Yurtdışında Çalışmak İçin En Pahalı 10 Şehir

Pazar Alanı

Yurtdışında Çalışmak İçin En Pahalı 10 Şehir

Pazar Alanı

2022’de Yurtdışında Çalışmak İçin En Pahalı 10 Şehir

Giderek artan sayıda uzaktan çalışan yurt dışına akın etti, ancak bazı yerlerde yaşamak cüzdanlarına diğerlerinden daha fazla yük getirebilir.

Profesyonel bir hizmet firması olan Mercer‘e göre, Hong Kong birkaç yıl boyunca uluslararası çalışanların yaşaması için en pahalı şehir olarak birinci veya ikinci oldu . Bu yıl, Aşkabat, Türkmenistan’ın 2021’de listenin başında yer almasının ardından yurtdışında yaşamak ve çalışmak için en pahalı yer unvanını geri aldı.

İsviçre’deki birkaç şehir Hong Kong’u takip etti: Zürih, Cenevre, Basel ve Bern, hepsi yaşam maliyeti açısından ilk beş şehri yaptı. İlk ABD lokasyonu olan New York City listede 7. sırada yer aldı.

Mercer, 28 yıldır yıllık olarak yaşam maliyeti endeksini yayınlıyor ve şirketlerin uluslararası çalışanlar için ödeme paketleri belirlemesine yardımcı olmak için sıralamayı hedefliyor. Endeks , 400’den fazla şehirde biradan benzine kadar 200’den fazla mal ve hizmetin fiyatlarına bakıyor. Daha sonra, bir basın açıklamasına göre, bu kalemlerin yerel maliyetlerini New York City’ninkilerle karşılaştırır.

Mercer’in küresel mobilite başkanı Yvonne Traber, birçok ülkede ekonomik şehir merkezlerinin yanı sıra uzaktan ve esnek çalışma düzenlemelerinin yükselişinin, çalışanların maaşlarını ve birikimlerini nasıl harcadıklarını yeniden düşünmelerini sağladığını söyledi.

Hong Kong Turu-Çin
Hong Kong

Traber yaptığı açıklamada;

“COVID-19’un tetiklediği ve Ukrayna’daki krizle daha da kötüleşen oynaklık, küresel ekonomik ve siyasi belirsizliği körükledi” dedi. “Bu belirsizlik, dünyadaki çoğu ülkede önemli ölçüde artan enflasyonla birleştiğinde, uluslararası görevliler, satın alma güçleri ve sosyo-ekonomik istikrar konusunda endişe duyuyor.”

Şirkete göre, çalışanlar artık maaş beklentilerini, iş-yaşam dengesini ve hatta yaşamayı seçtikleri yeri, en iyi küresel yetenekler için rekabet eden işverenlerin zararına olacak şekilde yeniden gözden geçiriyorlar.

Sonuç olarak Traber, “Belirsizlik zamanlarında rekabetçi uluslararası ücret stratejilerini benimsememek ve bu yeni iş dünyasına uyum sağlamamak, bir kuruluşun en iyi yetenekleri çekme ve elde tutma yeteneğini baltalayacaktır” diye uyardı.

Uzak çalışanlar, enflasyon ve döviz kuru dalgalanmalarının kendi avantajlarına çalıştığı yerlere taşınmaya da karar verebilir.

Mercer’de Birleşik Krallık ve İrlanda’da küresel hareketlilik uygulama lideri Kate Fitzpatrick, “On yıllardır görülmeyen enflasyonist baskılar tüm dünyada hissediliyor, ancak bu etki ülkeden ülkeye önemli ölçüde farklılık gösteriyor” dedi. “Enflasyonun yüksek olduğu İngiltere’ye, enflasyonun daha düşük olduğu yerlerden, örneğin Asya’nın birçok bölgesinden taşınan gurbetçiler, diğer yönde hareket edenlerden daha fazla desteğe ihtiyaç duyabilir.”

Aynı şekilde, “ABD doları son 12 ayda sterlin karşısında güçlendi, bu da Birleşik Krallık’a gelen ve dolara sabitlenmiş para birimlerinde ödeme yapmaya devam eden gurbetçilerin daha iyi durumda olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, sterlin olarak ödenen denizaşırı görevlerde bulunan çalışanlar, satın alma güçleri üzerinde bir etki görecektir. ”

Mercer’e Göre, Göçmenler İçin Dünyanın En Pahalı Şehirleri:

  1. Hong Kong, Hong Kong (SAR)
  2. Zürih, İsviçre
  3. Cenevre, İsviçre
  4. Basel, İsviçre
  5. Bern, İsviçre
  6. Tel Aviv, İsrail
  7. New York, Amerika Birleşik Devletleri
  8. Singapur, Singapur
  9. Tokyo, Japonya
  10. Pekin, Çin

Yurtdışında Çalışmak İçin En Pahalı 10 Şehir-Kaynak: fortune.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir