Dişlerde Estetik

Dişlerde Estetik Tedavi

Dişlerde Estetik yazımızda uzman diş doktorları tarafından çürümüş, eksik ve hasarlı dişlere estetik yapmanın önemini, dişlere porselen kaplanması ve diş beyazlatma işlemini yazdık.

Dişlerde Estetik Dolgu Uygulaması

Dişlere estetik uygulanarak diş araları kalıcı olarak kapatılmakta ve dişler beyazlaştırılarak güzel bir görünüm sağlanmaktadır. Hastaların dişleri mümkün olduğunca kesilmemeye çalışılmaktadır. Diş estetiğinde dişlere dolgu yapılarak estetik bir görünüm sağlanmaktadır. Eksik dişlerde implant tedavisi uygulanmaktadır. İmplant Nedir ve Tedavisi Nasıl Oluyor yazımızı okuyarak ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

Diş Macunlarının Zararları-Florür etkisi

Kişinin dişlerinde aralıklar ve boşluklar olduğu zaman dişleri hiç kesmeden ve beyazlatarak kompozit estetik dolgu işlemi yapılabilmektedir. Dişlere ekleme işlemi yapılarak diğer dişlerle araları bozulmadan estetik uygulanmaktadır. Estetik kompozit dolgu işlemi de denilmektedir. Kompozit laminate tabiri de kullanılmaktadır. Dişlere herhangi bir kesme işlemi yapılmadığı için hastaya anestezi uygulamaya gerek kalmadan dolgu yapılabilmektedir. Dişlerine estetik uygulamak isteyenler sadece 1 saatini ayırarak estetikli ve sağlıklı dişlere kavuşmaktadır. Diş estetiğinde dişin mine tabakasına mümkün olduğunca zarar vermeden işlem yapılması en önemli konudur.

Dişlerde Estetik-Porselen Dişler

Dişlere Porselen Kaplama

Dişlerinde çok çürük olan kişilere porselen kaplama uygulaması yapılmaktadır. Porselen işleminde dişlerin ön yüzlerinde bir miktar alarak porselen takılmaktadır. Dişlere metalsiz porselen takılarak sağlıklı bir diş yapısına sahip olunmaktadır. Dişlerin ön yüzlerinde metalli porselenler yapıldığında diş eti çekilmelerinden sonra gri tabakalar meydana çıkmaktadır. Görüntüde olduğu gibi estetiksiz bir durum söz konusu olur.

Dişlerde Estetik-Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi doğru bir şekilde yapıldığında 8-10 sene arası beyazlığı kalmaktadır. 2 türlü diş beyazlatma işlemi yapılmaktadır. Sigara, çay, kahve ve renklendiriciler dişlerin beyazlığının gitmesine neden olabilir. Diş fırçalamaya ve diş sağlığına gereken önem verilmelidir. Diş porseleni yaptırma gereksinimi olmayan hastalarda diş rengi açılarak dişler beyazlatılmaktadır. Diş beyazlatma işlemi Amerika’dan FTA onaylıdır ve son derecede güvenli bir uygulamadır. Ayrıca Türkiye’de Sağlık Bakanlığı onaylıdır. Diş beyazlatmada mineye zarar verilmemektedir. Diğer yöntem ise dişçinin kişiye verdiği şeffaf kalıbı 15 gün boyunca kullanmasıdır. Bu kalıba jel sürerek günde 1 saat kadar takması yeterli olmaktadır.

Dişlerde Estetik-Diş Hekimi Dr. Yavuz İpçi’nin videosundan yardım alınmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir