Mutfak

Karnabahar Faydaları

Karnabahar Faydaları yazımızda karnabaharın soğuk günlerde insan vücudu için ne gibi yararları olduğu, nasıl tüketilmesi gerektiği ve yapılabilecek değişik türde yemeklerini yazdık.

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Kış ayının sebzesi olarak bilinen karnabahar vücut direncini arttırmaktadır. Muhteşem kış sebzesi olarak bilinmektedir. Karnabahar gribe karşı insanları korumaktadır. İçerisinde bulunan E vitamini, C vitamini ve A vitamini bağışıklık sisteminin korunmasında yararlıdır. Antioksidan özelliği bulunmaktadır. Kış aylarında oluşacak grip ve enfeksiyonlara karşı kullanılmasında çok büyük fayda vardır. E vitamini ve kafeik asit içerdiğinden antikanserojen etkisi bulunmaktadır. Triptofan ve Alfa linolenik asit etkisinden dolayı da tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır.

Karnabaharın posasında bol miktarda lif bulunmaktadır. Lif bakımından yüksek içeriği olduğu için bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini düşürmektedir. Bağırsakları koruyucu etkisi bulunmaktadır. Bununla birlikte sindirim sistemini güçlendirici etkisi de bolca bulunmaktadır. Karnabahar turpgillerden, çiçekleri etli ve tanecikli bir görünüşte olan, yaprakları lahana yaprağına benzeyen bir sebze çeşididir. Doğu Akdeniz bölgesinde bolca yetişen Karnabahar, 2 yıllık otsu bir bitkidir.

Grip İçin Bitkiler

Karnabahar Yemeği Yaparken Dikkat Edilecekler

Karnabaharın bu kadar koruyucu özelliğini kaçırmamak için yemeklerde mutlaka kullanmak gerekir. Karnabaharı haşladıktan sonra suyunun dökülmemesi gerekir. Karnabaharın yaprakları ile haşlanması ve suyunun da dökülmeden tüketilmesi vücut için gerekli besinlerin alınmasını sağlayacaktır. Haftada 2 kez karnabahar tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 150-200 gram kadar karnabahar tüketilmesi ideal olanıdır. Çok az suda haşlayıp yoğurt ile salatasını yapabilirsiniz. Kıymalı ada etli yemeğini de yapabilirsiniz. Karnabahar çorbası, Sütlü karnabahar çorbası, Karnabahar köftesi, Tavuklu soya soslu karnabahar, Karnabahar kısırı, Fırında çıtır karnabahar lokmaları, Fırında bütün karnabahar, Karnabahar salatası, Brokolili karnabahar salatası ve Fırında beşamel soslu karnabahar yapabilirsiniz.

Karnabahar Faydaları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir