SağlıkYaşam

Yağlardan Kurtulmak İçin Uygulayabileceğiniz 4 Yöntem

Yağlardan Kurtulmak İçin Uygulayabileceğiniz 4 Yöntem yazımızda vücuttaki fazla yağlardan kurtulmak isteyenlerin basit bir şekilde uygulayabileceği yöntemleri yazdık.

Yağlardan Kurtulmak İçin Yapabileceğiniz Basit Yöntemler

Günümüzde yapılan birçok yenilik insanları rahatlığa alıştırmaya başladı. Kısa mesafelerde araba kullanma, binalarda bir üst kata çıkmak için asansör kullanma gibi her şeyde tembellik ediliyor. Bunların üstüne değişen ve düzensizleşen yemek yeme alışkanlığı eklenince, rahatlığa alışan bedenler bir yandan da ağırlaşıyor. Günlük işlerimizi yaparken zorlanıyoruz. Dolayısıyla iş kalitesi düşüyor ve keyfiyet azalıyor. Bu duruma nasıl kendimiz düştüysek, bundan kurtulmak da tamamen kendi elimizde.

Yağlardan kurtulmanın basit yolları:

Yağlardan Kurtulmak İçin Asansöre Hayır, Merdivene Evet

Merdiven çıkmak, ayak kaslarını çalıştırır. Ayak kaslarınız güçlenir ve daha dayanıklı hale gelir. Bu sayede günlük hayatta daha kolay hareket edebilirsiniz. Yaptığınız antrenmanların süresini uzatabilir, çok çalışıp az yorulabilirsiniz. Merdiven çıkarak kan dolaşımınızın düzenlenmesine yardımcı olabilir ve metabolizma hızını artırarak vücuttaki yağlanma oranını azaltabilirsiniz. Kanda ve organlarda yağ yakımının hızlanması, hem fiziksel görünümünüzü güzelleştirir hem de sağlığınızı iyileştirmeye katkı sağlar. Merdiven çıkmak, kalori ve yağ yakımını artırdığı için, diyabet ve obezite gibi hastalıklardan korunmanızı sağlar.

Yürümenin Faydaları-Mutluluk kazanmak

Tempolu Yürüyün

Yürümek hepimizin yaptığı doğal, sıradan ve bilindik bir aktivitedir. Tempolu yürümenin ise kuralları vardır. Kurallarına yeterince uyulduğunda normal yürüyüşe göre sadece kilo yönetimi için değil, genel sağlık içinde daha etkili ve faydalı bir yöntemdir. Tempolu yürüyüşlerde adımlar kalça genişliğinde atılmalıdır. Böylece omurilik aşırı zorlanmış olmaz. Bir ayak daima yere bastığı için, eklemlere koşudaki gibi aşırı baskı yüklenmez. Yürürken dik bir üst vücut duruşu gerekir. Bakışlar karşıya doğrultulur, omuzlar bilinçli geriye doğru çekildiği için göğüs kafesi yukarı kalkar. Atılan her adımda hareket topuktan başlayıp parmak uçlarında biter. Siz yürürken kaslarınızın 3’te 1’i çalışır, kalp kaslarınız gelişir, kan basıncınız düşer, stresiniz azalır, özgüveniniz artar, dinç ve zinde olur, günlük işlerinizi daha verimli yaparsınız.

Fırında Zencefilli Omlet Yapımı

Çok Öğün Az Kalori

Yağlardan kurtulmak için öncelikle kan şekeri seviyesini belirli bir seviyeye indirmeniz gerekir. Bunun yolu da günde 4-6 öğün yemek yemekten geçer. 6 öğün yemek yerken dünyaları yememelisiniz. Bu öğünler ilkinde omlet, diğerinde bir adet elma, bir diğerinde salata şeklinde olabilir. Kısacası sık yemek, ama kalorisi düşük yemek. Böyle olunca hem metabolizmanız uyanık tutulur hem de düşük kalori almış olursunuz. Aldığınız kalorilerin yarısından fazlası karbonhidrat ise göbeklerden kurtulmak mümkün değildir. Bünyenize giren yağ miktarı azaldıkça, vücut alarma geçerek yağ depolamaya çalışır. Gün içinde 2-3 saatte bir, bir şeyler yerseniz, bu sefer vücut yağ yakmaya başlar.

Kusma Önleyici-Kuvvet Verici

Ağırlık Çalışın

Haftada 2-3 kez yapılacak yarım saatlik ağırlık çalışması hem vücuttaki kas kütlesini güçlendirir, hem de metabolizma hızını artırır. Çünkü kaslar, yağlardan daha çok kalori yakar. Bu şekilde günde fazladan 30 ile 50 kalori arası harcayabilirsiniz. Ağırlık çalışmalarına karın egzersizleri de eklendiği zaman bir yandan yağ yakarken bir yandan da karnınızı sıkılaştırırsınız. Spor salonuna gitmeye vakti olmayanlar veya istemeyenler evde ufak tefek ağırlıklar kaldırarak da kaslarını çalıştırabilir. Bir anda kaldıramayacağınız ağırlıklardan uzak durun aksi halde kemik ve kas ağrılarına neden olabilirsiniz. Uzmanlar tarafından bilgi alıp kaç kilo kaldıracağınızı ve ne kadarlık bir egzersiz yapmanız gerektiğini öğrenin. Evinize taşıdığınız market alışverişleri, damacana sular vs. sizin için yeterli ağırlık oluşturacaktır.

Yağlardan Kurtulmak İçin Uygulayabileceğiniz 4 Yöntem-İnsan ve Hayat Dergisi‘nden yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir