Duygusal Açlıktan Yemek Yemek

Duygusal Açlıktan Yemek

Duygusal Açlıktan Yemek Yemek yazımızda duygusal açlık çeken kişilerin kendilerini yemek yemeye vermesi, duygusal açlık çeken kişinin nasıl belirtilerde bulunduğu ve duygusal açlıktan kurtulmanın yolunu yazdık.

Duygusal Açlıktan Yemek Yemek

Duygusal açlık çeken kişiler, açlığını bolca yemek yiyerek gidermek isteyebilir. Özellikle kilo vermek isteyen fakat bir türlü başaramayan kişilerde duygusal açlığın yoğun bir şekilde olduğu görülmektedir. Kişide oluşan sevgi açlığını bastırmak için tatlı şeyler tüketilmekte ve bolca yemek yenilebilmektedir. İş hayatında, sosyal hayatta, evliliklerde, ikili ilişkilerde insanların canı sıkıldığında kendisini bu tür durumlardan ve ortamlardan geri çekebilmektedir. Kişi yalnız kalmayı ister, hiçbir şeyini kimseyle paylaşmak istemez. Kişi evde olmayı ve yalnız başına kalmayı tercih eder. Kişi her şeyi tek başına yaşamak ister. Kişinin morali bozuk olduğu için bunu gidermenin yolu olarak direkt mutfağa giderek atıştırabileceği yemeklere yüklenir. Kişi aslında kendisini kötü hissettiğinde, öfkelendiğinde, sinirlendiğinde veya birine kızdığında bilinç altında yeme isteğini kodlamıştır ve o anlarda karnı acıkır. Kişi yemek yediği zaman öfkesini bastırabilmektedir.

Bilinç altına bu telkini kendisi vermiştir. Belirli bir zaman sonra ise bu durum alışkanlık haline gelmektedir. Ardından düzensiz beslenme ve yeme bozuklukları meydana gelmektedir. Kişi kilo aldığı içinde kendisini kötü hissetmektedir. İki taraflı bir çıkmaz yaşanmaktadır. Bir diğer tarafı ise kişi duygusal açlığı bastırmak için yemek yedikten sonra pişman olarak niye bu kadar yemek yediğini de kendisine sorabilmektedir. Kontrolü dışında yemek yediğinin farkına varmıştır, fakat bu durumdan vazgeçemiyordur. Bunu yenmek içinde tekrardan diyete başlanır fakat yine bozulur. Bu süreç böyle devam eder.

Duygusal Açlıktan Yemek-Tuba Dadaşoğlu
Psk. Tuba Dadaşoğlu

Duygusal Açlığın Belirtisi

Duygusal açlığın kötü durumlara gelmesi neticesinde öncelikle bir psikologdan yardım alınması gerekir. Daha sonra zayıflama için çalışmalar yapılmalıdır. Duygusal açlığın en büyük belirtisi kişinin kendisini sürekli olarak yemek yemeye yönlendirmesidir. İnsanlar kendilerini güvende hissettikleri ve sevgi gördükleri yerlerde mutlu olabilmekte ve kendi olabilmektedir. Aksi halde Bu duyguları hissedemediği yerlerden kendisini çekmektedir. Kişi kendisini cezalandırmak içinde sürekli olarak yemek yemeye başlar. Bunların yaşanmaması için kişinin kendisini bilmesi ve tanıması ona göre yaşamını sürdürmesi gerekir. Sağlık bir kere elden gittiğinde bir daha bulması zor olacaktır.

Duygusal Açlıktan Yemek Yemek-Psikolojik Danışman Psk. Tuba Dadaşoğlu’nun videosundan yardım alınmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir