Süt Ürünleri İhracatı ve Arminoks Makina Ürünleri

Süt Ürünleri İhracatı

Süt Ürünleri İhracatı ve Arminoks Makina Ürünleri yazımızda süt ürünleri peynir, tereyağı, yoğurt gibi katma değeri yüksek ürünlerin ihracatta yüksek kazançlar getirmesi ve Arminoks Makina’nın ürettiği süt otomatları ve diğer cihazları yazdık.

Süt Ürünleri İhracatı Önemi

Dünya üzerinde tarım ve hayvancılık kültürü birçok millette oluşmuştur. Özellikle küçük ama tarımda etkili olan Hollanda’da 100 yıllık mandıra, gelişmiş ülkelerden olan Fransa’da 180 yıllık mandıra kültürü bulunmaktadır. Bu ülkelerde belirli kiloda mandıralar süt üretmektedir. Bu sütü de katma değerli bir şekilde satmaktadırlar. Peynir ve diğer süt ürünlerini üreterek satışını gerçekleştirmektedirler. Bu ülkelerde bu üretimler sisteme bağlanmıştır. Bu tür mikro işletmeler daha sağlam ayakta kalabilmektedir. Süt üreticisi yapmış oldukları katma değerli süt ürünlerini pazarlarda rahatlıkla satma imkanına sahiptir.

Süt ürünleri ihracatı her zamanki önemini korumaktadır. Dünya üzerinde çeşitli peynirlere ve tereyağlarına olan ihtiyaç artmaktadır. Hollanda, Fransa, İtalya gibi ülkelerin peynir ihracatı 2-3 milyar dolar iken, ülkemizin peynir ihracatı 100-200 milyon dolar civarlarındadır. Peynire ve tereyağına olan ihtiyaç giderek artmaktadır ve ülkemizin de tarım ülkesi olduğu için bu pastadan iyi bir pay alma ihtimali vardır. Türkiye süt ürünlerinde çok ciddi katma değerli ihracat yapma potansiyeline sahiptir, bunun desteklenmesi gerekir. Ama tam tersi günümüzde süt ürünleri üretimi yeteri kadar olmadığı için sürekli fiyatları artmaktadır. Nüfus hızına ve tüketimine karşın üretilen ürünler yetmemektedir.

Peynir ve Zeytin Alırken Dikkat

Butik Mandıra Açmak

Süt üreticisi kendi ürünlerini üretmek isterse butik mandıra açması gerekir. Butik mandıra ile peynir, yoğurt, ayran, tereyağı gibi katma değerli ürünler üretilebilmektedir. Saatlik 200 litre sütü işleyen butik mandıranın çiftçiye maliyeti 50 bin lira olmaktadır. Butik mandıra imalatı küçük üreticiye uygun fiyatlarda sunulmaktadır.

Süt Ürünleri İhracatı-Peynir Yapma Atölyesi

Arminoks Makina

Arminoks makina, süt otomatları ve diğer süt ürünleri ile ilgili makineler üretmektedir. Paslanmaz çelik makine imalatı ve süt otomatları konusunda hizmet vermektedir. Arminoks makinanın ürettiği ürünler arasında Mini Mandıra, Süt Soğutma Tankları, Peynir Telleme Makinesi, Santrifüj Pompalar, Platformlar, Taşıma Arabaları, Helezonlu Konveyörler, Modüler Konveyörler, Özel Filtreler, Karıştırıcılı Tanklar, Mozzarella Peyniri Şekillendirme, Ürün Bekletme İstasyonları, Ayran Proses Tankı, Kaşar Doğrama Makinesi, Kaşar Gramajlama Makinesi, Kaşar Sulu Haşlama Makinesi, Mayalama Teknesi, Proses Tankı, Süt Alım Ünitesi, Süt Depo Tankı, Süt Nakil Tankı, Süt Pişirme Kazanı, Teleme Aktarma Makinesi, Yoğurt Arabası, Pastörizatör Bulunmaktadır.

Web Site: www.arminoks.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir