Evlenmedeki Amaç Ne Olmalı? yazımızda günümüz evliliklerinin neden sağlıksız olduğunu, istenmeyen çocukların anne ve babaya nasıl olumsuz geri dönüş yaptığını yazdık.
Evlenmedeki Amaç Ne Olmalı? Evlilikler Nefis Ağırlıklı Oluyor
Günümüz evliliklerinin çoğu menfaat ve nefis ilişkisinin bir sonucu olarak yapılmaktadır. Allah (c.c) rızası için ve peygamberimizin (s.a.v) sünnetini yerine getirmek için evlenmek gerekir. Allah (c.c) rızasını kazanma amacıyla evlenmek en güzel işlerden olacaktır. Günümüzde evliliğin bu tarafı zayıf kalmaktadır. İki çalışan kişi evlenerek daha yüksek standartlarda bir yaşam geçirmeyi amaçlıyor. İnsanlar bakınca karı-kocanın nasıl güzel mesleklere sahip olduklarını bilmelerini istiyorlar. Bu tür evliliklerinin huzurlu olma gibi bir imkanı yoktur. Allah’ın rızasını kazanma haricinde olan tüm niyetlerde sıkıntı vardır. Evliliğin temeli yanlış kurulmaktadır. Evlilik kararı alırken niyet Allah’ın rızasını kazanmak olmalıdır. Diğer tüm işler gibi evlilikte de bu gaye en önde olmalıdır.
Evlilik bir insanı kurtarmak, para kazanmak, makam sahibi olmak için yapılmamalıdır. Nefsin ağırlıkta olduğu evliliklerde anne ve baba da çoğunlukla dinlenmemektedir. Tüm yapı itibariyle Allah (c.c) rızası ve peygamberimizin (s.a.v) sünnetine bakmaksızın evlilik yapmak şeytanın ve nefsin kandırmasının sonucudur. Geçici arzular uğruna yapılan evlilikler boşanmayla sonuçlanmaktadır. Bir toplumun en önemli kurumu olan aile yapısı böylece bozulmaya başlıyor. Dağılmış aileler çocukların doğru bir şekilde büyüyememesine neden oluyor. Kadın ve erkek evlendikten sonra birbirlerinin haklarına riayet etmemektedir.
Anne ve Babanın Kötü Düşünceleri Çocuğa Geçiyor
Anneler çocuklarını karnında taşırken pişman duyarsa neden ben hamileyim, neden çocuğum dünyaya gelmek zorunda gibi düşünceler ile çocuğunu lanetlerse, çocuk dünyaya geldikten sonra ondan dünyaya karşı bir isteksizlik olur. Annesinden kaynaklı olarak sürekli bir karamsarlıkla dünya hayatına kötü gözle bakar ve ölüm onun aklında yer eder. Kendini öldürme isteği dünyanın gereksiz olduğu gibi düşünceler hep aklının bir köşesinde yer tutar. Anne ve baba çocuğu istemediği halde bir şekilde dünyaya gelen çocuğun ruh yapısı bozulur. Anne ve babasının kötü düşünceleri çocuğa da aktarılmış olur. Çocukta hayatı boyunca ailesine dert olarak yaşar. Hayırsız bir evlat olarak yaşamını sürdürür. Eğer çocuğunuz sürekli isyankar bir davranış sergiliyorsa ailelerin kendilerine bakmaları gerekir. Özellikle kadın tarafı kocasıyla yaşamış olduğu kavgalar neticesinde “Keşke çocuğu doğurmasaydım” diyerek olumsuz ruh hali içine girerse, bu durumda çocuğun kötü yönde büyümesine neden olur. Aile toplumun temel taşıdır ve bunun iyi korunması tüm milletin görevidir.
Evlenmedeki Amaç Ne Olmalı?