Konya Tarım Fuarı 2017 yazımızda Konya Tarım Fuarına katılan şirketleri, fuarın ekonomiye katkısını ve işsizliğe olan olumlu katkılarını yazdık.
Konya Tarım Fuarı 2017 Ayrıntılar ve Fuara Katılanlar
Türkiye’nin en büyük tarım fuarı Konya ilimizde başladı. 65 bin metre kare alanda yapılmaktadır. Konya’da bulunan tarım fuarı Anadolu’daki en büyük fuar olma özelliğini taşımaktadır. 15 yıldır yapılan bu fuara büyük bir ilgi vardır. 21 Mart 2017 tarihi itibariyle açılan tarım fuarı bir çok büyük şirketi ağırlamaktadır. Fuar toplam 5 gün sürmektedir. 25 Mart 2017 tarihinde fuar bitecektir. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş tarafından açılışı yapılmıştır. Tarım ekonomisini ülkemizde çok önemli olduğu bir gerçektir ve bu sektördeki gelişmelerin yaşandığı fuara ilgide o derece yüksek olmuştur.
Fuarın yönetimini Tüyap üstlenmiştir. Çoğu fuarı organize eden Tüyap bu tarım fuarına da elini atmıştır. Tarım fuarına geçen yıl 74 ilden ve 48 ülkeden katılım sağlanmıştı. Bu yılki tarım fuarına 400 firma katılmıştır. 1180 marka temsil edilmektedir. 15 ülkeden katılım gerçekleşmiştir. Bunun 50 ülkeye çıkması bekleniyor. Fuarda yeni bir çok iş anlaşması imzalanmaktadır. Tarıma yön veren bir fuar olmaktadır. Konya’ya ve Türkiye’ye büyük bir ivme kazandırması bekleniyor. Toplam 300 bin ziyaretçinin sadece bu fuar için Konya’ya gelmesi bekleniyor. Konya şehrinin de fuar sayesinde iç turizmi canlanacak ve esnafa getirisi büyük olacaktır. Konya için bu fuar en büyük kazanç kapılarından biri olarak kabul edilmektedir.
Fuarın İstihdama Katkısı
Firmalar ürünleri satmak ve tanıtmak için fuar alanlarını dolduruyor. Bu firmalar ürünlerini sattıkça yeni istihdama ihtiyaç duyuyorlar. Tarım makinelerini satarak kazanç elde eden şirketler çalıştıracak daha fazla eleman ihtiyacı duyuyorlar. Bu da yeni istihdam demek oluyor. Ayrıca fuarda çalışan kişilerin fuar yetkilileri tarafınca işe alınması da istihdama katkı olarak geçmektedir. Böyle fuarların sürekli olması iş dünyasının sürekli hareketli olmasını ve işlerin çoğalmasını sağlamaktadır. İşsizliğin önüne geçmede fuarların önemi bu yönden büyüktür. Konya’daki fuarda toplam 2000 kişiye iş imkanı sağlanmıştır. Toplamda 17’ye yakın alt sektörü de olumlu yönde etkilemiştir. Konya şehir olarak da çalışkanlığıyla bilinmektedir. İşsizlik oranı burada çok düşüktür. İşsizlik oranı en düşük illerde 1. sırada Karaman 2.sırada ise Konya bulunmaktadır. Çalışmayı seven bir ildir.
Konya Tarım Fuarının her geçen sene daha fazla büyümesi ve gelişmesi bekleniyor. Tarım ülkesi olduğumuz ve geleceğin tarım ve teknolojinin birleşmesinde yattığını bilen şirketler bu fuardan yararlanmaya devam edecektir.