HaberMutfakSağlıkYaşam

Doğal Yağlar ve Buğdayın Değişimi

Doğal Yağlar ve Buğdayın Değişimi yazımızda doğal yağlardan olan tereyağı ve zeytinyağının zayıflamaya etkisini, zeytin ağaçlarının önemini, glisemik indeksinin yükselmesinin zararlarını ve buğdayın değişimini yazık.

Doğal Yağlar
Kanola

Doğal Yağlar Zayıflamaya Yardım Ediyor

Ekmeksiz yediğiniz doğal zeytinyağı ve tereyağı sizin zayıflamanızı sağlar. Sağlıklı yağları yediğinizde karaciğerinizde biriken sağlıksız yağların ortadan kaldırılmasını sağlamış olursunuz. Zararlı olan yağ trigliseritler vücuttan atılır. Bu yağlar vücutta depo edilir ve sizin hem kilo almanızı, hemde sağlığınızın bozulmasına neden olur. Bu yağlara neden olanlar; şeker, ekmek, gazlı ve şekerli içecekler ve alkollerdir. Kanola yağından uzak durun. En tehlikeli yağlardandır. Kanola yağı, Kanada’dan gelen bitkisel en tehlikeli yağlardandır. Bu yağdan uzak durmanız gerekir. GDO katkılı bir bitkisel yağdır.

Doğal Yağlar
Zeytin Ağacı

Doğal Yağlar-2025 Yılında Başlayacak Olan Kıtlıkta Zeytin Ağaçlarının Önemi

Devletlerin ön gördüğü üzere 2025 yılında dünya genelinde kıtlık oluşacaktır. Bu zamanlarda zeytin ağacı olan ülkeler bu ağaçlar sayesinde kıtlığı atlatabilecektir. Zeytin ağacı 2 bin yıl yaşayabildiği için çok sağlam bir ağaçtır ve kolay kolay ölmez. Bu nedenle de insanlara büyük bir katkısı vardır.

Glisemik İndeksi yüksek olan gıdalar

Glisemik İndeksi

Kan şekerinin yükselmesi olayıdır. Kan şekerini 1 karbonhidratın yükseltme hızını gösterir. Bu yükselişler 100 üzerinden hesaplanır. Glisemik İndeksi yüksek olan karbonhidratları tükettiğiniz zaman şeker hastası yani diyabet hastası olmaktasınız. Glisemik İndeksi‘ni yükselten en büyük besin karbonhidrattır. Bu besinler arasında;

  1. Beyaz ekmek,
  2. Tam buğday ekmeği,
  3. Toz şeker,
  4. Şekerli ve gazlı içecekler,
  5. Gofretler bulunur.

1.sırada olan ekmeklerde bulunan buğdaylarda sıkıntı vardır. Buğdayın içinde Amino Pektin A karbonhidratının yanı sıra lektin proteini de vardır. Bunlar vücudumuz için zararlıdır.

Gluten Alerjisi

Eski ve Yeni Buğday Arasındaki Farklar

Eski buğdaylar 14 kromozom olurken bu bitkiler çiftleşerek ilk önce 24 sonra 42 kromozoma çıkıyorlar. Buğdayın dayanıklı olması için içine yabancı maddeler ekleniyor. İçerisine Gluten eklemesi yapılıyor. Gluten proteini insan vücudunda kullanılmaya programlanmamıştır. Gluteni buğdaya ekleyerek vücudumuzun yabancı bir gıda almasına neden oluruz. Buğdayın içerisinde bulunan lektin proteini hücreleri ve tüyleri parçalar. Bu tüyler ve hücreler vücudumuza giren yabancı maddeleri dışarı atmaya yarıyordu fakat aldığımız buğday nedeniyle bu yapı bozulmaktadır. Bu tüyler bağırsaklarımızda bulunur ve önemli görevleri vardır.

Bağırsağın vücudumuzun en önemli organlarından olduğunu söylemeliyiz, bu nedenle ona iyi bakmamız gerekir. Bağırsakların işini tam yapamaması nedeniyle besinler parçalanamadığı için tam hazım olmuyor ve büyük moleküller halinde kana karışıyor. Vücut onu yabancı madde olarak algılıyor ve hücreler mikrop görmüş gibi saldırıya başlıyor. Vücudun her yerinde bir mücadele başlamış oluyor. Bu nedenle otizm, alzaymır, diyabet, kalp hastalıkları, parkinson, kanser, felç, eklem iltihabı gibi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Anadolu’nun işlenmemiş buğdaylarında böyle bir problem yoktur. Onları rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Doğal Yağlar ve Buğdayın Değişimi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir