Sağlık

Kronik Hastalıklar Ne Demektir?

Kronik Hastalıklar Ne Demektir? yazımızda kronik hastalıkların nasıl ortaya çıktığı, hangi hastalık türleri kronik hastalıklara girmektedir, en çok görülen kronik hastalıklar, şeker hastalığının kronikleşmesi ve kronik hastalıklarının tedavisini yazdık.

Kronik Hastalıklar Nedir?

Kronik hastalıklar dediğimizde örnek vermek gerekirse; kişide bir anda nezle ortaya çıktı ve geçmediği zaman kronik halini alır. 1 hafta, 10 gün içinde geçmediğin de, 2-3 ay kadar sürdüğünde ardından sürekli olarak kişiye rahatsızlık verdiğinde hastalık kronikleşmiştir. Kronik kelimesinin bir diğer anlamı not düşme, kayıt etme ve tarih anlamlarında da kullanılmaktadır. Kişiler genellikle kendi hastalıklarının tarihçesini hatırlamakta güçlük çekmeye başlarlar. Bu durum romatizmal hastalıklarda çok sık rastlanmaktadır. Romatizmal hastalıklar Afrika kıtasında hiç görülmemektedir, fakat Batı ülkelerinde ve gelişmiş ülkelerde romatizmal hastalıklar en çok görülen hastalık grubunu oluşturmaktadır. Hastalığın nasıl başladığı artık hatırlanmamaktadır. Hastalık zamanla vücudun tüm organlarını tutabilir duruma gelebilmektedir. Gastrit, romatizma hastalığı, damarları tutan bir rahatsızlık gibi devamlılık yaşanmaktadır.

Bazı hastalıklarda mevsimine göre kendini göstermektedir. Mevsim geçişlerinde kişilerde çeşitli hastalıklar ortaya çıkmaya başlar. İnsanın doğaldan ve doğadan uzaklaşması bunda etkilidir. Bazı kişilere yaşadığı şehrin havası yaramayabiliyor. Kişi şehir değiştirdiğinde hastalığından eser kalmayabiliyor. İnsanlar doğdukları yerin insanıdır ve oraların havasına alışkındır. Mecburiyetten büyük şehirlere taşınıldığı zaman birçok kronik hastalık, farklı şehre adaptasyon sürecinde oluşabilmektedir. Büyük şehirlerin bazı koşulları insanları hasta etmektedir. Kronik hastalık vücudu tutar ve bu olduktan sonra vücut kontrol edilememeye başlar.

Şeker Hastalığının Yükselişi

Kronik Şeker Hastalığının Artması

Ülkemizde şehir hastalığı eskiye göre çok fazla artmıştır. Çocuk sahibi olamama durumu da gittikçe yaygınlaşmaktadır. Ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunlarından olan şeker hastalığı da en büyük kronik hastalıklardan biridir. Şeker hastalığı kontrol altına alınamazsa küçük damarlarla ilgili sorunlar yaşanmaya başlar. Şekerin çıkıp inmesinden ve dengesiz oluşundan dolayı damarlarınızda başka hastalık türleri çıkmaya başlar.

Kadınlarda İdrar Kaçırma Sorunu

Kronik Hastalıklar Tedavisi

Kronik hastalıkları olanlar, beslenme ile hastalıklarının etkilerini azaltabilmektedir. İnsanlar kendilerinde kronik hastalık olduğu zaman, bunu değiştirmenin yollarını aramalıdır. Örnek vermek gerekirse; bir kadın hastanın idrarında protein bulundu. Kadının almış olduğu proteinler emilmeden idrar ile atılmaktaydı. Bunun çözümü için kadın her hafta başka bir besin gıdasını tüketmeyerek kontrollere gitti. Her defasında da proteinler idrarından gitmeye devam etti. Kadın yılmadı ve en sonunda deterjan kullanmama denemesinde, proteinlerinin idrardan gitmediğini anladılar. Deterjan yerine sabun kullanan kadın, kronik rahatsızlığında kurtulmuş oldu. Hayatında ufak bir değişiklik yaparak sorununu çözmüş oldu.

Ekolojik Yaşam

Doğal Bir Hayat Yaşamak

İnsanlar etraflarındaki kimyasalları azaltmak zorundadır. Yeşile dönme ve doğalı aramak zorundadır. Hayatınızda bir şeyler ters gidiyorsa, doktora muayene olduktan sonra kullanmış olduğunuz ürünleri teker teker test ederek, size zarar veren şeyi bulabilir ve sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Kullanılan kimyasallar nedeniyle birçok kronik hastalık oluşmaktadır. Bunları bıraktığımız anda çoğusu iyileşmektedir. Bazı kronik hastalıklar var ki, sonu ölümle bitecek cinsten olabiliyor, bu kişiler doktor tavsiyesi ile yaşadığı şehri değiştirip daha sakin ve huzurlu bir şehre taşındıklarında ölümcül hastalıklarından eser kalmayabiliyor. Daha doğal bir hayat insanların kendisini bulmasını sağlayacaktır.

Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar’ın videosundan yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir