Sağlık

Sülük Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Sülük Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır? yazımızda binlerce yıldır alternatif tıp tedavisi olarak kullanılan şifalı sülüklerin hangi hastalıklara iyi geldiğini, göz tansiyonuna nasıl giderdiğini ve dikkat edilmesi gerekenleri yazdık.

Sülük Tedavisinin Faydalı Olduğu Hastalıklar

Sülük tedavisinde integratif, batı tıbbı ile geleneksel tıbbın bir arada ilerleyeceği şekliyle kullanılmaktadır. Batı tıbbı ile tanısı konan hastalıkta, geleneksel ve tamamlayıcı tıp sertifikasını almış hekimin tanı ve muayenesini yapıp, sülüğün hastada görülen şikayetlerine faydalı olduğunu belirttikten sonra tedavi uygulamalıdır. Sülükler 2 yıla kadar yaşayabilmektedir. Sülük tedavisinin faydalı olacağı bir takım hastalıklar ve durumlar bulunmaktadır. Varislere sülük tedavisi iyi gelmektedir. Kronik ağır ve akut ağrı durumlarında sülük tedavisi kullanılabilmektedir. Kopan bir uzvun dikilmesi veya derinin eklenmesi durumunda kanlanma sağlamak için dokunun daha iyi tutması için sülükler kullanılmaktadır. Parkinson, multiple skleroz gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Glokom hastalığının tedavisinde çok etkili olmaktadır. Diğer göz hastalıklarında da kullanılmaktadır. Alerji rahatsızlığında kullanılmaktadır. Sinüzit rahatsızlığında kullanılmaktadır. Karaciğer rahatsızlığında kullanılabilmektedir. Hem mekanik ağrıya dayalı hemde metabolik rahatsızlığı bağlı pek çok durumda uygun hastaya tedavi olarak yapılmaktadır. Tedavi genellikle hastalığın bölgesine yapılmaktadır. Hastalığın kaynağı neresi ise oraya sülükler koyularak tedavi gerçekleştirilir.

Glokom
Göz Tansiyonu

Sülük Tedavisi Göz

Glokom göz tansiyonu rahatsızlığında çokça sülük tedavisi uygulanmaktadır. Genellikle göz tansiyonu için sülükler göz çevresine koyulmaktadır. Göz çevresinde belirli noktalara konan sülükler, aynı zamanda akupunktur noktalarından kan emmektedir. Diğer göz hastalıkları için de doktorların uygun gördüğü sülük tedavisi yapılabilmektedir. Glokom tedavisi olacak kişinin yaşı, glokom ile geçirdiği süre, glokomun şiddeti kaç seans olacağını belirlemektedir. Hastanın alerjik durumu, cilt durumu ve devam edip etmeme isteği de tedavinin durumunu belirlemektedir.

Sülük Tedavisi

Sülük Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sülük tedavisi sonrası iz kalabilmektedir. Özellikle hassas ciltlerde, enfekte olmuş ve alerjik bir yanıt görülmüş ise küçük bir yara izi kalabilmektedir. Sülüğün boyutu da bunda etkilidir. Nadiren de olsa ciltte iz kalabilmektedir. Tedavi sonrası kaşınma olma ihtimali bulunmaktadır. Kaşınan yerin kaşınmaması ve yaranın açılmaması gerekir. Kaşınma bağışıklık sisteminin iyileşme cevabı olabilmektedir. Tedavi bazı hastalarda alerjik reaksiyonlara neden olmaktadır. Ön değerlendirme yapılması bunun için önemlidir. Alerjisi olanlara yapılmamaktadır. Tedavi sonrası alerji olan kişiler ilaçlar ile düzeltilmektedir. Sülük tedavisinde mutlaka sülüklerin bir kere kullanılması gerekir. Tek kullanımlık olduklarını iyi bilmeniz gerekir.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Koordinatörü Dr. Kanat Tayfun’un videosundan yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir