Bilim ve TeknolojiHaber

Kötü Amaçlı Yazılımların İçinde Bulunduğu Bilgisayar 1,3 Milyon Dolara Satıldı

Kötü Amaçlı Yazılımların İçinde Bulunduğu Bilgisayar 1,3 Milyon Dolara Satıldı yazımızda açık artırma ile satılan bilgisayardaki virüsleri ve internet sanatını yazdık.

Kötü Amaçlı Yazılımların Bulunduğu Kaosun İzi Adlı Bilgisayar

Dünyanın en tehlikeli kötü amaçlı yazılımlarından bazılarıyla dolu olan bir dizüstü bilgisayar, açık artırmada 1,3 milyon dolara satıldı. Türk parası ile şuanda 8 milyon civarı yapmaktadır. Siber güvenlik şirketi Deep Instinct ve internet sanatçısı Guo O Dong tarafından yapılan ve “The Persistence of Chaos” (Kaosun İzi) adı verilen dizüstü bilgisayar, dünyanın en tehlikeli 6 kötü amaçlı yazılımı ile donatıldı. Bilgisayarda bulunan bu 6 virüs dünya çapında şimdiye kadar toplam 95 milyar dolar zarara neden oldu. Bu zarardan milyonlarca insan ve büyük şirketler zarar görmüştür. Bu tehlikeli bilgisayarın internet bağlantısı bulunmuyor. Bilgisayar internet sanatı altında oluşturulmuştur.

Yerli Yazılımın Önemi Nedir

Dünyanın En Tehlikeli Bilgisayarının İçindeki Virüsler

  • My Doom 38 Milyar dolarlık zarara neden olmuştur
  • So Big 37 Milyar dolarlık zarar
  • I Love You 15 Milyar dolarlık zarar
  • WannaCry5 Milyar dolarlık zarar
  • BlackEnergy Bilinmiyor
  • Dark Tequila Bilinmiyor

Toplam zarar 95 milyar doları bulmuştur. Yukarıda yazılı olan virüsler hala aktiftir ve genelde e-posta yoluyla insanların bilgisayarlarına bulaşmaktadır. E-postalarınızı okurken dikkatli olun.

Wifi Mesh

İnternet Sanatı

İnternet sanatı (WWW’in araç olarak kullanıldığı durumlarda web-artweb sanatı; genel anlamda ağları kullandığında ağ sanatınet sanatınet-art), İnternet’i temel gereç (mecra) olarak kullanan ve video sanatında olduğu gibi konusunu da kullandığı mecradan alan; dolayısıyla İnternet, İnternet kültürü, teknoloji-toplum ilişkileri gibi konuları irdeleyen kültürel üretim şekli, sanat çeşididir. Walker Art Center’ın eski küratörü Steve Dietz’in deyişiyle İnternet sanatı projeleri, izlenmesi/ifade edilmesi/katılımının sağlanması için İnternet’in hem gerekli hem de yeterli koşul olduğu projelerdir.

İnternet sanatı sanatsal web sitelerinde biçimlendiği gibi, email projeleri, online video, internet bazlı yazılımlar, internet bazlı enstalasyonlar, ses ve radyo işleri, tarayıcı sanatı, spam sanatı, kod şiiri gibi uygulamaları da kapsar. İnternet’in getirdiği yeniliklerle sanatçıların önünde sınırsız imkânlar açılmış, bu internet sanatı terimini biraz belirsiz ve fazla genel kıldıysa da, genel anlamda çağdaş sanatın değişmesi ve genişlemesine katkıda bulunmuştur.

İnternet sanatı, oturmuş bir terminolojiye sahip değildir. ‘İnternet sanatı’, ‘web sanatı’, ‘ağ sanatı’, ‘net sanatı’, ‘net-art’, ‘net.art’ gibi terimler bir arada kullanılabilmektedir. Bunlardan sadece net.art çoğunlukla erken dönem internet sanatı için kullanılır.

Kötü Amaçlı Yazılımların İçinde Bulunduğu Bilgisayar 1,3 Milyon Dolara Satıldı-Yardımcı Kaynaklar: NTV ve wikipedia.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir