2022 Dünya Kupası Takımları Ne Kadar Para Alıyor?

2022 Dünya Kupası Takımları Ne Kadar Para Alıyor?

2022 Dünya Kupası Takımları Ne Kadar Para Alıyor?

Lionel Messi, Pazar günü heyecan verici bir finalde Arjantin’in Fransa’yı mağlup etmesiyle elde edilmesi zor Dünya Kupası şampiyonluğunu elde etmekle kalmadı, aynı zamanda o ve takım arkadaşları galibiyetleri için ağır bir mali ödül alacak.

Tüm Dünya Kupası katılımcıları, turnuvayı yaptıkları için para ödülü alır, ancak her takım grup aşamalarında ve eleme turlarında ilerledikçe, her ulusal federasyon o kadar çok para kazanır. FIFA, 2022 katılımcısına toplamda 440 milyon dolar verecek. Bu yıl, Dünya Kupası galibi önceki şampiyonlar arasında en fazla parayı alacaktı.

Arjantin Dünya Kupası’nı kazandığı için ne kadar para alacak?

Arjantin, uluslararası turnuvayı kazandığı için Dünya Kupası tarihindeki en büyük parayı yani 42 milyon doları alacak. Oyuncular paranın tamamını alamayacaklar, ancak iyi bir kısmını almaları bekleniyor. Paranın nasıl dağıtılacağına futbol federasyonu karar verecek. Arjantin’in para ödülü, Fransa’nın 2018 Dünya Kupası’nı kazandığı ve 38 milyon $ aldığı zamana göre 4 milyon $ arttı.

Takımlar ne kadar para alıyor?

Arjantin her takımdan en fazla parayı alır, ancak para ödülünün çoğunu almaz. Her takımın ne kadar alacağı, turnuvayı nasıl bitirdiklerine bağlıdır ve ayrıca turnuvaya hazırlanma maliyetleri için her biri için fazladan 1,5 milyon dolar alır.

Finalde kaybetmesine rağmen, Fransa 30 milyon dolar alıyor. Üçüncü sırada bitiren Hırvatistan 27 milyon $ ve dördüncü sırada yer alan Fas 25 milyon $ kazandı.

2022 Dünya Kupası için her takımın aldığı miktar şu şekildedir:

  • Şampiyonlar (Arjantin): 42 milyon dolar
  • İkincilik (Fransa): 30 milyon dolar
  • Üçüncülük: (Hırvatistan): 27 milyon dolar
  • Dördüncülük: (Fas): 25 milyon dolar
  • 5.-8. sıra (Hollanda, Brezilya, Portekiz ve İngiltere): Her biri 17 milyon dolar
  • 9-16. sıra (ABD, Avustralya, Polonya, Senegal, Japonya, Güney Kore, İspanya ve İsviçre): Her biri 14 milyon dolar
  • Grup aşaması takımları (Ekvador, Katar, İran, Galler, Meksika, Suudi Arabistan, Tunus, Danimarka, Almanya, Kosta Rika, Belçika, Kanada, Kamerun, Sırbistan, Uruguay ve Gana): Her biri 9 milyon dolar

2022 Dünya Kupası Takımları Ne Kadar Para Alıyor?-Kaynak: usatoday

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir