Kişisel GelişimPsikolojiYaşam

Peter Pan Sendromu Büyümek İstemeyen Erkekler

Peter Pan Sendromu Büyümek İstemeyen Erkekler yazımızda Peter Pan Sendromu yaşayan erkeklerin özellikleri, neden bu sendromu yaşadıkları, Peter Pan Sendromu yaşayan erkeklerin en belirgin özelliği ve erkek-kadın ilişkilerinde yaşanan durumları yazdık.

Peter Pan Sendromu Yaşayan Erkekler

Peter Pan Sendromu; büyümekten korkan, büyümekten kaçan erkekler için kullanılmaktadır. Erkeklerin kaçması ve korkmasında bilinç dışı bir süreç vardır. Genelde en bilenen sebebi çok koruyucu ve oğluna bir şey olmasın diye her şeyi yapan annelerdir. Sendromu yaşayan erkeklerle ilişki yaşayan kadınlar, başlarda onları çok çekici bulabilmektedir. Çünkü dünyayı umursamayan cool bir yapıları vardır. Çocuksu bir bakış açıları, yerine göre cool hareketlerle davranması birçok kadını etkilemektedir. Kadınlar bu yaşam tarzını başlangıçta çok çekici bulmaktadır. Kadınlar ne zaman bu tür kişiliğe sahip erkeklerle ilişki yaşamaya başladığı zaman işler sarpa sarmaya başlar. İlişkinin arkasında bu kadınları çok ciddi bir hayal kırıklığı ve pişmanlık beklemektedir.

En Yaygın Ofis Çalışanı

Peter Pan Sendromu Anlamak

Erkeğin sendromu yaşayıp yaşamadığını anlamanın ilk yolu, sorumluluklar karşısında göstermiş oluğu tavırlardan anlaşılabilmektedir. Hayatın insanların karşısına çıkarmış olduğu zorluklarla baş etmesi sorumluluklarını yerine getirmesidir. Sorumlulukları yerine getirdikçe yeni seviyeler atlanır. Fakat kişi sorumluluklarından kaçıyorsa ve hep bahane uyduruyorsa, kendine özel konforlu bir alan oluşturduysa o erkeğin sorumluluk almak istemediğini çıkartabiliriz. Peter Pan Sendromu yaşayan erkeklerin en büyük özelliği sorumluluklardan kaçmasıdır.

Paranın Kullanılmasında Elektrik

İş Aramada ve Çalışma Hayatında Sendromu Yaşamak

İş arama konusunda imkanlar dahilinde ona sunulan işlerin hiç birini beğenmezler. Erkeğin okulu bitmiştir ve çalışma hayatına girecektir. Çalışma hayatına girmemek için bahaneler üretir. Girdiği işlerde ise çok dirayet gösteremeyebilir. Evli ve çocuklu erkekler dahi bu durumda kaldıklarında parayı ailesinden isteyebilmektedir. Evi geçindirme sorumluluğunu başkasından isterler. Bu kişilere sorulduğunda, işlerin sıkıntılı olduğunu ya da etrafındaki insanların onu hiç anlamadığını ya da kafasında çok iyi bir fikir vardır. Bu fikirde çok uç noktalarda olabilmektedir. Büyümek istemeyen erkekler iş arama konusunda ve hayatta durduğu yerlerde çok sorumluluk almamaktadırlar.

Kadın Erkek İlişkilerinin Yapısı-Sevgililer

Duygusal Konular

Çocuk adamlarla duygusal konuları konuşmakta zorlanırsınız. Nasıl ergenlerle bu tür konuları zorlanarak konuşursanız, büyümeyen erkeklerle de aynı durum söz konusudur. Kadın-erkek ilişkilerinde de duygusal konuları konuşmaktan kaçınırlar. Ciddi bir konuyu konuşmak bu insanlarla hiçte kolay değildir. Kadınlar bir süre sonra bu ilişkiden yorulup ayrılmak isterler. Erkekler ise çocuksu tepkiler verir.

Sağlıksız Yaşamak

Normal yetişkin bir insanın düzenli bir yaşamı ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları vardır. Bu sendromu yaşayan erkeklerin ise sağlıklı yaşama, düzenli yaşama, kendine bakma ve beslenme konusunda sorunları olabilir. Ev yemeklerinden uzak dururlar ve tek başına yaşıyorlarsa sürekli fast food tarzı yemeklerle beslenirler. Bilgisayar başına oturduğu zaman aralıksız saatlerce oyun oynayabilmektedirler. Göbekleri de aşırı büyük olur.

Kadınların Erkeklere Olan Davranışı

Çocuklar sorumluluk aldığı zaman ve zorluklarla baş ettiği zaman büyürler. Annelerin çocuklarının sorumluluk almalarına izin vermemesi oldukça etkilidir. İlişkide ise kadın anne rolünü üstlenebilmektedir. Kadın erkeğe annesi gibi korumacı bir tavırla yaklaşırken, erkekte bir çocuk gibi davranmaktadır. Bu şekilde ilişki devam ettirilmektedir. Kadınlar erkeklerin sorumluluklarla yüzleşmesini sağlamaları gerekir. Erkeğin arkasını toplamak, sendromun devam etmesine neden olacaktır. Kadın ne yaparsa yapsın erkek düzelmiyorsa, bu erkeğin tercihidir ve kadın yoluna onsuz devam etmelidir. Evli olan çiftler ise çift terapistine başvurmalıdır.

Klinik Psikolog Beyhan Budak‘ın videosundan yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir