9 Maddede Hayat Yaşanırken Bilgi ve Tavsiyeler

9 Maddede Hayat Yaşanırken Bilgi ve Tavsiyeler yazımızda hayatımızı yaşarken ne kadar kısa ve hızlı geçtiğinin farkına varmamızı sağlayacak maddeleri yazdık.

15 Maddede Mutlu ve Sağlıklı Bir Hayat

9 Maddede Hayat Yaşama

1- Evlilerin bekarlardan daha uzun yaşadığı araştırıldığında şu sonuç çıkmış: Kuvvetli bir akrabalık ve aile bağları, iyi bir sosyal hayat, genç kalmanızı sağlar.

2- Günde 8 saat ya da daha fazla uyuyan yetişkinler, günde 6-7 saat uyuyanlara göre daha genç yaşta ölmektedirler.

3- Okuma ve araştırma merakı 20’li yaşlarda kazanılır.

4- Ortalama bir insanın uykuya dalış süresi 7 dakika sürmektedir. Normal, sağlıklı bir insan her gece uykusundan 15 ila 35 kez uyanır.

5- Eylemsizlik çağımızın hastalığı olarak kabul ediliyor. Yani hiçbir şey yapmamak anlamına gelmektedir. Yapay zekanın teknolojiye uyarlanmasıyla eylemsizlik daha da artacak gibi duruyor.

6- Para, bağımlılık yapan ve insanların işlerini bırakıp, gerçekten yapmak istedikleri şeye başlamalarını zorlaştıran iki ucu tehlikeli bir değnektir. Hayatı idame ettirecek kadar paraya sahip olunca, asıl yapmanız gerekenlere odaklanın. Mutluluk, para değildir. Parayı, mutluluğu kazandıracak araç olarak görmek gerekir.

7- 1 yaşında bebekken bir yıl, hayatınızın %100’ünü oluşturur. 2 yaşına geldiğinizde 1 yıl hayatınızın yarısına denk gelir. Bir sonraki yıl ise ömrünüzün 3’te 1’idir. İnsanın ilk 20 yılı, ömrünün geri kalanında öğreneceklerinden neredeyse daha fazla yer kaplar. Gençlik, şimdidir; çünkü verdiğiniz ve aldığınız kararlarla, geçmiş ile geleceğinizin kesişme noktasıdır.

8- İnandıklarımız bir şeyler yapmak için tek sebebimizi oluşturur. İnsanlar size, söylediğiniz şeyi yaptığınızda inanırlar. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

9- Araştırmalara baktığımızda, arkadaşı obez olanın kendisinin de obez olma ihtimalinin %57 oranında arttığı görülmüştür. Huy da çeker, demişler. Arkadaş seçimi bu yüzden çok önemlidir.

9 Maddede Hayat Yaşanırken Bilgi ve Tavsiyeler-İnsan ve Hayat Dergisi‘nden yardım alınmıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir