yürüme aktivitesi yapmamış yürüme egzersizi yapmış olursunuz.

Yürümenin Faydaları Nelerdir?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir