MutfakSağlıkYaşam

Meyve Yemenin Faydaları

Meyve Yemenin Faydaları yazımızda meyve yemenin bizim için ne gibi faydaları olduğunu, her gün ne kadar meyve tüketmemiz gerektiğini, früktoz şekerinin fazlalığındaki zararları, trigliserit yağların zararlarını yazdık.

Meyve Yemenin Faydaları

Meyve Yemenin Faydaları ve Meyveyi Ne kadar Yemeliyiz?

Her gün 1 adet meyve kalp krizini ve felç olma riskini azaltmaktadır. 1 porsiyon olacak şekilde meyve tüketmek sağlığımız için çok iyidir. Genel olarak sofralarımızda bolca meyve vardır. Fakat meyvenin aşırısı zararlıdır. Meyvenin içinde bulunan doğal şeker früktoz bizim için gerekli bir maddedir. Bunun aşırısı ise yağlanmaya ve şeker hastalığına yol açar. Doğal antioksidanların en çok bulunduğu gıda da meyvedir. Vitamin ve mineraller bolca bulunur ayrıca posalar da en çok meyvede bulunur. İncir ve nar bizi kanserden de korur. Milletimiz meyveyi çok sever bu nedenle de meyvelerden alınan faydalı maddelerde bir sıkıntı yoktur.

Meyve Yemenin Faydaları

Fakat fazla tüketildiği için zararları oluşmaktadır. Kilo sorunu, insülin direnci ve türlü türlü hastalıkları olan kişiler özellikle akşamları meyveleri tüketmemesi gerekir. Azı karar çoğu zarar sözünden yola çıkarak meyvenin de fazlasının bizim için zararlı olduğunu ve faydasından çok zararının dokunacağını bilmeliyiz. Meyveleri yoğurdun içine dağıtarak yerseniz sizin için çok faydalı olacaktır. Bu karışımı kendiniz hazırlayın, hazır halde meyveli yoğurt almayın. Meyveli yoğurtlarının içinde de fazlaca früktoz vardır.

Meyve Yemenin Faydaları

Meyve Yemenin Faydaları-Früktoz Miktarına Göre Meyve Tüketimi

Meyvelerin içindeki früktoz miktarına göre yeme adetleri değişir. İncirde fazla olan bu madde elmanın içinde daha azdır. Bu oranlara göre yeme alışkanlığını düzenleyebiliriz. 4 meyvede fazlaca früktoz vardır. Bunlar incir, üzüm, muz, elma ve hurma da fazlaca vardır. Bunları yerken dikkatli tüketmemiz gerekir. Çok faydalıdırlar fakat fazlası sizi hasta eder. Yemeklerden sonra elma yemek karnınızı şişirecektir. Elmanın %30’u gazdan oluşmaktadır. Elmayı yemekten önce tüketirseniz fazla yemenize engel olacaktır.

Trigliserit Yağların Oluşumu
Trigliserit Yağlar

Trigliserit Yağların Oluşumu

Meyve sularını günlük olarak yarım bardaktan fazla içmeyin. Fazlası size kilo olarak dönecektir. Kabuklarıyla birlikte meyveleri sıkarsanız daha faydasını görürsünüz. Hazır içeceklerin çoğunun içinde yapay halde früktoz vardır. Bu früktoz sizin yağlanmanıza neden olur. şeker hastalığına da davetiye çıkartır. Gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durun. İnsan vücudu günlük olarak 15 gr kadar früktoz işleyebiliyor. Fazla früktoz gönderirseniz vücut onu trigliserite çevirip sisteme gönderiyor ve bu yağ çeşidi bizim için zararlıdır. Trigliserit yağları damar sertliği ve kalp hastalıklarına neden olmaktadır.

Karpuz Peynir Diyeti

Karpuz İle Peynir Yeme Diyetinin Zararı

Karpuz peynir veya kavun peynir diyeti diye bir diyet türü yoktur. Bu meyveler sizin kilo almanıza neden olur. Hele ki akşam yemeğinde bunları yemek sizin için çok kötü olacaktır. Bu iki gıdanın birlikte tüketilmesi daha çok damar sertliğine neden olur. Az miktarlarda yemenizde fayda vardır, fakat bir tepsi karpuz ile peynir tüketmek hiç de akıl karı değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir