Biyoenerji ve Beyin Dalgalarının Önemi yazımızda biyoenerjinin ne olduğu, biyoenerji çıkış noktaları, beyin dalgalarının ne olduğu, kaça ayrıldığı ve beyin dalgalarının gücünü yazdık.
Biyoenerji
Biyoenerji, doğal enerji anlamına gelmektedir. İnsanın bedeninin yanı sıra yer yüzünde oluşturduğu içsel enerjisi de mevcuttur. İnsan bedeninde sürekli elektromanyetik bir akım bulunmaktadır. Biyoenerji uzmanlarına göre, insan vücudunda üretilen elektromanyetik akımların dışarıya çıkışı 3 şekilde olmaktadır. Bu akımlar dışarıya ellerin içi, ayakların altı ve gözler tarafından çıkış yapmaktadır. El ve ayaklardan çıkan akımlar dokular tarafından hafifletilerek çıkışı sağlanır. Bunların aksine gözlerden çıkan akımlar direkt çıktığı için etkisi yüksektir. Gözlerin anatomik yapısı bu durumu oluşturmaktadır. Gözlerin yapısı gereği karşı ki tarafa düşüncelerimizde yansıtılır. Kişinin bakışlarına bakarak ne hissettiği ve düşünceleri okunabilmektedir. Beyindeki elektromanyetik akımın direkt gözlerden çıkması ile kişinin duyguları algılanabilir.
Beyin Dalgaları
Beynimiz sürekli olarak elektromanyetik titreşimler yayar. Richard Caton, ilk defa 1875 yılında titreşimlerin olduğunu fark etmiştir. Beynimiz değişik dalga boyları ile titreşmektedir. İnsanların taşımış olduğu hissiyat ve düşünceler değişik dalga boylarına sahiptir. Günümüzde beyinden yayılan elektrik sinyalleri, kafatasına bağlanan alıcılar sayesinde ölçülebilmektedir. EEG (elektroensefalogram) isminin verildiği alet beyin de oluşan sinyalleri ölçebilmektedir. Bu aletin ölçtüğü sinyallere beyin dalgaları denilmektedir. Elektroensefalogram cihazı ile insan kafatasında ölçülen sinyaller neticesinde Alfa, Beta, Teta ve Delta dalgaları keşfedilmiştir.
Alfa Dalgaları
Alfa dalgaları, insanın rahatlaması ve heyecanının yatışmasında devreye girmektedir. Alfa dalgaları beta dalgalarına göre daha kısa frekanslıdır. Stresli bir ortamdan veya iş ortamından çıkıp hava aldığınızda Alfa dalgaları faaliyete geçmektedir. Alfa dalgaları candır:).
Beta Dalgaları
Beta dalgaları, insanlar meşgul olduğu zamanlarda devreye girmektedir. Hızlı, seri ve inişli çıkışlı bir dalga yapısına sahiptir. Heyecan oluştuğunda beta dalgaları oluşmaya başlar. Konuşan biri ve ders veren bir öğretmen beta dalgaları yaymaktadır. İnsanlar arasında tartışma çıkarsa beta dalgalarının frekansı artmaktadır.
Teta Dalgaları
Teta dalgaları, insan zihninin bilinçsiz olduğunda teta dalgaları ortaya çıkar. Frekansı oldukça düşüktür. Bastırılmış duyguların ortaya çıkması ile teta dalgaları ortaya çıkar. Mucitlik için gereken beyin dalgaları da teta dalgaları sayesinde kurulmaktadır. Uzun bir yolda yürümek, yürüyüş yaparak bedeni dinlendirmek, ilginç ve yeni fikirlerin oluşması için teta dalgaları görev yapar.
Delta Dalgaları
Delta dalgaları, tüm dalgalar arasında frekansı en düşük olan dalgadır. Düzensiz bir yayılma durumu vardır. İnsan uyuduğunda en derin zaman diliminde ortaya çıkmaktadır. Bilinçsiz zihnin en derinlerinde oluşmaktadır. İnsanların üretkenliğinin arttırılması ve günlük performansının arttırılması için delta dalgalarının arttırılması gerekir.
Beyin Dalgalarını Yönetmek
İnsanın kendisini rahatlatması ve stresten uzak durması tüm beyin dalgalarının artmasını sağlamaktadır. Beyin dalgalarına hakim olan kişiler sinirlenmez, aşırı heyecan yapmaz ve fikir üretme sürecini uzatabilir. İnsanları kendi beyin dalgalarını yöneterek istediği gibi hareket etmelerini sağlayabiliyor. Beyin dalgalarını kullanarak etrafa tesir etme gücünü kimi insanlar yapabilmektedir. Telekinestezi sayesinde cisimler düşünce gücüyle hareket ettirilebilmektedir. Beyin dalgalarını kullanarak cihazları çalıştırabilmek artık mümkün gözüküyor.
Biyoenerji ve Beyin Dalgalarının Önemi-İnsan ve Hayat Dergisinden yararlanılmıştır.