MutfakSağlık

Bitter Çikolata, Kahve ve Bazı Faydalı Besinlerin, Beyne ve Genel Sağlığa Olumlu Etkisi

Bitter Çikolata, Kahve ve Bazı Faydalı Besinlerin, Beyne ve Genel Sağlığa Olumlu Etkisi

Bitter Çikolata, Kahve ve Bazı Faydalı Besinler Beynimizi Hızlı Etkiliyor

Yiyeceklerin kısa vadede beyninizi etkilediğini zaten biliyorsunuz. Bir öğleden sonra atıştırmasından sonra konsantre olmanın ne kadar kolay olduğunu veya bir paket bisküviden sonra ne kadar zorlaştığını bir düşünün ama kaosun ortasında unutmak kolaydır. Günlük yaşamda, yediğiniz şeylerin uzun vadede gri maddenizi etkilediğini unutmayın.

Beyninizi korumayı veya hatta sağlıklı yaşlanmayı hedefliyorsanız, mutfaktan başlamak yapabileceğiniz en iyi hareketlerden biridir. Ancak daha iyi beyin sağlığından yararlanmak için diyetinizi (beslenmenizi) tamamen elden geçirmenize gerek yok ve ne kadar erken başlarsanız o kadar çok fark yaratabilirsiniz. İşte size yardımcı olacak beslenme fikirleri:

Yenilen Her Sosisli Sandviç

İşlenmiş Yiyecek ve İçecekleri Tüketmeyin

Beyin sağlığı için en basit çözüm, aynı zamanda bel çevreniz üzerinde en büyük etkiye sahip olan çözümdür: İşlenmiş gıdalardan uzak durmak. İşlenmiş etler, tatlılar ve alkolsüz içecekler bir dizi nedenden dolayı tüketmemek mantıklıdır. Mart ayında yayınlanan bir araştırma, günde 25 gr işlenmiş et yemenin yüzde 44 oranında artan bunama riski ile ilişkili olduğunu buldu. Güzel haber ise 50 gr’dan fazla işlenmemiş kırmızı et yemek koruyucu bir etkiye sahiptir. Her iki ilişkinin de nedensel olup olmadığı tam olarak net değil – örneğin, çalışma işlenmiş et tanımına kebapları ve tavuk kanadını dahil etti ve bu tür yiyecekleri çok fazla yemek, genellikle başka şekillerde sağlıksız bir yaşam tarzının yanında yer alıyor olabilir.

Alkolsüz içecekler daha nettir: New England Journal of Medicine‘de yayınlanan bir araştırma, diyabeti olmayan kişilerde bile normalin üzerinde kan şekerinin demans geliştirme riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu gösterirken, daha yeni araştırmalar yapay olarak tatlandırılmış olsa bile Minimum şekerli içecekler riskinizi artırabilir. Öte yandan su, en az bir çalışma ile yoğun konsantrasyon gerektiren görevlerde performansa yardımcı olduğunu gösteren net düşünme için gereklidir.

Filtre Kahve Yapılışı

Sabah Kahveni Tüketmeyi Unutma

Kahve (içecekler) menüsünde hala çok fazla tüketiliyor. Riskleri ve faydaları üzerine yapılan bir incelemede, araştırmacılar, kısa vadede düşünme becerilerini artırdığını ve beyni daha uzun bir süre boyunca düşüşe karşı koruduğunu buldular. Düzenli içenlerin Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığına yakalanma riskinin azaldığını gösteriyor. Bu faydalar, kahveye acı tadını veren ve nörodejeneratif proteinlerin üretimini engelleyebilen fenilindan adı verilen bileşiklerden geliyor gibi görünüyor. Günde yaklaşık üç fincan en iyi faydaları sunarken, kavurma sırasında fenilindanların oluşması, koyu kavurmaların daha iyi olduğu anlamına gelebilir.

Kış Aylarında Kilo Kontrolü

Akdeniz Diyeti Yapın ve Her Gün Koyu Yeşillik Tüketin

Peki ya yemek? Akdeniz diyeti akıllıca ve basit bir seçenektir: Araştırmalar, buna bağlı kalan kişilerin bilişsel testlerde başarılı olurken aynı zamanda Alzheimer gelişimini de yavaşlattığını gösteriyor. Akdeniz menüsünü kalp sağlığını iyileştirmeye yönelik yiyeceklerle birleştiren MIND diyeti, çalışmalarda benzer şekilde iyi performans gösterdi. Araştırmacılar, günde en az bir porsiyon yiyen gönüllülerin, bir kontrol grubuna göre bilişsel gerilemenin belirgin şekilde daha yavaş olduğunu tespit etti. En basit çözümünüz kahvaltıya ıspanak eklemektir, ancak akşam yemeğiyle birlikte lahana salatası ve yeşil lahana salatası da işe yarar. Genel sağlık için diğer sebze renklerini yemek de çok önemlidir – ancak bu yaprakları terk etmeyin.

Omega'nın Önemi

Omega-3 Yağlarını ve Kompleks Karbonhidratları Artırın

Sağlıklı yağlar, uzun vadeli beyin sağlığı için de çok önemlidir. Yağlı balıklar, omega-3 yağları, bir dizi B vitamini, demir ve magnezyum içeren bir besin karışımına sahip en iyi seçeneklerden biridir. Deniz ürünleri yemiyorsanız, zeytinyağı, badem ve avokado alımınızı artırın.

Meyveler de anahtardır ve bir dizi yemeyi hedeflemelisiniz. Özellikle yaban mersini, beyne oksijen ve kan akışını uyaran antioksidanlar, C vitamini ve flavonoidler açısından zengindir – hafızaya, odaklanmaya ve uzun süreli beyin sağlığına yardımcı olur. Son olarak, kepekli tahıllar, baklagiller ve tatlı patateslerde bulunan türler de dahil olmak üzere karmaşık karbonhidratlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar dahil olmak üzere beyne yardımcı besinlerle doludur ve aynı zamanda genel olarak daha sağlıklı bir vücudu destekler.

Çikolatanın Parasal Gücü-Çikolata kalitesi

Bitter Çikolata Günahsız Bir İkramdır

Son olarak, birçok çalışma, flavonoidlerde de yüksek olan bitter çikolatayı, çalışma belleğindeki gelişmelere ve beyne daha iyi kan akışına bağladı. Bazı araştırmalar, nöroplastisiteyi artırabileceğini ve beyninizin yaşlandıkça öğrenme kapasitesini artırabileceğini öne sürüyor. 50’li yaşlarında piyano çalmak ister misin? Kakao katılarını yüzde 70’in üzerinde tutun.

Yani kısaca kurallar? Tercihen haftada birkaç kez kırmızı et ve yağlı balık dahil olmak üzere işlenmemiş gıdaları ve her gün koyu yeşil yapraklı yiyecekleri yiyin. Sağlıklı yağlar tüketin, yaban mersini ve kuruyemişler atıştırın ve içeceklerinizi kahve, çay ve su olarak saklayın. Bu yaşamak için kötü bir yol değil ve yaşlılığınızı daha iyi yaşayabilmenizi sağlayabilir.

Bitter Çikolata, Kahve ve Bazı Faydalı Besinlerin, Beyne ve Genel Sağlığa Olumlu Etkisi-Kaynak: Joel Snapetelegraph.co.uk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir