Ekonomi ve ParaKişisel GelişimNasıl YapılırYaşam

Şirketlerin Yönetim Danışmanlığı Alması

Şirketlerin Yönetim Danışmanlığı Alması yazımızda yönetim danışmalığı hizmeti alan şirketlerin krizlerden nasıl korunduğu ve stratejik planlama yapan şirketlerin büyümede olumlu göstergelerinin oluşmasını yazdık.

Şirketlerin Yönetim Danışmanlığı Almasıyla Büyümesi

Şirket kurulup gelişir ve büyür, bazen kapanır bazen ise gelişmesine devam eder. Şirketler yönetim danışmanlığı aldıklarında uzman kişiler tarafından doğru planlamalar ile büyümelerini sürdürebilmektedir. Farklı bakış açıları getirilerek şirketlerin ufku açılmış olur. Şirketin ömrünü uzatmaya yönelik faaliyetler yönetim danışmalık hizmeti içerisindedir. Şirketin kurumsallaşması adına destek sağlamaktadırlar. Kurumsallaşamayan şirketler kapanmak zorunda kalır.

Şirketlerin Yönetim Danışmanlığı
Planlama

Şirketlerin Yönetim Danışmanlığı-Stratejik Planlama Yapmanın Önemi

Stratejik planlamada en önemli unsurlar zaman ve bütçedir. Misyonunu ve vizyonunu oluşturmuş şirketlerin gelecek için stratejik planlamasını yapma zorunluluğu vardır. Büyüme sürecini planlayarak ayak da durabilmesi gerekir. Stratejik planlama şirket sahibine uzun vadeli planlama imkanı sunar. Stratejik planlamada bir şirketin iç ve dış çevresinin analizi yapılır. Genel tehditlerin iyi belirlenmesi asıl amaçtır. Oluşabilecek kriz ve kaos durumlarında çözümler kavuşturma oluşturduğunuz stratejinin içeriğinde olmalıdır.

Şirketlerin Yönetim Danışmanlığı Alması ve Aile Şirketleri
Aile şirketi

Aile Şirketlerinin Stratejik Planlamadaki Yeri

Dünya şirketlerinin %90 kadarı aile şirketlerinden oluşmaktadır. Aile şirketlerinin nasıl yönetildiği stratejik planlamada çok önemlidir. Aile şirketi başında olan kişiye bağlı yürütüldüğü zaman kötü sonuçlar oluşturabilmektedir. Siz o kadar planlama ve strateji geliştirirsiniz ama başta olan bir söz söyler tüm o planlar çöpe atılmak zorunda kalır. Aile şirketlerinde bireylere görev taksimi çok iyi yapılmalıdır. Büyük şirketlerinin bir kısmı hariç stratejik danışmanlık alan şirket sayısı ülkemizde çok azdır. Şirketle dışarıdan birilerinin kendi işlerine karışılmasını istemiyor. Büyümeye olan katkısını hiçe sayarak kendi bildikleri yoldan ilerlemeye devam ediyorlar.

Krizleri Nasıl Yönetebiliriz?

Kriz, mevcut şartların dışında beklenilmeyen olumsuz bir durumdur. Bu durumla başa çıkabilecek strateji olmaz ise şirketler kötü durumlara gelir hatta batabilirler. Eski yıllarda 2000 zamanlarında kriz yönetimini doğru yapamayan bir çok şirket kapanmak zorunda kalmıştır. Çıkan krizlerle baş edebilmek başlı başına bir başarıdır. Krizleri fırsata çevirebilmek iyi yapılan stratejilerin eseridir. Kriz yönetiminde yapılması gereken en büyük husus hazırlıklı olmaktır. Şirketler stratejik planlamasını yaptığı zaman bunun içerisinde kriz yönetimi de bulunmaktadır. Dış etkisi yok ise oluşan krizin rahatlıkla önlemi alınabilmektedir. Yönetim danışmalığı hizmetini büyük ve çok büyük ölçekli şirketler alabilmektedir. Şirketlerin büyük krizlerden ve giderlerden kurtulmasını sağlamaktadır. Orta ve küçük ölçekli şirketler yönetim danışmalık hizmetini aldığında çok pahalı gelmektedir.

Şirketlerin Yönetim Danışmanlığı Alması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir