Single Lens İle Yakını Görememe Tedavisi

Single Lens-Yakını Görememe

Single Lens İle Yakını Görememe Tedavisi yazımızda Single lens’in kimlere uygulandığı, yakını görememe probleminde baskın olmayan gözün tespit edilmesi ve Single lens’in uygulanmasını yazdık.

Single Lens

Single lens, tek göze lazer uygulaması ile hastanın yakını görememe problemi ortadan kaldırılmaktadır. Bazı kişiler 40 yaşından sonra uzağı görememe rahatsızlığı yaşamamaktadır. Bu kişilerin sayısı oldukça azdır. Pek çok insanın 40 yaşından önce ufak tefek uzağı 0,25-0,50 civarında görememe problemi bulunmaktadır. Bazılarının da gözleri 40 yaşından sonra bozulmaya başlar. Bu tip rahatsızlığa gizli hipermetrop denmektedir. Bazı kesim de ise hiçbir göz kusuruna rastlanmaz ve harika görürler. Keskin bir şekilde uzağı gören kişiler 40 yaşından sonra bir anda yakını net göremez olurlar.

Bu durum ömrü boyunca gözlerinin iyi görmesi ile övünen kişi için yıkıcı bir etkiye neden olmaktadır. Yakını görememe başladığı zaman hayatında yakın görme ile ilgi bir sürü işi artık eskisi kadar rahat yapamamaya başlarlar. Telefondaki yazıları okuyamama, tırnakları kesememek, kapı zilindeki yazıları okuyamama, ufak şeylerle çok uğraşma gibi olumsuz durumlar sıkça yaşanır. Bu grup hastalarda uzağı görme problem olmadığından ve sadece yakını görme problem olduğu için beynin bir takım özelliklerinden faydalanılır.

Akıllı Lensler Kullanımı

Single Lens’in Uygulanması

Beyin, bir gözü diğerinden daha fazla kullanmaktadır. Nasıl bir el veya ayağımız diğerinden daha fazla yetenekli oluyorsa gözlere de aynı işlem uygulanmaktadır. Kişi göz doktoruna gittiğinde testler yapılarak baskın göz belirlenir. Bu göz uzağı görmek için saklanır. Toplumun kullandığı gözlerin baskınlık oranları %70’inde sağ, %20’sinde sol, %10’unda eşit baskınlıktadır. Gözlere uzağı görme testi yapılır ve baskın göz belirlenir. Baskın olmayan göze, tek başına bir akıllı lens yerleştirilir. Hastanın iki gözüne birden muayene edilmemektedir. Tek göze yapılan Single lens içerisinde akıllı lens uygulaması ile gözler eskisi gibi iyi görmeye başlar. Single lens’in uygulanması ile tek göze cerrahi uygulanıp tedavi bitirilmektedir. Tek göze lens takılarak çözüm kolaylaştırılmış olunur.

Tedaviden önce hastaya görme simülasyonu gösterilir ve lens takıldıktan sonra nasıl göreceği gösterilir. Hasta bu durumdan çok memnun kalmaktadır ve gönül rahatlığıyla akıllı lensi tek gözüne yaptırtır. Bu tedavi tek gözü uzağı çok iyi gören hastalara yapılabilmektedir. Tedavi uygulanan göze katarakt ile ilgili bir daha işlem yapılmaya gerek kalmamaktadır. Diğer gözde oluşabilecek problemler için tedavi yapılabilmektedir.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu’nun videosundan yardım alınmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir