Doğum Sonrası Kilolardan Kurtulma Yolları

Doğum Sonrası Kilolardan Kurtulma Yolları yazımızda doğum sonrası aşırı kilo almanın vücutta ve kişide oluşturabileceği endişenin kilo almaya yol açması, vücudun uzun süreli açlığa ve diyete karşı mekanizma geliştirmesi, sağlıklı kilo kaybı için tavsiyeler ve vücudun kitlenmesine neden olan besinleri yazdık.

Doğum Sonrası Kiloların Endişe Vermesi

Doğum sonrası kilolar her annenin başına dert olabilmektedir. Her istediğini yiyen anne insülin direnciyle de kilo almaktadır. Doğumdan 1-2 ay sonrasında anneleri kilolarından kurtulabilme kaygısı sarar. Annelerin kilo alımı konusunda hiç endişe etmemesi gerekir. Doğum sonrası kilolardan kurtulmada endişe durumu vücudu kilitlenmektedir. Öncelikle ödem ve toksinlerden kurtulmak gerekir. Anne bebeğini emzirirken bir takım kurallara da uyması gerekir. Çok diyet yapmak yada aç kalmak, kilo verdirmez. Aksine bu işlemler vücudun kitlenmesine yol açar.

Burada vücudun şoklanması incelmeyi ve daha zayıf olmayı sağlar. Vücudun bir anda şaşırması gerekir. Annelerin birazcık kilo verebildiklerini görmeleri onlara moral vermektedir. Metabolizmanın hızlanması ve iştahın kapanması zayıflamada çok önemlidir. Emziren anneler kesinlikle aç kalmamalıdır. Gece atıştırmalarına son verilmelidir. Anneler emzirirken diyet yapmamalıdır. Sağlıklı beslenmeye özen göstermek yeterli olacaktır. Laktoz ve gluten alımını azaltmak gerekecektir. Gündüzleri biraz daha az unlu gıdalarla beslenmek faydalı olacaktır.

Spazm-Süt Artırıcılar

Vücudun Açlığa Karşı Koruma Mekanizması Oluşturması

Vücut bir koruma mekanizması geliştirir. Vücuda düzensiz saatlerde ve değişik yiyecekler gönderildiğinde vücut kendini kitler ve korumaya alır. Sabah kahvaltısı yapmadıktan sonra uzun süreli aç kalmalar nedeniyle vücut kendi kendine çok daha fazla yiyecek almalıyım diyerek, akşam saatlerinde daha da fazla yiyecek tüketilmesine neden olmaktadır. İyi bir sabah kahvaltısı yapmak diğer öğünlerin hafif geçmesini sağlayacaktır. Akşamları da metabolizmanın en yavaş olduğu saatlerde daha az yiyeceksiniz.

Uzun süreli aç kalmalarda vücut kendini korumak için ilk gelen yiyecekleri yağa dönüştürecektir. Kendini korumaya alan vücut ölmemek için besinleri yağ şeklinde depolar. Uzun süre aç kalmak ve diyet yapmak kilo vermenizi sağlamaz. Aksine kilo almanıza neden olur. Başlarda vücut kilo veriyor gibi gösterir, fakat bir zaman sonra 2-3 kat kilo alımı şeklinde döner. Günde 2-3 öğün beslenmek yeterli olacaktır ama tam şekilde beslenmek gerekir. Kapalı gıdalardan uzak durulması gerekir. Unlu ve şekerli gıdaları hayatınızdan çıkartmaya çalışın. Şeker ihtiyacını meyve yiyerek karşılayabilirsiniz. Vücuttaki yağ hücreleri azalmaya başladığı zaman kişi kilo almamaya başlar. Doğum sonrası kilolar ciddiye alınmazsa kişide kalabilirler. Aşırıya kaçmamak gerekir.

Doğum Sonrası Kilolardan Kurtulmak İçin Tavsiyeler

Doğum sonrası kilolardan kurtulmaya önce ödem ve toksin atımından başlanır. Daha sonra yağ yakımıyla devam edilir. Kişiler sağlıklı kilo vermek için ilk önce akşam 7-7,5 saatlerinden sonra katı gıda yememeye dikkat etmelidir. Bazı uzmanlar ise akşam 5’den sonra yemeyin uyarısı yapmaktadır. Sıvı gıdalar daha çok tüketilmelidir. Kişi akşamları çok acıkırsa yoğurt, çorba, kuruyemiş gibi gıdaların tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu şekilde zayıflama işlemi başlayacaktır. Badem sütü, soya sütü, tarçınlı süt tüketilebilir. Bolca su tüketimi faydalı olacaktır. Beynimize çok az yemeliyim düşüncesini sokmamalıyız. Bu şekilde vücut kitlenir ve daha fazla yersiniz. Yukarıda yazdığımız düzeni uyguladığınızda kiloların normal bir biçimde gittiğini göreceksiniz.

Cipslerin İçindeki Zararlı Maddeler Neler

Vücudu Kitleyen Besinler

Kapalı besinler, paketlenmiş gıdalar vücudu kitler. Yemeklerde sos kullanımdan uzak durulmalıdır. Fast food yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Ev yemekleri tercih edilmelidir. Karbonhidrat tüketimi kişiye daha da fazla acıktırmaktadır. Bu yüzden karbonhidrat oranı yüksek besinlerin tüketimi azaltılmalıdır.

Doğum Sonrası Kilolardan Kurtulma Yolları-Zayıflama ve Detoks Uzmanı Meltem Şarkışlalı’nın videosundan yardım alınmıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir