Girişimcinin Dünyası

Girişimcinin Dünyası

Girişimcinin Dünyası yazımızda girişimci olmanın zorluklarını, girişimlerin nasıl büyüyeceğini, kuluçka merkezlerinin girişimlere katkılarını ve girişimcilerin nasıl olması gerektiğini yazdık.

Girişimcinin Dünyası-Girişimci Olmanın Zorluğu

Kurumsal firmalarda çalışmaya alışan kişilerin yapacakları işler bellidir. Bir girişim başlatma riskine çoğu girmek istemez. İş dünyasında yaptıkları işler genellikle belli olduğu için bu rahatlıktan vazgeçmez istemezler. Girişimci olacak kişilere yapılan desteklere bakacak olursak; AB girişimcilik destekleri girişimlerini büyültmüş ve ileriyi görebilen girişimcilere destekte bulunmaktadır. Başlangıçta ortak sermayesi kullanılması daha uygun olacaktır. Girişimcinin girişimini ilerletebilmesi için planını yapması ve her dönemeçte planlanan noktalar belirlemesi gerekir. Hedeflerini parçalayarak büyük hedefe ulaşması kolaylaşacaktır. Kilometre taşı dediğimiz noktalar girişimciye büyük katkı sağlayacaktır.

Girişimcinin Dünyası Hedef

Girişimcinin Dünyası-Girişimlerin Oluşabilmesi

Bir girişimin giderlerini ofis giderleri ve çalışan giderleri oluşturmaktadır. Girişimciler bu giderlerden kurtulmak için kuluçka merkezlerine giderek ofis masraflarından kurtulabilir ve yeni yatırımcılarla mentörler sayesinde tanışabilir. Girişimcilikte hayali olan girişimi gerçekleştirmek için kişi o yönde yapılan girişimleri iyice incelemelidir. Mümkünse oralarda işe girmeli ve yapıyı iyice anlamalıdır. Var olan bilgileri kullanarak kendi girişimini büyütebilir. Büyük hayallere küçük adımlarla başlayarak ulaşabilirsiniz. Kişide istek ve heves yeterince olmalı ve hayali gerçekleştirebilmek için sürekli öğrenmelidir. Tecrübe kazandıkça doğru yolda ilerleyecektir. Girişimciliğe atılacak kişilerin mutlaka girişimlerine teknolojiyi dahil etmesi gerekir. Günümüz çağında veri en büyük kazançtır. Eskiden para olan bu madde şimdilerde bilgi ve veri olarak kabul görmektedir. Verinin de kullanılabilmesi için teknolojinin en iyi şekilde kullanılması gerekir.

Silikon Vadisinde Girişimcilik-Girişimci

Kurumsal Bir Hayat Mı Yoksa Girişimcilik Mi?

Girişimci olacak kişilerin farkında olmasını sağlamak gerekir. Girişimcilik kişinin kendi farkına varmasıdır. Kişi çalışırken de girişimcilik yönünü ortaya çıkartabilir. Kendi işinin patronu olduktan sonra kurumsal işini de bırakabilir. Girişimcilik kurumsal hayata bir alternatif değildir. Başlı başına bir düşünce biçimidir.

Girişimcilerin İçin Rekabet Stratejisi

Girişimciler Nasıl Olur?

Öncelikle motivasyonlarını sorgulamalılar. İyi girişimciler sahip oldukları yaşamı en iyi şekilde kullanmak için çalışırlar. Elinde bulunan imkanlarla neleri yapabileceklerini düşünürler. Dünya üzerinde yaşanan sorunları düşünür ve kendilerini onları çözmeye adarlar. En yakında gördükleri sorunlara çözüm getirmeye çalışırlar. Çevresinde yaşanan, aile, okul, mahalle ve şehirdeki sorunları araştırıp onlara çözüm getirmeye çalışırlar. Dış ticaret ile girişimi birleştirecekler mümkün olduğunca küresel düşünmek zorundadır. Girişimci olacak kişiler risk almaya yakın olmalıdır. Rahat bir yaşam onlar için uygun değildir.

Girişimcinin Dünyası-Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören’nin videosundan yardım alınmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir