SağlıkYaşam

Ramazanda Sahurun Önemi ve Sağlıklı Olma

Ramazanda Sahurun Önemi ve Sağlıklı Olma yazımızda Ramazan ayının ibadeti olan oruç tutmanın unsurlarından olan sahurda ne yememiz gerektiğini ve sağlıklı bir vücut için ne yapmamız gerektiğini yazdık.

Ramazanda Sahurun Önemi

Ramazanda Sahurun Önemi

Sahur ve iftar Ramazan ayının iki önemli zamanıdır. Sahurda yediklerimiz ile 17-18 saat aç ve susuz kalarak oruç tutmaktayız. Sahurda protein ağırlıklı besinler tüketmek tok kalmamızı sağlayacaktır. Sahurda mutlaka yumurta tüketilmesi gerekiyor. 2 tane yumurta sizin tok kalmanızı ve gereken proteini almanızı sağlayacaktır. Sebze çeşitlerinden de tüketmek sizin su ihtiyacınızı karşılayacaktır. Melemen yiyerek sebze ve yumurta ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Zeytinyağı tüketmenizde size fayda sağlayacaktır. Zeytinyağı tüketerek enerji kazanacaksınız ve tokluk hissiniz sürekli olacaktır. Kuruyemiş tüketerek besin kaynağımızı çeşitlendirmeliyiz. Fındık, fıstık, badem ve ceviz sahurda yenmesi gereken kuruyemiş çeşitleridir. Ramazanda oluşan kabızlığın önüne geçmek için sebzeye ağırlık verilmelidir. Pide ve ekmeğin oranı azaltılmalı ve sebzelerin oran arttırılmalıdır. Su tüketimi de aynı oranda artırılmalıdır. Peynir tüketmekte tokluk yapacaktır. Taze meyvelerden komposto veya hoşaf yapılarak tüketilmesi faydalı olacaktır.

Ramazanda Sahurun Önemi

İftardan Sonra Yapılacaklar ve Sağlıklı Vücut

Kızartma yemeklerinden uzak durun. Tencere yemekleri yapmaya devam edin. Gaz ve şişkinlik problemi olmaması için çok sıcak ve çok soğuk yemekler tüketmemelisiniz. İftardan önce spor yapmak doğru değildir. İftardan 2 saat sonra spor rahatlıkla yapılabilir. Gece yürüyüşü sizlere iyi gelecektir. Sağlıklı bir vücut için öncelikle ruhsal olarak doygunluk yaşamak gerekiyor sonra yemeklerden doygunluk almak gerekir. Kişiler duygusal olarak aç olunca yemekten mutluluğu almaya çalışıyorlar. Yemeği yedikçe mutluluk hissi geliyor gibi olabilir fakat sağlık sorunlarına neden oluyor bu aşırı yeme durumu. Kişi yemeği doymak için yemelidir, sürekli olarak yemeği düşünmemesi gerekiyor.

Vücudunuzda her kilo artışı yaşam kalitenizi düşürür ve sağlık problemlerini ortaya çıkartır. Obezite ile birçok kronik hastalıklar meydana gelir ve hayatınız kabusa döner. İştahı tetikleyen reklamlar ve sosyal medyada paylaşılan yemeklerden uzak durmalıyız. Bu durumlar kişi aç olmasa bile yemeğe teşvik etmektedir. Kişiler zayıflama konusunda ilk önce kendisini ikna etmelidir. Kararlı bir duruş sergilemeli ve neyin doğru olduğuna karar vermesi zayıflama yolundaki en büyük adımdır.

Ramazanda Sahurun Önemi ve Sağlıklı Olma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir