Romatizma Belirtileri Nelerdir?

Romatizma Belirtileri Nelerdir? yazımızda kişi romatizma hastalığının olduğunu nasıl anlar, eklem ve omurga romatizmasının belirtileri nelerdir, iltihaplı romatizma ve genlerin romatizmaya etkisini yazdık.

Romatizma ve Belirtileri

Romatizma, eklemlerde iltihaplı sıvı birikmesi anlamına gelir. Romatizması olan kişi bu hastalıkla sürekli olarak yaşamayı öğrenmesi gerekir. Romatizma belirtileri genellikle kas ağrıları, kas güçsüzlüğü, sırt ve bel ağrıları, gözyaşı azalması, ciltte döküntüler, tırnakların şeklinin bozulması, gözlerde kızarıklık, ağız kuruluğu, görmede ani bozulmalar, uzun süreli yüksek ateş, solunum sistemi rahatsızlıkları belirtileridir. Bunun yanı sıra, sindirim sistemi rahatsızları, böbrek fonksiyonlarında bozulma, felç geçirme, kalp ve dolaşım sisteminde oluşan rahatsızlıklar romatizma belirtilerindendir. Sağlığımızı ciddi anlamda etkilemektedir.

Romatizma Belirtileri

Romatizma Belirtileri-Eklem ve Omurga Romatizması Yaşayan Kişiler

Eklem romatizması yaşayan kişilerin eklemleri ağrır, şişme ve hareket kısıtlığı yaşarlar. Kişi sabahları uyandığında eklemlerinde şişlik hisseder zamanla bu şişlikler iner. El parmakları soğuk havada beyazlaşır. Romatizması olan kişinin cilt altında bezeler oluşur. Güneşe çıktığında cildin aşırı duyarlı olması ve yaraların çıkması da romatizmanın göstergesidir. Ellerde veya vücudun herhangi bir yerinde sertlik oluşması da hastalığın göstergesidir. Kaslarda ağrı olduğu için kendini güçsüz hissetme hali yaygındır. Kişi merdiven bile inemez hale gelmektedir. Oturup kalkamama gibi en ufak bir şeyleri bile yapamama romatizmanın en belirgin özelliğidir. Yine sabahları kişide belirgin bir şekilde bel ağrısı ve tutukluk oluşmaktadır. Gözlerde de sık sık iltihaplanma gözlenir.

Pankreas Salgısı-Romatizma

İltihaplı Romatizma

İltihaplı romatizmaya mikroplar sebep olur. Bağışıklık sistemi bozulması ve ürik asitin yapmış olduğu hasar sonucu oluşur. İltihaplı romatizma çeken kişi çok acı çekebilir. Tüm organlarında bu acılı romatizmayı hisseder. 7’den 70’e herkes de görülebilir. Sadece yaşlılarda görülmesi gibi bir durum yoktur. İltihaplı romatizmanın belirtileri, his kaybı, şişkinlik, ellerde ve ayaklarda şişmeler, deri altında görülen şişlikler, iştah kaybı ve uykusuzluktur.

Koruyucu Genetik
Genetik

Romatizmal Hastalıklarda Gen Faktörü

Omurga romatizmaları genç erkeklerde daha sık görülürken, eklem romatizmaları doğurganlık çağındaki kadınları daha çok etkilemektedir. Romatizmal hastalıklarda gen faktörü de etkilidir. Ailesinde romatizması olan kişiler var ise kişi, kendisinin de bir yatkınlığı olduğunu bilmesi ve ona göre tedbirini alması gerekir. Kesin bir durum olmamakla birlikte romatizma oluşma riski vardır. Son olarak kaplıcalara gidecek kişilerin doktor onayı aldıktan sonra gitmeleri gerekir. Sıcak su iltihaplı eklem ağrılarına iyi gelmez. Kireçlenmeye ise iyi gelebilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir