SağlıkYaşam

Ramazan Bayramında Beslenme Nasıl Olmalı?

Ramazan Bayramında Beslenme Nasıl Olmalı? yazımızda 1 aylık Ramazan ayının bitmesiyle birlikte vücudun eski yeme düzenine alışmasını ve bayramda kilo almamak için dikkat edilecekleri yazdık.

Ramazan Bayramında Beslenme-Tatlı Konusu

Ramazan ayı bittikten sonra geleneksel bayramlaşma ve bayram ziyaretleri başlar. Bu dönemde insanlar tatlıyı ve hamur işlerini fazla tüketebiliyor. Çok fazla baklava tüketmekten uzak durun. Bu tür yiyecekleri kararında tüketmek ve günlük adım sayınızı atmanız sizin kilo almamanızı sağlayacaktır. Bayramda diyet yapmanıza gerek yoktur. Yeterli hareketi yaptığınız takdirde kilonuz dengede kalacaktır. Günlük adım sayısı 5 bin-10 bin arasında olmalıdır. Açık havada yürüyüş yapmak hem bedeninizi, hemde ruhunuzu koruyacaktır. Bayram sofralarında unu, nişastayı, bitkisel yağların kızartılmış tiplerini abartarak tüketmeyin. Bunlar haricinde fazladan yediğiniz yiyecekler size çok da fazla sorun oluşturmayacaktır. Bayramda fazladan tüketilen şeker, çikolata ve tatlılarının bayram sonrasında diyeti ödenmelidir. Bu zamanda daha az tüketip daha fazla hareket etmek gerekecektir. Aksi halde kilo alıp sıkılabilirsiniz.

Cevizli Ev Baklavası Yapımı

Öğünleri Atlayarak Tatlı İhtiyacını Gidermek Doğru mu?

Bayramda öğünleri atlayarak istediği tatlıları yemek isteyenler olabilir. Bayramda yapmanız gereken şey vücudunuzu dinlemektir. Normalde sevdiğiniz sütlü tatlıyı yiyebilir ve gerekli olan sabah kahvaltınızı da yapabilirsiniz. Öğünlerinizi atlamayın. Vücudunuza da çok fazla şekerli şeyler sokmayın, aksi halde şeker fazlalığından yorgun düşüp oturduğunuz yerde kalırsınız. Siz vücudunuzu dinlemezseniz size, baş ağrısı, tansiyon ve uykusuzluk olarak eziyet eder.

Bayram özel olduğu için, sofranıza bayram sofrası olduğunu hissettirmelisiniz. Sofranıza tatlının yanında proteini yüksek gıdalar ekleyerek dengeyi sağlayabilirsiniz. Baklava yerken yanında protein içeriği olan gıdayı da tüketmeniz daha iyi olacaktır. Unlu tatlının yanında mutlaka proteinli gıda tüketin. Bayramda yemek menülerinize daha çok sebze ve meyve katmaya çalışın. Su tüketiminize de gereken önemi verin.

Ramazan Bayramında Beslenme Nasıl Olmalı?-Prof. Dr. Osman Müftüoğlu‘nun videosundan yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir