You are currently viewing Elon Musk Neden Twitter’ı X Olarak Yeniden Markalaştırdı?
X

Elon Musk Neden Twitter’ı X Olarak Yeniden Markalaştırdı?

  • Post author:
  • Post category:Bilim ve Teknoloji
  • Reading time:7 mins read
  • Post comments:0 Yorum
  • Post last modified:25 Temmuz 2023

Elon Musk Neden Twitter‘ı X Olarak Yeniden Markalaştırdı?

Elon Musk Neden Twitter’ı X Olarak Yeniden Markalaştırdı?

Twitter yeni bir görünüme sahip: “Larry” olarak bilinen ikonik Twitter kuş logosu, X harfinin bir resmiyle değiştirildi.

Elon Musk, Pazar günü yeniden markalaşmayla dalga geçti ve Musk’ın Twitter takipçilerinden kitle kaynaklı olarak edindiği yeni logo, Pazartesi sabahı uygulamada canlı olarak yayınlandı.

X Corp. CEO’su Linda Yaccarino, eskiden Twitter olan X’teki bir ileti dizisinde, “Hayatta veya işte, başka bir büyük izlenim bırakmak için ikinci bir şansın olması son derece ender görülen bir şeydir,” dedi. “Twitter büyük bir etki yarattı ve iletişim kurma şeklimizi değiştirdi. Şimdi X daha da ileri giderek küresel kent meydanını dönüştürecek.”

Twitter’ın makyajı, Musk’ın sosyal medya şirketini geçen sonbaharda 44 milyar dolara satın almasının ardından bir yıldan kısa bir süre sonra gerçekleşti ve bu şirket, şirketin başkanı, saymanı ve sekreteri olduğu, Musk’ın holding şirketlerinden biri olan X Holdings II, Inc.’e geçti.

X harfinin kullanımı, Elon Musk’ın şirketlerinde yinelenen bir temadır

PayPal’dan önce X vardı. com — artık Twitter.com’a yönlendiren bir alan adı. Ek olarak, Tesla’nın ilk elektrikli lüks crossover SUV’u Model X olarak adlandırıldı. Musk’ın havacılık ve uzay şirketi SpaceX de bu mektubu içeriyor.

Bu arada Twitter, hızla büyüyen Spill ve Meta’s Threads gibi yeni tekliflerle kullanıcıların ekran süresi için daha fazla rekabetle karşı karşıya.

Michigan Üniversitesi Ross İşletme Okulu’nda pazarlama profesörü olan Marcus Collins, Yahoo Finance Live’a “Bence bu bir çaresizlik işareti” dedi. “İster Threads’in lansmanı, ister Spill’in lansmanı olsun, işlerin pek iyi gitmemesi dışında konuşacak pek bir şey yok … Yani söylenenleri beğenmediyseniz, kanalı değiştirin.”

Bununla birlikte, Musk’ın bir süper uygulama yaratma hedefine yaklaşmak ve değişken bir işten çıkarmalar yılından sonra şirket için bir vardiyayı işaretlemek gibi, değişikliğin şirket için anlamlı olmasının bazı ticari nedenleri vardır. platformda popüler olmayan değişiklikler, ve platformdan ayrılan kullanıcılar ve reklamverenler.

X’e doğru bir hareket, ‘her şey uygulaması’

Elon Musk, mesajlaşma, oyun oynama, ödemeler ve daha fazlası için süper bir uygulama olan WeChat’in sahibi Alibaba ve Tencent gibi mega şirketler tarafından sunulanlar gibi birden çok hizmeti içeren bir uygulama deneyimi oluşturma konusunda sürekli olarak sesini yükseltiyor. Ayrıca Apple’ın ekosisteminden ilham almış olabilir.

Musk’a göre Twitter’ın markasını X olarak değiştirmek, “her şey uygulaması” olan X’i oluşturmaya yönelik bir sonraki adımı başlatıyor.

Elon Musk, sosyal medya şirketinde vizyonunu hayata geçirirken aynı zamanda reklamverenlerin ve aktif kullanıcıların taleplerini dengelemek için yeni bir rejim kurdu.

Yaccarino, X’te “X, fikirler, ürünler, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar yeri yaratan, ses, video, mesajlaşma, ödemeler/banka merkezli, sınırsız etkileşimin gelecekteki halidir. Yapay zeka tarafından desteklenen X, hepimizi hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak.”

Twitter, markasını zamanında değiştiren tek sosyal medya şirketi değil

2021’de Facebook, meta evrene odaklandığını belirtmek ve kendisini tartışmalardan uzaklaştırmak için Meta Platformlar olarak yeniden markalaştı. Yıllar önce, Facebook adı kendisini 2020’deki “Kâr İçin Nefreti Durdur” boykot kampanyalarına ve ardından hisse fiyatını sallayan 2016’daki bir Cambridge Analytica veri skandalına karışmış halde buldu.

Benzer şekilde, Twitter’ın X olarak değişmesi, yeni şirketi ve hedeflerini şirketin son zamanlardaki zorluklarından uzaklaştırmak için başka bir önceliği vurgulayabilir.

Yeniden markalaşma, yöneticilerin büyük bir başarı olacağına inandıkları tarihten yaklaşık 16 ay önce gerçekleşir. 2024 cumhurbaşkanlığı seçimi “iğrenç “Amerika Birleşik Devletleri’nde ve sosyal medya şirketleri, siyasi reklamlarla ilgili politikalarının ne olacağını henüz belirlemedi.

Başarılı olursa X, Twitter’ın yükünün bir kısmını atabilir ve bir hizmet ailesiyle daha derin bir erişim sağlayan bir uygulama deneyimiyle reklamverenleri elinde tutabilir.

Ancak böyle bir süper uygulamanın başarısı, özellikle kişisel verileri teslim etme konusundaki belirsizlik söz konusu olduğunda, kullanıcıların Musk’a güvenip güvenmemesine bağlıdır.

Collins, “Bu zorlayıcı bir teklif, ancak ABD’nin mizacının, bir şirketin bilgilerimizi, günlük hayatımızda bu kadar çok şey toplamasını hoş karşılayacağını düşünmüyorum” dedi. “Amerika Birleşik Devletleri’nin mizacında, tüm bu şeylere sahip olması için tek bir şirkete güvenmemiz için çok fazla sinizm var.”

Elon Musk Neden Twitter’ı X Olarak Yeniden Markalaştırdı?-Kaynak: yahoo

Bir yanıt yazın