Çocuk GelişimiSağlıkYaşam

Cep Telefonu Kullanımının Beynimize Zararları

Cep Telefonu Kullanımının Beynimize Zararları yazımızda günümüzde yaygın olarak kullanılan cep telefonlarının yaydığı dalgalar ile beynimize ve vücudumuza nasıl zarar verdiğini yazdık.

Cep Telefonu Kullanımının Zararları-Radyasyon

Cep Telefonu Kullanımının Beyne Zararları

Cep telefonunun ülkemize girmesi 20 yıllık bir zaman dilimini kapsamaktadır. Çok faydası olduğu aşikardır. Bunun yanı sıra yaydığı dalgalar ile insan vücudunun yapısını bozmaktadır. Özellikle telefonla konuştuğumuz zaman telefonu beynimize yakın bir şekilde konuşuyoruz. Bu durumda beynimize yüksek oranda zararlı frekanslar gelir. Yıllık 200 saat oranında cep telefonuyla konuşan kişilerde beyin tümörüne yakalanma oranı %30 artar. Bu oranın ne kadar fazla olduğunu anlayabilirsiniz. Bu durumu ciddiye almanız gerekir. Konuşurken kulaklık kullanarak telefonun sinyallerini beyninizden uzak tutabilirsiniz.

Hamile olan kadınlarda aynı şekilde karnından uzakta tutmalıdır. Burada da cep telefonu bebekte DNA bozukluklarına neden olabilir. Genlerin mutasyona uğraması sonucu çocuğun hastalıklı doğma olasılığı vardır. Uzun süreli telefon kullanımlarında lösemi hastalığı riski artmaktadır. Ayrıca antikor üretimini sağlayan merkezlerde bazı sorunlar çıkarmaktadır. Cep telefonunu kullanırken mümkün olduğunca kulağınızdan uzakta kullanmaya çalışın.

Cep Telefonu Kullanımının Zararları-Erkeklerde sperm sorunu

Günde 2 saatten fazla cep telefonu kullanan erkeklerde, sperm sayısında %30’a kadar azalma gözlenmiştir. 4 Saatten fazla kullanan erkeklerde ise %40 oranında sperm sayısında azalma gözlenmiştir. Niye çocuğum olmuyor diyenler bu noktaya dikkat etmelidir. Mental ve ruhsal sağlığın korunması açısından telefonu dikkatli kullanmaya özen gösterin.

Cep Telefonu Kullanımının Zararları

Cep Telefonu Kullanırken Yapılan Hatalar

Genellikle cep telefonu kullananlar telefonunu şarj ederken yatağının yanına koyar bu da zararlıdır. Cep telefonun en az 1 metre yakınımızda olmaması gerekir veya kapalı şarj edilmesi gerekir. Şarj edilen nokta bize en uzak olan yer neresi ise orada yapılmalıdır. Cep telefonu şarjı düşükken en riskli olduğu zaman dilimindedir. Bu zamanlarda cep telefonuyla konuşmayın, çünkü telefon sinyali alabilmek için kendini zorlar ve yüksek frekansla radyasyon yayar bu da beyinde daha fazla tahribat oluşturur.

16 yaşından küçük çocukların kullanması daha tehlikelidir. Beyne gelen radyasyonun savunulması yetişkinlere göre yarı yarıya daha düşüktür. Çocuklarınız üzülmesin diye cep telefonu alırsanız ona en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Çocuğunuza tehlikeyi anlatın ve yaşı geldiğinde alacağınızı anlatın. Küçük çocuklarınıza oyun oynaması için cep telefonunuzu vermeyin. Onları telefonla yalnız bırakmayın.

Cep Telefonu Kullanımının Yan Etkileri ve Korunma Yöntemleri

Uzun süre kullanılan cep telefonu, öğrenme yeteneğini de düşürmektedir. Cep telefonu kullanma zorunluluğumuz vardır, fakat daha bilinçli bir şekilde kullanmamız hayrımıza ve sağlığımıza olacaktır. Yeni çıkan 4.5 G’li cep telefonlarında daha fazla mikrodalgalı radyasyonlar vardır. Bunların zararları diğer telefonlara göre daha fazladır. Şu an ki toplumda yaşanılan huzursuzluklar, baş ağrıları, tahammülsüzlük, nefret, kaygı ve endişe gibi duyguların artmasında insanların cep telefonunu bilinçsizce kullanmasının da katkısı vardır. Cep telefonunu kullanırken beyninizdeki hücrelerinde öldüğünü düşünerek davranın.

Odanızda hiç olmazsa bir tane kaktüs bulundurmayı ihmal etmeyin. Az da olsa zararlı dalgalara karşı savunma sağlar. Telefonunuzu uçak moduna alırsanız olası etkilerden izole edilmiş olursunuz.

Cep Telefonu Kullanımının Beynimize Zararları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir