MutfakSağlıkYaşam

Günde 2 Öğün mü Yoksa 3 Öğün mü?

Günde 2 Öğün mü Yoksa 3 Öğün mü? yazımızda her gün kaç öğün yemek yemeliyiz, hangisi bizim sağlığımız için yararlıdır ve metabolizmayı hangisi çalıştırır hakkında yazdık.

Günde 3 Öğün Yemek Zorunda Değilsiniz

İnsülin direnci olanlar sık sık yememesi gerekir. Ana öğünlere ağırlık vermeli ve öğle öğününü atlamalısınız. Sabah iyi bir kahvaltı yaptıktan sonra akşam yemeğiyle yeme öğünün tamamlayınız. Eski yıllarda sabah ve akşam yemekleri vardı öğle yemeği yapılmazdı. Günümüzde çok çalışan insanları için öğle vakti yemeği geliştirilmiştir. Fabrikalarda çalışan işçiler için sendikalar öğle yemeği talebinde bulunmuştur ve o günden bugüne öğle yemeği verilmeye başlanmıştır. İşlerin zorlaşması ve modern zamanda yaşamak 3 öğünü bizlere zorunlu kılmıştır. Vücudumuzun dna’sı ise 2 öğün üzerine kurulmuştur. Kişilerin herhangi bir sorunu yok ise günde 3 öğün yemek zorunda değillerdir. Sabah iyi bir kahvaltı ve akşam yemeği yeterli olacaktır. Akşam yemeği dediğimiz 9-10’lar değildir o saatlerde yenen yemek gece yemeği olmaktadır. Saat 5-6-7’lerde yenen yemek akşam yemeğidir.

Bademli Brokoli Çorbası Tarifi
Bademli Brokoli Çorbası

Günde 2 Öğün ve 3 Öğün Yemek

Yiyeceklerin metabolizma hızlandırmaya çok da etkisi yoktur. Su içmek metabolizmayı hızlandırır fakat %1’lik bir etkisi vardır. Sık yemek metabolizmayı hızlandırmaz, bu da bir diyet efsanesidir. Metabolizmanın hızlanması için protein ağırlık besinler alıp onları yakmak için metabolik hareketler yapmak gerekir. Protein ağırlıklı besinler bizim tok kalmamızı sağlar. Metabolizmanızı rahatlatmak için öğünleriniz arasının olabildiğince çok olması gerekiyor. Vücut kendini rahat bir şekilde onararak sağlıklı kalmanızı sağlamaktadır. Yeme alışkanlığımız geçmiş yıllardan beri genlerimizde kayıtlı olduğu için ona yakın şekilde yememiz gerekiyor. Düzenin dışına çıktığımızda vücut hatalar vermeye başlar. Sık sık yemek, bu düzenin dışına çıkılması demektir.

Yemek yerken çok acıkmalısınız. Sırf yeme öğünü geldiği için yememelisiniz. Yemek yerken temel fiil, acıkmak olmalıdır. Televizyon izlerken siz reklamda hoşunuza giden bir yiyecek reklamı gördüğünüzde canınız onu çeker ve akşam veya sabah acıkmadığınız halde ondan yersiniz. Bu da işin ürün pazarlama ve kişilere satma tarafıdır. Yinede 3 öğün yiyebilirsiniz, fakat 5-6 öğün yemek vücudunuza aşırı ters bir durumdur. Diyet yapanlar mutlaka 2 öğün yemelidirler. Az öğün yemek, çok öğün yemekten kat be kat iyidir. En iyisi arada bir oruç tutmaktır. Oruç en güzel yeme şeklidir. Oruç tutarken de iftarda yemeyi fazla kaçırmamak gerekir. Yaşlanmayı yavaşlatan kanıtlanmış teori az yemektir. Az ye, az uyu ve az konuş prensipleri her zaman işe yarar.

Günde 2 Öğün mü Yoksa 3 Öğün mü?-Prof. Dr. Osman Müftüoğlu videosundan yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir