PsikolojiSağlıkYaşam

Sağlık Strateji 2018

Sağlık Strateji 2018 yazımızda yeni yılda daha sağlıklı bir yaşam geçirmek için yapılabilecek şeyler, alacağınız küçük önlemler ve daha fazla yapabileceğiniz güzel işleri yazdık.

Yeni Sağlık Strateji

Başlangıç olarak gece uykusunu mutlaka yeterli almalısınız. Gece çok geç yatmak vücudun toparlanmasını ve onarılmasını engellemektedir. Sabahları da erken kalkarak güne zinde başlayabilirsiniz. 2018 yılında farkındalığa varmalı ve aklını iyi kullanan kişiler olmalıyız. Geceleri sağlam kafa ile iç yolculuğa çıkıp, kendimizi keşfetmeliyiz. Neyin doğru olduğunu düşünerek doğru yolda ilerlemenin yolunu bulmalıyız. Sağlıklı ve huzurlu bir ömür için iyi planlamalar yapmak gerekir. 2018 yılında sağlıklı olma adına planlama yaparken, sağlık durumunuz hakkında hiçbir şeyi gizlemeden, eksikliklere göre önlem alınması daha iyidir. Yaşınızı, hangi hastalıkları yaşadığınızı, hangi hastalıkları yaşama ihtimalinizin daha yüksek olduğuna bakılmalıdır.

Stres, beslenme, aktivite ve uyku prensiplerinden, hangi yönde eksiğiniz olduğunu düşünmeli ve ona göre çalışmalar yapmalısınız. Bu dört prensip tamamlandığında, hayatınızın %80’i normal düzene girmiş olur.

2018 Burç Yorumları 12 Burç

Daha Az ve Daha Çokları Fazlalaştırın

Daha az yalan söylemek, daha çok egzersiz yapmak, daha çok uykuya dikkat etmek, daha az yemek yemek, daha yavaş yemek yemek, daha çok yemekleri çiğnemek, daha doğal beslenme, daha az katkılı maddeler yemek, gece yatmadan önce çok şeyler yememek, daha çok farkındalığı geliştirmek, daha çok probiyotik ağırlı beslenmek gibi olumlu hareketler 2018’i daha rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Daha çok affetmek, daha çok hoşgörülü olmak, daha çok iyilik yapmak, daha pozitif olmak, daha çok paylaşımcı olmak, bazı olumsuz şeyleri daha çok unutmak da ruhsal olarak güçlenmeyi sağlayacaktır.

Sedef Hastalığı

Dünya Sıkıntılarını Takmamak

En önemlisi ise bu dünyanın, asıl yaşanacak olan yere gidişte bir aracı olduğunu kavramak ve ona göre yaşamaktır. Mezarlık ziyaretlerini sık sık yapmak bunu bize anımsatacaktır. Dünyanın dertlerini daha az ciddiye almanızı sağlar. İnsanlarla olan ilişkilerinizi daha samimi yapmanızı ve yardımsever olmanızı sağlayacaktır. Mezarlıklar insanlara, diğer insanların haklarını bilmeyi ve onlara zarar vermemeyi öğretir. Herkesin gideceği yer belli ve kısacık hayatta kötü olmaya gerek yok.

Dünyada yaşarken içinizi dökmekten ve duygularınızı ifade etmekten çekinmeyin. Hep içinize atarsanız, bu size hastalık ve sıkıntı olarak dönüş yapacaktır. Sıkıntıları ne kadar ciddiye alırsanız, o kadar sağlığınızdan olursunuz. Yaşanan sorunlara karşı sağlam kafa ile çözümler getirilmesi yeterli olacaktır. Bol bol dua etmekte iç dünyanın huzurla dolması için güzel bir yöntemdir. Herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bereketli yıllar dileriz.

Sağlık Strateji 2018-Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun videosundan yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir