Sigaradaki Kanser Yapan Maddeler

Sigaradaki Kanser Yapan Maddeler Neler

Sigaradaki Kanser Yapan Maddeler yazımızda sigaranın kanserleri artırma etkisini ve sigaranın içinde yer alan en zararlı maddelerin neler olduğunu, hangi olumsuz durumlara neden olduklarını ve sigarayı bıraktıktan sonra vücudun nasıl bir hale geldiğini yazdık.

Sigaranın Mental Sağlığa Zararları-Sigarayı bırakın

Sigara Kanser Olma Riskini Artırıyor

Sigaranın içilmesiyle birlikte zamanla vücutta kanser oluşma riski artmaktadır. Dil kanseri oluşması 33 kat, gırtlak kanseri 16 kat, kalp krizi 4 kat, akciğer kanseri 22 kat, prostat kanseri 2 kat, yemek borusu kanseri 10 kat, ağız kanseri 30 kat, felç kalma riski 22 kat artmaktadır.

igaradaki Kanser Yapan Maddeler Katran

Sigaradaki Kanser Yapan Maddeler

Katran: Sigara dumanı içe çekildiği zaman alınan katı maddelerdir. Diş, el ve akciğerde birikir.

Arsenik: Sigaranın içerisinde bulunan en zehirli maddeler arasında yer alır. Kalp ve kan damarlarında tahribata yol açar.

Benzen: Kanserlere ve lösemi kanserine yol açmaktadır. Lösemi hastalığının %10-50 oranında sigaraya bağlı olduğu düşünülmektedir. Küçük çocukların pasif içici olarak da lösemiye yakalandığını belirtelim.

Kadmiyum: Pil yapımında kullanılmaktadır. Böbrek ve damar çeperinde tahribata yol açmaktadır.

Formaldehit: Bakterilere karşı korunmak için kullanılmaktadır. Vücutta akciğer ve solunum yolları hastalıklarına yol açmaktadır.

Polonyum-210: Radyoaktif bir maddedir. Solunum yollarında birikerek radyasyona sebep olmaktadır.

Krom: Boya ve benzeri ürünlerin yapımında kullanılmaktadır. Akciğer kanserine neden olmaktadır.

Karbonmonoksit: Renksiz ve kokusuz bir gazdır. Haberlerde karbonmonoksit gazı zehirlenmesinden ölen insanlar duymuşsunuzdur. Alyuvarlara yapışarak organlara ve dokulara giden kan oranını düşürmektedir.

Hidrojen Siyanür: Zehirli bir gaz türüdür. Kalp ve damarlarda tahribata yol açmaktadır.

Nitrojen Oksit: Egzoz ve sigara dumanında bulunmaktadır. Doğrudan akciğere tesir ederek zarar verir.

Biorezonans Tedavisi

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Vücutta Oluşan Durumlar

Sigarayı içmeden durulan 20 dakikada tansiyon ve nabız normale döner. 8 saat sonra kandaki oksijen seviyesi düzelir. 24 saat sonra kalp krizi riski azalmaya başlar. 2 gün sonra sinir uçları yenilenir. 2 hafta ve 3 ay arası dolaşım dengesi düzelir, yürümek daha kolaylaşır. Sigarayı bıraktıktan 9 ay sonrası öksürük, bitkinlik ve kısa kısa nefes almalar azalır. 1 yıl sonra koroner kalp hastalıkları riski %30 oranında azalır. 5 yıl sonrasında akciğer kanseri riski %30, nefes ve yemek borusu ve mesane kanseri riski %50 oranında azalmaktadır. 10 yıl gibi uzun bir sürede ise akciğer kanseri olma ihtimali %50-100 oranlarında azalır. 15 yıl sonra ise koroner kalp hastalıkları riski %90 oranlarında azalmaktadır. Sigarayı bir anda bırakmak, sağlığınıza kavuşma anlamı taşır.

Sigaradaki Kanser Yapan Maddeler-İnsan ve Hayat Dergisi‘nden yardım alınmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir