Diş Hekimliği Fakültesini Tercih Etmek yazımızda Diş hekimliği fakültesinin tarihi, tıp fakültesinden farkı ve diş hekimi olmanın getirdiği avantajları yazdık.
Diş Hekimliği Fakültesi
Diş hekimliği fakültesi ülkemizin en eski fakültelerindendir. Hekimlik alanında Tıp fakültesinin yanında Diş hekimliği fakültesi de öğrenciler tarafından çokça tercih edilmektedir. İlk olarak 1909 yılında Menemenli Mustafa Paşa konağının, Eczacı ve Dişçi, Kabile ve Hasta bakıcı Mekteplerine tahsis edilmesi ile açılmıştır. Diş hekimliğinin ilk adı Darülfünunu Osmani Tıp Fakültesi Eczacı ve Dişçi ve Kabile (Ebe) Mektepleri olarak verilmiştir. İstanbul Üniversitesine bağlı olarak açılmıştır. Tıp fakültesine eğitimi kadar Diş Hekimliği fakültesi eğitimleri de zordur. Öğrencilerin çok çalışması gerekiyor. Diş fakültesinde eğitimini alan öğrenciler yapay simülasyonlarda el becerilerini geliştirmektedir. Teoride öğrendikleri bilgileri pratiğe dökerek hekimliğe hazır hale geliyorlar. Öğrenciler bir hastayı tam anlamıyla tedavi edecek kıvama geliyorlar. Dişlerin bakımı ve sorunların çözümü adına üniversite eğitimi çok iyi verilmektedir. Öğrencinin yeteneğine bakılmaksızın, öğrenimi boyunca çok fazla uygulama yaptıkları için el becerileri gelişecektir. Fakat diş hekimi olacak kişinin bu işi severek yapması gerekiyor. Severek diş hekimi olmaz ise başarılı olamaz.
Diş Hekimliği Fakültesini Tercih Edenler İçin Bilgiler
Diş hekimliğinde 8 ayrı uzmanlık alanı vardır. Bu uzmanlıklar öğrencilere verilmektedir. Toplam öğrenim süresi 5 yıldır. 5 yıl sonunda öğrencilere diş hekimi lisans mezunu diploması verilir. Diş hekimliğinden farklı olarak Tıp fakültesinin eğitim süresi 6 yıldır. Tıp fakültesini bitiren bir kişi daha sonra bir alanda uzmanlaşmak için eğitimine pratikte devam etmektedir. Tus sınavına girerek tam bir uzman doktor olarak göreve başlamaktadır. Diş fakültesinde 5 yıl da eğitim yoğun bir şekilde işlenmektedir. 5 yıldan sonra uzmanlık sınavına girilmektedir. Öğrenciler Diş hekimliğinin 8 uzmanlık dalını da öğrenmiş bir şekilde mezun olmaktadır.
Diş hekimliği ülkemizde saygın bir meslek olup, Avrupa’da da en saygı duyulan meslekler arasındadır. İstihdam konusunda çok iyidir. Mezun olan öğrenciler özel sektörde iyi ücretlerde çalışmaktadır. Kişi isterse kendi kliniğini de açarak mesleğini yapabilmektedir. İstenirse kamu alanında rahatlıkla çalışabilmektedirler. İşsizlik derdi yok denecek kadar azdır. Diş hekimleri hastalarıyla iletişimi iyi kurmak zorundadır. İnsan ilişkileri konusunda da okurken iyi bir eğitim almaktadırlar. Çok iyi bir hekim olabilirsiniz fakat insan ilişkileriniz iyi değilse bu işi yapamazsınız. İnsanların ağrılarını dindirmek ve onları mutlu etmek, diş hekimliğinin en büyük kazancıdır.
Diş Hekimliği Fakültesini Tercih Etmek.