Yeterince Yemek Yemediğinizin 6 İşareti

Yeterince Yemek Yemediğinizin İşaretleri

Yeterince Yemek Yemediğinizin 6 İşareti

Yeterince Yemek Yemediğinizin 6 İşareti Nelerdir?

İnsanlar sağlıklı bir yaşam tarzı benimsediklerinde, genellikle besleyici gıdalar yeme ve doymuş yağları sınırlama gibi alışkanlıklara odaklanırlar. Ancak sağlıklı beslenmenin genellikle gözden kaçan önemli bir faktörü, gerçekten yeterince yemek yediğinizden emin olmaktır. Tabii ki, meyveler, sebzeler, kuruyemişler ve sizin için iyi olan diğer yiyeceklerden zengin bir diyet yemek inanılmaz derecede önemlidir, ancak yetersiz yiyorsanız, vücudunuza zarar veriyor olabilirsiniz.

Kilo verme arzusu, yoğun bir yaşam tarzı yaşamak ve stres yaşamak da dahil olmak üzere, bir kişinin olması gerekenden daha az yemesinin birçok nedeni vardır. Kök nedenden bağımsız olarak, vücudunuzun gerçekten ihtiyaç duyduğundan daha az kalori tüketmek zamanla sorunlu hale gelebilir.

Neyse ki, yeterince yemediğinizi gösteren bazı işaretler var. Ne yediğinizden bağımsız olarak, yediğiniz yiyecek miktarı söz konusu olduğunda işareti kaçırıp kaçırmadığınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Sporcu Beslenmesi İçeriği

Besin Yetersizliğini Gösteren İşaretler

1. Adet Döngünüz Düzenli Değil

Yetersiz beslenme ve dolayısıyla vücudunuzu yetersiz beslemek, vücudunuzdaki belirli hormonların hareket etme şeklini olumsuz etkileyebilir. Ve çoğu durumda, aşırı kilo kaybıyla birlikte yetersiz yemek, vücudunuzun adet görmeyi durdurmasına neden olabilir. Eğer bir adet döneminin olmaması çok uzun süre devam ederse, doğurganlık zorluklarda oluşabilir.

2. Kendinizi Sürekli Yorgun Hissedersiniz

Yeterince yemediğinizin bariz bir işareti, kendinizi yorgun hissetmenizdir. Yiyecekler, vücudunuzun enerji üretmek için kullandığı yakıttır ve yetersiz yakıt, sizi halsiz ve bitkin hissetmenize neden olabilir. Yeterli uyku alıyorsanız, fiziksel olarak aktifseniz, her gün dışarı çıkıyorsanız ve hala yorgunsanız, bu kalorilerinizi yükseltme zamanının geldiğini gösteren kırmızı bir bayrak olabilir.

3. Sürekli Soğuk Hissediyorsunuz

Sık sık bir battaniye alıyor veya bir süveter üzerine atıyorsanız, yeterince yemediğinize dair bir işaret yaşıyor olabilirsiniz. Vücudunuza kendi sıcaklığını yönetmek için yeterli enerji sağlanmıyorsa, normal yemek planınıza bazı atıştırmalıklar eklemenin zamanı gelmiş olabilir.

4. Kabızlık Yaşıyorsunuz

Gerektiği kadar sık ​​bağırsak hareketleriniz yoksa (haftada en az üç kez “normal” kabul edilir), diyetinize bakmanın zamanı geldi. Uzun vadede sorun yaratabilecek dışkıya dönüşecek kadar yemek yemiyor olabilirsiniz. Ayrıca lif alımınızı artırın, ihtiyacınız olabilir.

5. Saçınız Dökülüyor

Saçınızı normalden daha fazla döküyorsanız, yeterince yemediğinizin bir işareti olabilir. Bazı protein, mineral, yağ ve vitaminleri yeterince yememek saç dökülmesine neden olabilir.

6. Göbeğinizde Daha Fazla Yağ Fark Edebilirsiniz

Daha az yemenin daha fazla sonuç verebileceğine inanır mısınız? Göbek yağı oluşabilir, bu doğru. Sezgisel olarak, daha az kalori tüketmenin düz bir mideye yol açacağı mantıklı olsa da, gerçek şu ki, yetersiz yemek yemenin belirli hormonlar üzerindeki etkileri nedeniyle, yeterince yememek karın ağrısına yol açabilir. Bu da orta bölgenizde yağ birikmesine neden olacaktır.

Hastalık Yapan Yeme Hataları Nelerdir

Yetersiz Yemek Yemek Nasıl Önlenir?

Yeterince yemediğinize dair işaretler yaşıyorsanız, daha fazla kalori eklemenin zamanı geldi ancak bunlar sadece abur cubur değil, doğru kaloriler olmalıdır.

Besleyici yoğun gıdalar tabağınıza fındık, zeytinyağı ve avokado ekleyebilirsiniz. Sağlıklı yaşam tarzınızı desteklemeye yardımcı olmak için önemli vitaminler ve minerallerle birlikte kalori ekleyebileceğini düşünün.

Vücudunuzu desteklemek için gerçekte kaç kaloriye ihtiyacınız olduğunu merak mı ediyorsunuz? Tahmin edebileceğiniz gibi, sayı aktivite düzeyi, hamilelik ve emzirme durumu ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok faktöre göre değişir. Amerikalılar için Beslenme Yönergeleri’ne göre, 2020-2025, kilo bakımı için genel kalori ihtiyacı önerileri aşağıdaki gibidir:

  • 19 ila 30 yaş arasındaki kadınlar günde 2.000 ila 2.400 kaloriye ihtiyaç duyar.
  • 31 ile 59 yaş arasındaki kadınlar günde 1.800 ila 2.200 kaloriye ihtiyaç duyar.
  • 60 yaşından büyük kadınlar genellikle günde 1.600 ila 2.000 kaloriye ihtiyaç duyar.

Kilo verme hedefleri için kalori ihtiyacı belirtilen aralıktan biraz daha az olabilir. Ancak ağzınıza attığınız her lokmayı hesaplamak yerine, vücudunuzu dinleyebilir ve yeterince yemediğinize dair yukarıda belirtilen belirtilerden herhangi birini yaşayıp yaşamadığınızı görebilirsiniz. Ve eğer hedefinizi kaçırdığınız ortaya çıkarsa, genel olarak sağlıklı beslenmenize sizin için iyi olan küçük eklemeler yapmak potansiyel olarak bir dünya farkı yaratabilir.

Yeterince Yemek Yemediğinizin 6 İşareti-Kaynak: oxygen.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir