Göz Altı Torbalarının Oluşma Nedenleri ve Hastanın Bilgilenmesi

Göz Altı Torbalarının Oluşma Nedenleri

Göz Altı Torbalarının Oluşma Nedenleri ve Hastanın Bilgilenmesi yazımızda göz altında oluşan torbaların nedenleri, tedavisinde cerrahi uygulama, botoks ve dolgunun hangi durumlarda uygulandığı ve göz hastasının tedavi için uyguladığı yol haritasını yazdık.

Göz Altı Torbalarının Oluşma Nedenleri

Göz altı torbalarının oluşmasındaki en büyük neden genetiktir. Genetikten sonra en büyük neden tiroid hastalığıdır. Zehirli guatr gibi hastalıklar da yağ torbaları aşırı bir şekilde gözün alt ve üst kapağında oluşmaktadır. Genetik olarak da ülkemizde göz altı torbaları olan kişi sayısı oldukça fazladır. Güneşin bol olduğu ülkemizde göz kabakları 45 yaşından sonra düşmeye başlamaktadır. Gözün altındaki torbalar cerrahi ile tedavi edilmektedir. Dolgu işlemi burada yapılmaz. Eğer gözün alt kısmında çukurluk varsa dolgu yapılabilir. Dolgu iki kaşın arasında yer alan glabella bölgesinde, kaşların üstünde, elmacık kemiklerini hafif çıkartmak için yapılabilmektedir.

Dolgu genel olarak çukur olan yerleri ve çizgileri ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Botoks ise kası geçici olarak felç eden bir ilaçtır. Örnek olarak kaz ayağı denilen göz çevresinde oluşan kırışıklıklarda yada kaş düşüklüğünde kas geçici felç yaşar ve kırışıklık ortadan kalkar. Dolgu ve botoks medikal estetik bölümündedir. Cerrahi bir işlem değillerdir. Göz kapağında sarkma ve göz altında torba varsa cerrahi tedavi uygulanmalıdır. Dolgu ve botoks bunların tedavisinde kullanılmamaktadır.

Göz Altı Morlukları İçin Maske

Göz Hastalıklarında Hastanın İzleyeceği Yol

Hastalar kendi göz hastalığı bulgularını bulduğunda önce çevresinde daha önceden cerrahi işlem, dolgu ve botoks yaptıranları araştırır. Hastalar daha sonra internete girerek göz hastalıkları hakkında bilgiler almaktadır. Hastaların doktor sitelerinden ve güvenilir sitelerden hastalıkları hakkında bilgiler alması daha iyi olacaktır. En garanti bilgiyi kendi doktorundan öğrenmelidir. Hastalar genelde doktora bilgi edinmiş bir şekilde gitmektedir. Doktorda hasta ile daha iyi anlaşmaktadır. Doktor burada hastaya tedavi sürecini ve nasıl tedavi edeceğini anlatır. Doktor hastaya tedavi seçimleri sunar. Daha sonra hastanın tedavi süreci başlar ve tedavi bitene kadar devam eder.

Göz Altı Torbalarının Oluşma Nedenleri ve Hastanın Bilgilenmesi-Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Levent Akçay’ın videosundan yardım alınmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir