Kış Aylarında Kilo Kontrolü Nasıl Yapılır? yazımızda kışın kilo almamak için neler yapmanız gerektiğini ve kışın alınan kiloları kolay bir şekilde nasıl vereceğinizi yazdık.
Kış Aylarında Kilo Kontrolü-Sabah Aç Kalkın
Sabahları eğer aç kalkmıyorsanız, demek ki karnınızı akşamdan doyurmuşsunuzdur. Bu durum da kahvaltı yapma isteği gelmez. Yapacağınız en doğru iş, güne sağlam bir kahvaltıyla başlamak. Güne kahvaltıyla başlamak vücut sağlığı açısından çok yararlıdır. Gece yemek yemeyi kesin, çünkü geceleri vücut dinlenme dönemine girer ve midenin yemekleri eritmesi çok geç sürer. Boş mideyle yatağa gitmek, hem vücudunuzun iyi bir şekilde dinlenmesini sağlar, hemde sabah acıkmanızı sağlar. Gece yatmadan 4 saat kadar önce yemek yemeyi kesmeniz gerekir. Bu bedeninizin çabuk yaşlanmasını da engeller. Büyüme hormonu salgılama, aç yattığımızda ve derin bir uyku çektiğinizde salgılanır. Gençlerde uzamaya ve gelişmeye, yetişkinlerde ise gençleşmeyi sağlar. İşin püf noktası sabah tok kalkmamaktır.
Tartıya Çıkmak
Çünkü ipin ucunu bir kere kaçırır ve tartıya da bakmaya cesaret edemezseniz, kilolarınız alır başını gider. Mesela, İlk baktığınızda 3 kilo artmışsınız bundan bir şey olmaz deyip yemeye devam edip kilo kontrolü yapmaya üşenirseniz, bir bakmışsınız kilolar çift haneli rakamlar kadar artmış. Baskül kullanıp, kilonuzu sabit bir rakamda tutturmaya çalışın ki kilonuz yerinde dursun. Her an tetikte olup kilo alındığında, kendinize iyilik yapıp, çeki düzen vererek fazla kiloları eritebilirsiniz. Tartılırken her zaman aç karnına tartılın, kilo ayarlarken karışıklık olmasın. Genellikle sabah kahvaltıdan önce tartılabilirsiniz.
Kış Aylarında Kilo Kontrolü İçin Kayıt Tutun
Kilo kontrolü yapmak için, her gün yediğiniz yemeklerin ve içeceklerin kaydını tutun. Bu size ne kadar çok yediğinizi kanıtlar. Yapabiliyorsanız kalorilerini de hesaplayın ki, size gereken günlük kalori miktarını ne kadar aştığınızı görürsünüz. İhtiyacınız ne kadarsa o kadar kalori alın, fazlasını egzersiz ve az yemeyle dengeleyin.
Yemek Öğünleri
Sabah kahvaltısını normal bir şekilde yapın. Zeytin, peynir, bal, yumurta, domates, salatalık, yağ, kırmızı biber gibi kahvaltılık malzemelerle yapabilirsiniz. Öğle yemeğini az da olsa yapabilirsiniz. Sebze, meyve ve çorba yerseniz bu size akşam yemeğine kadar yeter. Yoğurtta tüketebilirsiniz. Meyveleri yerken akşam saatleri yemekten sakının. İçindeki fruktoz türü şeker, hareket etmediğiniz için yağlanmaya sebebiyet verir. Akşam yemeğinizi 6-7-8 saatleri içinde yemeye dikkat edin. Bu saatlerde yerseniz sağlığınızda ki olumlu gelişimi fark edeceksiniz. Akşam yemeği menüsünde salata, çorba, tavuk veya et birde ufak bir tatlı yer alabilir.